Fjerde artistslipp til årets beste festival er klart!

Hold deg fast! Vi slipper 9 artister til årets Vill Vill Vest. Gled deg til en bukett av frisk og fremadstormende ung musikk.


AVGVSTVS

AVGVSTVS er en 22 år gammel artist fra Bestum / Ullern i Oslo. Han begynte å lage musikk for et års tid siden, etter å ha funnet ut at forfatter ikke var noe for han. Han satset som låtskriver, og har siden funnet seg til rette i musikkmiljøet. I 2018 varmet han opp for Postgirobygget, Anna of the North, Erik & Kriss og Röyksopp. AVGVSTVS var nylig i Bergen for å gjøre ferdig en spesiell låt med L.U:N.A som kommer på sensommeren.

BREVEGLIERI

Breveglieri er en artist og produsent fra Loddefjord i Bergen. Han lager klassisk hiphop/RnB som er melodisk og har en lekende flyt. Han har jobbet tett med gjengen i Full Effekt, der han blant annet har produsert for Dårlig Vane og Martin Hazy. Breveglieri er også signert som artist på Full Effekt, og debuten «Cruiser» gikk rett inn på listene på P3 og var der i 16 uker.

EGGE

EGGE er en låtskriver og artist fra Bergen. Han lager rockete låter på engelsk og spiller de inn med sin produsent og nummer en partner Comrade Tetris på Møhlenpris. I 2019 har han allerede rukket å slippe albumet Egge Stadium, pluss en singel på tysk. Bergens Tidende ga albumet terningkast seks og skrev blant annet at Egge fremstår som fullstendig original i en verden hvor selv den alternative rocken i større og større grad kjennes strømlinjeformet og kalkulert.

FONELLA LORCH

Årets vinner av den gjeve Vill Vill Vest-prisen på Eggstock-festivalen! Fonella Lorch er Trygve Tronstad sitt soloprosjekt. Han skriver og produserer poplåtene selv, på gutterommet i ytre Sandviken. Tekstene forteller om hans tidligere møter med kjærligheten og oftest om mørketiden som følger etter bruddet. Til tross for at debut ep-en hans heter "The Boy Who's Been Through Nothing", har 17-åringen veldig mange fine erfaringer han vil dele med oss.

GOLDEN CORE

Golden Core er en norsk-islandsk metalduo. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig stonermetal og doom, med tekster på norrønt. De to unge metalhodene har spilt sammen siden 2014, og høstet gode kritikker for både konserter og musikken. De har varmet opp for band som Bongzilla og Napalm Death, og i løpet av året skal de spille på flere festivaler. Til høsten kommer debutalbumet «FIMBULTÝR» mikset av Kurt Ballou.

HAVENE

Havene er atmosfærisk, psykedelisk og rått. Akkurat som havets bølger følger musikken en like uforutsigbar skjebne. Havene ble startet opp i 2016 på initiativ av bassist Arne Sandberg og vokalist Amalie Holt Kleive. Prosjektet fanger opp alle de musikalske impulsene og ideene til medlemmene, musikken bli med det variert og spennende. Musikerne har bakgrunn i Bergens jazz-miljø, men bryter ofte med den sjangerbetegnelsen i Havene. Sammen med produsent Matias Tellez har bandet perfeksjonert uttrykket sitt, hentet fra en rekke musikalske retninger.

HUDKREFT

Hudkreft er et politisk engasjert band fra Oslo du bør ha merket deg allerede. De fire jentene spiller dønn ærlig pønk som tar opp en rekke samfunnsaktuelle temaer. De har spilt sammen siden 2016, ga ut to debut-singler i november 2017, og slapp sin første EP i februar. 16 åringene har spilt på alt fra Stovner rockefabrikk, til Mono og Chateau Neuf, samt arrangert egen festival to år på rad. Hudkreft er noen å holde øye med!

