Vill Vill Vest Konferanse 2019

 

SUBCULTURE VS MAINSTREAM

Vill Vill Vest og Brak har gleden av å invitere til fjerde utgave av Vill Vill Vest Musikkonferanse. Konferansen arrangeres i forbindelse Vill Vill Vest Musikkfestival 26.-27.september 2019 i Bergen.

Temaet for årets konferanse er dynamikken mellom undergunnskultur og mainstream: “Subculture / Mainstream”. Musikk har vært hovedingrediens i en rekke ungdomsopprør fra 20 tallets promiskuøse Jazz til den utagerende Ravekulturen på 90 tallet. Vi retter søkelyset mot musikkens rolle i samfunnsendringer.

Det blir gitt ut over 20 000 nye låter hver eneste dag, og kampen for å bryte gjennom støyen blir stadig hardere. Bransjen benytter seg i økende grad av en formel der man “dyrker fram” prosjekter som passer inn i spillelistene til de ulike strømmetjenestene. Hva skal til for å lykkes med noe noe som er genuint og nyskapende og ikke passer inn hos Spotify, Apple og Tidal?

“They always say time changes things, but you actually have to change them yourself.” - Andy Warhol


Programmet for Vill Vill Vest Konferansen 2019 slippes i bolker. Første konferansebolk kommer i april. Klikk på lenken under for å se innhold på tidligere Vill Vill Vest konferanser, og følg med på nettsiden og facebook for slipp og informasjon om årets konferanse!


MILJØET - PANIKK OG FANFARE

Det er dette vi må gjøre. Løpe rundt og skrike. I enhver sammenheng. Og ikke minst i de rette fora. I det politiske systemet. Ta med deg panikken din dit den trengs mest. Inn i rommene hvor ideene utformes og beslutningene tas. Vi trenger morgendagens løsninger i dag, og de politikerne vi har per nå er åpenbart ikke oppgaven voksen.
Å være politisk aktiv er en vanskelig rolle for kunstneren å ta. Vi er outsiderne, individualistene, samfunnskritikerne, skeptikerne og alenegjengerne. Vi har dyrket utenforskapet og den kritiske distansen vi har til vårt eget samfunn. Om vi skal redde den sivilisasjonen som holder kunsten oppe, så er ikke lenger utenforskapet et privilegium vi kan ha. Vi må inn i kjøttet av samfunnet. Inn i tingenes midte for å dytte og dra. Vi kan ikke lenger beskrive og reflektere på trygg avstand. Vi kan ikke vente til resten av flokken har våknet. Vi som er våkne må galoppere i forveien. Det er sivilisasjonen som står på spill, og gjennom sivilisasjonens evne til organisering kan den redde seg selv. Kan vi redde oss selv.

Tekst: Lisa Nøttseter

Hva er det egentlig vi skal redde? / Pia Ve Dahlen  Bærekraft er på alles lepper om dagen, men hvem er det egentlig vi jobber for å berge? Bli med under overflaten utenfor verdens nest lengste kystlinje, og ta et dypdykk ned i tareskog, ålegras og korallrev. Hils på selvlysende haier, nakensnegler, seler, delfiner og børstemark, og lær mer om hva vi står i fare for å miste dersom vi fortsetter med business as usual. Pia Ve DahLEn er Marinbiolog og haventusiast som sprer budskap om hvor fantastisk havet er. Målet er å øke bevisstheten rundt temaet forsøplingen, spesielt med fokus på plast. I 2016 var hun en av to initiativtakere til selskapet Passion for Ocean. Det er et selskap som ønsker å styrke folks forhold til havet og evne til å ta vare på det gjennom kunnskapsbaserte prosjekter som engasjerer

Hva er det egentlig vi skal redde? / Pia Ve Dahlen

Bærekraft er på alles lepper om dagen, men hvem er det egentlig vi jobber for å berge? Bli med under overflaten utenfor verdens nest lengste kystlinje, og ta et dypdykk ned i tareskog, ålegras og korallrev. Hils på selvlysende haier, nakensnegler, seler, delfiner og børstemark, og lær mer om hva vi står i fare for å miste dersom vi fortsetter med business as usual.

