Vill Vill Vest

konferanse 2018\

Første programslipp til årets Vill Vill Vest musikkonferanse

 Foto: Jarle H. Moe // Vill Vill Vest 2017

Foto: Jarle H. Moe // Vill Vill Vest 2017

Om du jobber med klubb, jazz, rock, hip hop eller pop, jobber som arrangør, booker, manager eller artist, så har vi tenkt på deg når vi har programmert innholdet til musikkonferansen. Vill Vill Vest er en nasjonal showcase, men med over femti internasjonale foredragsholdere vil det faglige programmet diskutere og belyse det globale musikkmarkedet.

Why Music?

Vi er endelig klare til å slippe de første smakebitene fra årets konferanse! I tillegg til et variert og rikholdig program fylt med aktuelle tema og inspirerende foredragsholdere har vi lagt til et nytt og spennende element i år. Med ‘Why music?’ retter vi fokuset mot musikkens grunnleggende verdi, natur og funksjon: Hva er musikk og hvorfor er musikk så betydningsfullt for så mange mennesker? Hvorfor hører vi på musikk og hvordan påvirker musikk hjernen, tankene og følelsene våre?

Vi er stolte over å presentere våre første innledere og paneldeltakere som er en del av vårt ‘Why music?’ program

 

'IN THE KEY OF GENIUS'

DEREK PARAVICINI OG DR. ADAM OCKELFORD


 

Derek Paravicini begynte å lage musikk da han var to år gammel. Allerede da han var ni opptrådte han med Royal Philharmonic Pops Orchestra på Barbican Center i London. Etter dette har Derek spilt utallige konserter og vært å se på en rekke TV opptredener over hele verden.

 

Det er ingen tvil Derek er en av de mest ekstraordinære pianister i sin generasjon. Dette på tross av at han er blind, autistisk og har alvorlige læringsproblemer. Derek har et repertoar på titusenvis av stykker som han har lært seg ganske enkelt ved å lytte til dem. I USA kalles han ‘den menneskelige iPoden’, men det er mye til Derek enn en iPod; under den rolige sjarmen og det tankefulle smilet ligger en brennende, kreativ musiker, med forbløffende improvisasjoner og blendende teknikk har imponert publikum over hele verden.

 

Til Bergen denne dagen kommer også Dereks mangeåringe pianolærer og professor i musikk ved University of Roehampton, Dr. Adam Ockelford. Adam og Derek møtte hverandre på Linden Lodge School for blinde i London og Adam forsto straks at Derek var et musikalsk geni og begynte å undervise han.


 

 

DR. STEFAN KOELSCH

 

Stefan Koelsch er en internasjonalt ledende professor ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen (Norge). Han har mastergrad i musikk, psykologi og sosiologi, og tok doktorgrad ved Max Planck-instituttet for kognitiv nevrovitenskap. Hans forskning inkluderer nevrokognisjon av musikk, musikkterapi og likheter og forskjeller mellom musikk og språk, for å nevne noe. Han vil snakke om hvordan hjernen reagerer på musikk og hvordan musikk påvirker våre følelser. Er musikksmak medfødt og hvorfor reagerer noen sterkere på musikk enn andre?