MARIA TRÆBAKKEN

Maria Træbakken er 23 år og oppvokst i Fyllingsdalen i Bergen. Som ung, norsk, kvinnelig artist innen pop-sjangeren er det kanskje for noen enkelt å dra paralleller til andre på det norske musikk-kartet og sette de i samme bås. Men Marias ærlige og direkte tekster gjør ikke musikken til glad-pop. Gjennom tekstene får hun frem hvem er 100%. Hun elsker å kle av seg gjennom tekstene sine, sunget på kav Bergensk-dialekt, og takker bakgrunnen sin i teater for at hun har lært å gi faen og å blottlegge seg selv.

VSM (AKA VESTLAND SOUND MACHINE)

Regn, et hav av tåke og en dyster framtid. I Vestland Sound Machine møter Ghanas tromme-tradisjoner Berlins mørke techno-scene og Bergen møter seg sjøl i døren. Det er sånn det er når du bor i en liten by og regnet høljer ned. Folk snakker ikke til hverandre på busstoppet, men bra ting oppstår inne i studio. Sammen skaper Abu Aldona, Henrik Angermund og Jens Kristian Rimau fete beats og et ulmende dansegulv.


Delegatpass:
Delegatpass: 1495,- (ordinær1695,-)

Festivalpass
Festivallpass: 850,- (student: 750,-)
Student

Det er fortsatt gode studentpriser tilgjengelig:
Delegatpass student: 895,-

11 ARTISTER KLARE TIL VILL VILL VEST 2019!

Å jadda da! Andre artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart. 11 artister og DJer er plukket ut i samarbeid med EKKO. Her er det duket for store opplevelser, store følelser, dansing og sonisk oppdagelsesferd.


BJØRN TORSKE
Trenger man egentlig si noe om Bjørn Torske? Fra de elektroniske kjempers fødeland i Tromsø har Torske en egen plass. Med en karriere som spenner over nesten tredve år, en haug med utgivelser og en enda større haug med samarbeid har Torske skåret ut sin helt egne hylle. Han har også bidratt til å gjøre det mer attraktivt for andre framifrå nord-norske å flytte sørover, og til Bergen. Det er egentlig bare å glede seg.

DJ CHARLOTTE BENDIKS
Nord-Norge leverer stadig! Charlotte Bendiks er en nordisk ambassadør for fjern intimitet. Ifølge henne selv liker hun hunder, boblebad, bålkos, synging, for å nevne noe. I hjembyen Tromsø har hun etablert en egen klubbserie, vært med å forme Insomnia festivalen, samt sluppet plater. Hun har samarbeidet med en rekke kjente navn, og vært på en stadig musikalsk søken. En leken og tøysete DJ med mørke, dype og psykedeliske toner. Charlotte Bendiks er en travel DJ, i løpet av året opptrer hun på en rekke klubber og festivaler.

DJ IBON
Trenger du euforiske og solide DJ-sett så er Ibon riktig type. Født i Norge, men har gjort det stort i København, og for så vidt resten av Europa. I flere år har han vært en sentral skikkelse i det danske technomiljøet og i det smått legendariske BunkerBauer-crew som har fest i et gammelt bomberom. I sommer kommer Ibon både med nytt plateselskap og ny musikk hvor han har samarbeidet med blant annet Vilde Tuv. Han skal spille utover Europa og i New York i sommer, Sør-Amerika står for tur til vinteren.

DRAGONGIRL
dragongirl vil skape en mer eksperimentell klubbopplevelse og jobber ved å kombinere elementer fra hele det elektroniske sjangerspekteret. Gabber og industrial blandes med ambience og melankolske elementer. Hun er en elektronisk musiker, produsent og VJ opprinnelig fra Porsgrunn, nå basert i Oslo. Arbeidet hennes befinner seg i skjæringspunktet mellom klubbmusikk, samtidsmusikk og performance. Hennes dystre, dekonstruerte og drømmende techno-landskap er som en suggererende, post-apokalyptisk instrumental reise gjennom tid og rom.