Pia Ve DahLEn er Marinbiolog og haventusiast som sprer budskap om hvor fantastisk havet er. Målet er å øke bevisstheten rundt temaet forsøplingen, spesielt med fokus på plast. I 2016 var hun en av to initiativtakere til selskapet Passion for Ocean. Det er et selskap som ønsker å styrke folks forhold til havet og evne til å ta vare på det gjennom kunnskapsbaserte prosjekter som engasjerer

Etter oss,KLimalåtkonkurranse / HANNE KOLSTØ  Etter oss er en klimalåtkonkurranse på initiativ fra Hanne Kolstø. I juryen sitter blant annet Sigrid, Lars Vaular, Halvdan Sivertsen, Mari Boine og Birgitte Mandelid fra Øyafestivalen. Etter oss er et samarbeid med Klimabrølet som skal bli Norges største klimaprotest 30. august i Oslo og Bergen , med ønske om å hedre de som kommer etter oss. Vi har invitert initiativtaker og artist Hanne Kolstø til Vill Vill Vest for å snakke om klimalåtkonkurransen og hvordan musikk og kultur kan bidra å skape en endring. Kanskje får vi høre noen av låtene som er laget til konkurransen?  www.etteross.no

Etter oss,KLimalåtkonkurranse / HANNE KOLSTØ

Etter oss er en klimalåtkonkurranse på initiativ fra Hanne Kolstø. I juryen sitter blant annet Sigrid, Lars Vaular, Halvdan Sivertsen, Mari Boine og Birgitte Mandelid fra Øyafestivalen. Etter oss er et samarbeid med Klimabrølet som skal bli Norges største klimaprotest 30. august i Oslo og Bergen, med ønske om å hedre de som kommer etter oss.

Vi har invitert initiativtaker og artist Hanne Kolstø til Vill Vill Vest for å snakke om klimalåtkonkurransen og hvordan musikk og kultur kan bidra å skape en endring. Kanskje får vi høre noen av låtene som er laget til konkurransen?

www.etteross.no

Øvelser i frykt og panikk / Lisa Nøttseter  Som samfunn har vi lenge gjort øvelser i å unngå situasjoner og følelser som er vonde og vanskelige. Vi har minimert smerte og maksimert nytelse. Det har fungert lenge. Men ikke nå lenger. Nå er jorden på et dårlig sted og sliter med å kunne opprettholde livet slik vi kjenner det. Da er det vår plikt som denne jordens høyeste bevissthet og nervesystem å fyre av alle de paniske kraftpakkene vi bare kan makte.  Det er på høy tid å få panikk.  For å kunne utøve god og adekvat panikk er det viktig med øvelse og tilrettelegging. Her får du muligheten til å dykke effektivt ned i alt som er vondt og vanskelig. Gjennom øvelser som «angstball», «stiv av skrekk» og «frik rett ut» kommer vi nærmere våre naturlige instinkter og titusenvis av år gamle, gode handlingsmønstre. Lisa Nøttseter har arbeidet som skaper, utøver og produsent for scenekunst. Hun har en BA i filosofisk estetikk fra Universitetet i Bergen og er utdannet dansekunstner ved Skolen for Samtidsdans i Oslo. HUN ER ansatt som nestleder ved Bergen Dansesenter og sitter i utvalg for dans i Norsk Kulturråd.

Øvelser i frykt og panikk / Lisa Nøttseter

Som samfunn har vi lenge gjort øvelser i å unngå situasjoner og følelser som er vonde og vanskelige. Vi har minimert smerte og maksimert nytelse. Det har fungert lenge. Men ikke nå lenger. Nå er jorden på et dårlig sted og sliter med å kunne opprettholde livet slik vi kjenner det. Da er det vår plikt som denne jordens høyeste bevissthet og nervesystem å fyre av alle de paniske kraftpakkene vi bare kan makte. Det er på høy tid å få panikk.

For å kunne utøve god og adekvat panikk er det viktig med øvelse og tilrettelegging. Her får du muligheten til å dykke effektivt ned i alt som er vondt og vanskelig. Gjennom øvelser som «angstball», «stiv av skrekk» og «frik rett ut» kommer vi nærmere våre naturlige instinkter og titusenvis av år gamle, gode handlingsmønstre.

Lisa Nøttseter har arbeidet som skaper, utøver og produsent for scenekunst. Hun har en BA i filosofisk estetikk fra Universitetet i Bergen og er utdannet dansekunstner ved Skolen for Samtidsdans i Oslo. HUN ER ansatt som nestleder ved Bergen Dansesenter og sitter i utvalg for dans i Norsk Kulturråd.