FAKETHIAS
Den Oslo-baserte produsenten FAKETHIAS lager hvileløs og kantete elektronisk musikk. Han søker etter harmoni i det kaotiske og nådeløse, og dykker ned i det ekstreme og kontrastfylte. I settene sine kombinerer han industrielle rytmer og teksturer med kontemplative melodier og personlige stemmenotater. Debut-EPen «Attune» sørget for en Spellemannsnominasjon, han spiller på Sonar Barcelona og jobber med Sushi X Kobe, for å nevne noe av alt som skjer i FAKETHIAS´ liv.

MRD
MRD er et spennende og hardtarbeidende tilskudd til den norske klubbscenen. I løpet av de siste to åra har han sluppet to album og seks singler, og markert seg som svært aktiv over hele hovedstaden med forrykende live-set. Sounden kan defineres som melodisk, kompromissløst, nostalgisk, hardt og ærlig. Med en blanding av new wave, hardcore, ambient og knallhard mørk techno.

MURMUR
Murmur skriver og produserer soveromsmusikk i et melo-dansbart synthpoplandskap. Siden første låt ble lastet opp på Soundcloud har hun gjort performative opptredener ved en rekke Oslo-scener og -klubber der egenproduserte visuals og dans har fascinert et voksende publikum. Tekster om kjærlighet og død kombinert med fengende synthlinjer gjør vårens utgivelse av debut-EPen «A Self-Inflicted Calm» til en reise mot nyvunnet styrke.

SASSY009
SASSY 009 er på full fart inn i en ny epoke, både som artist og som opphavsperson Sunniva Lindgaard. På en enkel og samtidig komplisert måte formidler hun tettpakkede understrømmer av følelser – og bygger mystikk i sitt eget univers. Lydbildet er hardtslående, men smakfullt og nyansert. Et klubbinspirert og filmatisk lydbilde løftes med hennes umiskjennelige stemme. Skummelt og forlokkende på en gang.

SKATEBÅRD
Å gjøre bygd kult er det mange som prøver på, men det er ofte vanskelig arbeid. Det har tilsynelatende aldri påvirket Skatebård, utrettelig har han jobba for å dunke ut feiende flott musikk i flere former. Skatebård, den norske produsenten av alle ting elektronisk som det står så fint på mannens egen side. Bak seg har han en utgivelsesmengde og en sjangerbredde som forvirrer og begeistrer. Kjennere veit hva de går til, dere andre må bare bli med.

SUPER HEAVY METAL
Super Heavy Metal er soloprosjektet til musiker Kim Åge Furuhaug fra blan annet Orions Belte. I år kommer oppfølgeren til debuten «Music for Cymbals» fra 2016. Nok en gang har Furuhaug laget all musikken kun på cymbaler, med en ny tvist. På førsteplata var alle cymbalene akustiske, men denne gangen er de spilt gjennom og bearbeidet av synther. Det hele er et nydelig samarbeid mellom Furuhaug, Ådne Meisfjord og produsent Emil Nikolaisen.

TRIST PIKE
Trist Pike beskriver seg selv tidvis som et hevn-rock band, som står opp sent og legger seg enda senere. De låter som New Order og Black Flag, men er samtidig svært vanskelige å kategorisere. I år kommer EP-en «DEN PROBLEMATISKE DRØMMEN» og fullengderen «DREPT AV SORGENS MASKINERE»,s amt en turne i Tyskland med gruppen Next Life og her hjemme med musikkfestordenen Den Gyldne Sprekk og deretter gruppen Beglomeg.

Delegatpass:
Delegatpass: 1495,- (ordinær1695,-)

Festivalpass
Festivallpass: 850,- (student: 750,-)
Student

Det er fortsatt gode studentpriser tilgjengelig:
Delegatpass student: 895,-

Andre konferanseslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

Temaet for årets konferanse er dynamikken mellom undergunnskultur og mainstream: “Subculture / Mainstream”. Musikk har vært hovedingrediens i en rekke ungdomsopprør fra 20 tallets promiskuøse Jazz til den utagerende Ravekulturen på 90 tallet. Vi retter søkelyset mot musikkens rolle i samfunnsendringer.

Det blir gitt ut over 20 000 nye låter hver eneste dag, og kampen for å bryte gjennom støyen blir stadig hardere. Bransjen benytter seg i økende grad av en formel der man “dyrker fram” prosjekter som passer inn i spillelistene til de ulike strømmetjenestene. Hva skal til for å lykkes med noe noe som er genuint og nyskapende og ikke passer inn hos Spotify, Apple og Tidal?

“They always say time changes things,
but you actually have to change them yourself.” - Andy Warhol

IDENTITET - MERKEVAREBYGGING, STRATEGI OG KOMMUNIKASJON

Å tenke helhetlig rundt merkevarebygging og strategi blir stadig viktigere. På årets Vill Vill Vest presenterer vi et bredt program med foredrag og samtaler om  dette temaet presentert av noen av de ledende på området.

En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and Endre Berentzen er Norges høyest internasjonalt meriterte kreative direktør. Under 2014 Cannes Festival of Creativity delte Berentzen og teamet hans scenen med Pharrell Williams som de to eneste Grand Prix vinnerne innen design – en pris forøvrig ingen i Skandinavia har mottatt før eller siden. I 2017 ble han invitert til å juryere i The One Show – en av verdens største kreativitetskonkurranser – sammen med blant annet kjente personligheter som Will.I.Am og Bootsy Collins. Endre Berentzen er en regelmessig foreleser på den internasjonale design og merkevarescenen og vil under Vill Vill Vest prate med oss om hvordan man tenker smart og helhetlig rundt det å bygge en merkevare – hvordan kreativitet, synergi og felles interesser kan kompensere for manglende budsjett eller tid.  ‘En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and’ er et foredrag av Endre Berentzen, Kreativ direktør og medgrunnlegger av Anti

En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and

Endre Berentzen er Norges høyest internasjonalt meriterte kreative direktør. Under 2014 Cannes Festival of Creativity delte Berentzen og teamet hans scenen med Pharrell Williams som de to eneste Grand Prix vinnerne innen design – en pris forøvrig ingen i Skandinavia har mottatt før eller siden. I 2017 ble han invitert til å juryere i The One Show – en av verdens største kreativitetskonkurranser – sammen med blant annet kjente personligheter som Will.I.Am og Bootsy Collins. Endre Berentzen er en regelmessig foreleser på den internasjonale design og merkevarescenen og vil under Vill Vill Vest prate med oss om hvordan man tenker smart og helhetlig rundt det å bygge en merkevare – hvordan kreativitet, synergi og felles interesser kan kompensere for manglende budsjett eller tid.

‘En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and’ er et foredrag av Endre Berentzen, Kreativ direktør og medgrunnlegger av Anti

Stian Andersen i samtale med Asbjørn Slettemark Stian Andersen er en av Norges aller fremste musikkvideo regissører og fotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på oppdrag for internasjonale og norske oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm og dokumentarfilm. Stian har regissert musikkvideoer for artister som Karpe Diem, Robyn & Røyksopp, Lars Vaular, Highasakite, Gabrielle, Morten Harket, Kvelertak og Susanne Sundfør. Han har vunnet priser over hele Europa og vist dokumentarfilmer og musikkvideoene sine på filmfestivaler i hele verden. Han står også bak flere bokutgivelser av sine fotografier bla. de to prisvinnende fotobøkene "Turboneger Fotografier 1993-2009" og "A-ha Photographs 1994-2010" utgitt på Aschehoug og Forlaget Press. Stian har laget mer enn 50 platecovere for artister som Røyksopp, A-ha, Dum Dum Boys, Highasakite og Astrid S og fotografert artister som Prince, Johnny Cash, Michael Jackson, Daft Punk og Leonard Cohen for å nevne noen.  Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Stian Andersen i samtale med Asbjørn Slettemark