Klimanjaro, et prisvinnende klimainitiativ / ved Gisle Hauge  Klimanjaro er Fjordkrafts klimaløfte og går ut på at all selskapets leverandører skal være klimanøytrale. I løpet av 2019 vil Fjordkrafts leverandører kutte eller kompensere for 60 000 tonn CO2-ekvivalenter som følge av dette initiativet. Det er mer enn hundre ganger det Fjordkraft kan kutte på egenhånd og tilsvarer nesten syv prosent av Norges totale utslippsreduksjon fra 2016–2017. Initiativet har fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. I 2018 mottok Klimanjaro FNs klimapris som første norske selskap gjennom tidene. Gisle Hauge har det overordnede ansvaret for innkjøp og kontrakt i Fjordkraft. Han har tillegg ansvaret med å implementere og følge opp Klimanjaro, Fjordkraft sitt klimaløfte, mot selskapets leverandører

Klimanjaro, et prisvinnende klimainitiativ / ved Gisle Hauge

Klimanjaro er Fjordkrafts klimaløfte og går ut på at all selskapets leverandører skal være klimanøytrale. I løpet av 2019 vil Fjordkrafts leverandører kutte eller kompensere for 60 000 tonn CO2-ekvivalenter som følge av dette initiativet. Det er mer enn hundre ganger det Fjordkraft kan kutte på egenhånd og tilsvarer nesten syv prosent av Norges totale utslippsreduksjon fra 2016–2017. Initiativet har fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. I 2018 mottok Klimanjaro FNs klimapris som første norske selskap gjennom tidene.

Gisle Hauge har det overordnede ansvaret for innkjøp og kontrakt i Fjordkraft. Han har tillegg ansvaret med å implementere og følge opp Klimanjaro, Fjordkraft sitt klimaløfte, mot selskapets leverandører

Ethical tee company / Richard Cassar  Richard Cassar har jobbet med musikk merchandise i over 20 år. Klienter inkluderer / har inkludert ecord Store Day, Ladytron, Michael Franti, New Mexico University, Women’s Speaker Collective, Noisely Festival, Nano Records, The WhiteStripes, Adele, New Order, Editors, NME, Lou Reed, Ben Harper og mange flere. Etter på ha reist rundt i Asia i tre år reiste Richard tilbake til Storbritannia hvor han i 2018 startet The Ethical Tee Company. www.ethicalteecompany.com . The Ethical Tee Company jobber med kunstnere, kollektiv, merker, artister, festivaler, museer, yoga skoler og mange flere. De leverer kun merkevarer fra firmaer som er medlemmer av www.fairwear.org, og oppmuntrer alle sine klienter til å bruke alternativene EarthPositive & Fairshare.

Ethical tee company / Richard Cassar

Richard Cassar har jobbet med musikk merchandise i over 20 år. Klienter inkluderer / har inkludert ecord Store Day, Ladytron, Michael Franti, New Mexico University, Women’s Speaker Collective, Noisely Festival, Nano Records, The WhiteStripes, Adele, New Order, Editors, NME, Lou Reed, Ben Harper og mange flere. Etter på ha reist rundt i Asia i tre år reiste Richard tilbake til Storbritannia hvor han i 2018 startet The Ethical Tee Company. www.ethicalteecompany.com.

The Ethical Tee Company jobber med kunstnere, kollektiv, merker, artister, festivaler, museer, yoga skoler og mange flere. De leverer kun merkevarer fra firmaer som er medlemmer av www.fairwear.org, og oppmuntrer alle sine klienter til å bruke alternativene EarthPositive & Fairshare.

CarbonCloud / Etty Israeli  Etty Israeli jobber med ernæring, helse og bærekraft og har tidligere arbeidet som helsekonsulent for danske selskaper som Organic National Association, Sæson og Arla. Hun er nå en del av kjerneteamet i den innovative og forskningsbaserte svenske mattech start-upen CarbonCloud som har som mål å støtte verden i en overgang til klimasmarte spisevaner. Til daglig hjelper Etty restauranter, cateringfirmaer, arrangementer og festivaler til å bli en del av løsningen på klimaendringer ved å implementere smarte nettbaserte planleggings- og beregningsverktøy for å inspirere til flere smarte matvalg. For tiden planlegger Etty Israeli Roskilde Festivals klimamatstrategi.

CarbonCloud / Etty Israeli

Etty Israeli jobber med ernæring, helse og bærekraft og har tidligere arbeidet som helsekonsulent for danske selskaper som Organic National Association, Sæson og Arla. Hun er nå en del av kjerneteamet i den innovative og forskningsbaserte svenske mattech start-upen CarbonCloud som har som mål å støtte verden i en overgang til klimasmarte spisevaner.

Til daglig hjelper Etty restauranter, cateringfirmaer, arrangementer og festivaler til å bli en del av løsningen på klimaendringer ved å implementere smarte nettbaserte planleggings- og beregningsverktøy for å inspirere til flere smarte matvalg. For tiden planlegger Etty Israeli Roskilde Festivals klimamatstrategi.