Stian Andersen er en av Norges aller fremste musikkvideo regissører og fotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på oppdrag for internasjonale og norske oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm og dokumentarfilm. Stian har regissert musikkvideoer for artister som Karpe Diem, Robyn & Røyksopp, Lars Vaular, Highasakite, Gabrielle, Morten Harket, Kvelertak og Susanne Sundfør. Han har vunnet priser over hele Europa og vist dokumentarfilmer og musikkvideoene sine på filmfestivaler i hele verden. Han står også bak flere bokutgivelser av sine fotografier bla. de to prisvinnende fotobøkene "Turboneger Fotografier 1993-2009" og "A-ha Photographs 1994-2010" utgitt på Aschehoug og Forlaget Press. Stian har laget mer enn 50 platecovere for artister som Røyksopp, A-ha, Dum Dum Boys, Highasakite og Astrid S og fotografert artister som Prince, Johnny Cash, Michael Jackson, Daft Punk og Leonard Cohen for å nevne noen.

Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Synkronisering og merkevare Silje Katralen er music supervisor og komponist. Hun jobber som music supervisor i musikkbyrået ohlogy og som music supervisor i snaxville productions. Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.  ‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare

Silje Katralen er music supervisor og komponist. Hun jobber som music supervisor i musikkbyrået ohlogy og som music supervisor i snaxville productions.

Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.

‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare Goran Obad er music supervisor og produsent i Ohlogy. Ohlogy er et musikkbyrå som arbeider kreativt og strategisk med musikk i film, tv, og branding/markedsføring. Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.  ‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare

Goran Obad er music supervisor og produsent i Ohlogy. Ohlogy er et musikkbyrå som arbeider kreativt og strategisk med musikk i film, tv, og branding/markedsføring.

Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.

‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

 
Asbjørn Slettemark i samtale med Stian Andersen Asbjørn Slettemark er en norsk musikkjournalist og tidligere programleder i tv-programmet Lydverket. Slettemark har vært programleder i hardrockprogrammet Pyro på P3 og dommer i Idol. Han har også vært redaktør i musikkens bransjeblad Faro Journalen.  Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Asbjørn Slettemark i samtale med Stian Andersen

Asbjørn Slettemark er en norsk musikkjournalist og tidligere programleder i tv-programmet Lydverket. Slettemark har vært programleder i hardrockprogrammet Pyro på P3 og dommer i Idol. Han har også vært redaktør i musikkens bransjeblad Faro Journalen.

Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

 
Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon  Kenneth Rasmus Greve har lang erfaring fra kommunikasjon og merkevarebygging innen media- og musikkbransjen. I denne presentasjonen vil han bruke eksempler fra eget arbeid for å illustrere hvordan man lykkes med å bygge en sterk merkevare.  ‘Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon - Knowit Experience’ er et foredrag av Kenneth Rasmus Greve, leder for konseptutvikling i Knowit Experience

Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon


Kenneth Rasmus Greve har lang erfaring fra kommunikasjon og merkevarebygging innen media- og musikkbransjen. I denne presentasjonen vil han bruke eksempler fra eget arbeid for å illustrere hvordan man lykkes med å bygge en sterk merkevare.

‘Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon - Knowit Experience’ er et foredrag av Kenneth Rasmus Greve, leder for konseptutvikling i Knowit Experience


ALT DU TRENGER Å VITE SOM NY ARTIST

Er du fersk artist i musikkbransjen? For mange er bransjefestivaler som Vill Vill Vest det første steget mot en karriere i musikkbransjen, men hvordan jobber man i ettertid for å få mest ut av dette? På årets Vill Vill Vest konferanse setter vi sammen flere programbolker som retter seg spesifikt mot deg som er ny artist.

Henrik Haagensen.jpg
Marie Amdam.jpg
Lennea Lyssand.jpg
Erle Strøm.jpg

Hvordan jobber man for å få mest mulig utav en spillejobb på en bransjefestival? Dette panelet bestående av Henrik Haagensen (Playground Music), Erle Strøm (HES), og Lennea Lyssand (Made) vi ta for seg temaet. Samtalen ledes av Marie Amdam kjent fra bandet Razika. Sammen skal de se på en utvalgt artister fra Vill Vill Vest, og se hvilke steg disse artistene bør ta videre. Er denne artisten deg? Ikke gå glipp av muligheten til å diskutere dine planer med panelet! Påmelding er åpen, og vil være åpen frem til siste artistslipp i august. Send mail til andres@villvillvest.no

‘Alt du trenger å vite som ny artist’ er en panelsamtale med Henrik Haagensen, Erle Strøm, Lennea Lyssand. Moderator: Marie Amdam.

Første artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

Sjekk ut de første artistene til Vill Vill Vest 2019!

ISAK SHORTY // MIRIAM // DREW MOYO // SOLÅ // VESTINDIEN // HILMA NIKOLAISEN


Første artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart, og vi har gleden av å presentere 6 artister til årets festival. Det er stor variasjon, både erfaringsmessig og sjangermessig, men alle har en ting til felles! De er noen av de mest spennende artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Sjekk dem ut!

Foto: N/A Drew Moyo er Malawis største DJ, som produserer elektronisk musikk som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hjemlandet. Denne rike blandingen av musikk kan godt defineres som African Dance Music, og kommer med danse-garanti! Siden oppveksten i Lilongwe, har Drew Moyo vært en pionér innen elektronisk musikk i hjemlandet, og slapp Malawis første house album, "The Journey", i 2008. Siden den gang har han samarbeidet med en rekke folk og opptrådt på flere store festivaler. Kjærligheten brakte han til Hamar, og nå er han aktuell med helt nye utgivelser og samarbeid!

Foto: N/A

Drew Moyo er Malawis største DJ, som produserer elektronisk musikk som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hjemlandet. Denne rike blandingen av musikk kan godt defineres som African Dance Music, og kommer med danse-garanti! Siden oppveksten i Lilongwe, har Drew Moyo vært en pionér innen elektronisk musikk i hjemlandet, og slapp Malawis første house album, "The Journey", i 2008. Siden den gang har han samarbeidet med en rekke folk og opptrådt på flere store festivaler. Kjærligheten brakte han til Hamar, og nå er han aktuell med helt nye utgivelser og samarbeid!

Foto N/A Isak Shorty fra Ålesund har et helt spesielt ønske, han vil endre måten du går på. Den unge rapperen fra Ålesund har sluppet låter på Soundcloud de siste årene og traff gjennom internett Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Da de endelig møttes i virkeligheten begynte ting å skje, låtene «Vito» og «Gjengting» kom ut, og i 2018 fikk Shorty Musikkprisen. Siden har hans norske rap bare vokst i popularitet. I låtene tar Shorty opp humoristiske og ironiske ting, holder det lekent, samtidig som tematikken også går inn på ting man kanskje ikke vil tenke så mye på.

Foto N/A

Isak Shorty fra Ålesund har et helt spesielt ønske, han vil endre måten du går på. Den unge rapperen fra Ålesund har sluppet låter på Soundcloud de siste årene og traff gjennom internett Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Da de endelig møttes i virkeligheten begynte ting å skje, låtene «Vito» og «Gjengting» kom ut, og i 2018 fikk Shorty Musikkprisen. Siden har hans norske rap bare vokst i popularitet. I låtene tar Shorty opp humoristiske og ironiske ting, holder det lekent, samtidig som tematikken også går inn på ting man kanskje ikke vil tenke så mye på.

Foto: Isak Okkenhaug Lo-fi R`n`B fra soverommet fra 23 år gamle Sol Sunnanå Eriksen fra Stavanger. Etter å ha fått og fire av låtene sine anbefalt av NRK Urørt ble hun i Mars kåret til månedens Urørt. Solå har lenge vært en del av musikkmiljøet i Stavanger og har blant annet bidratt med sine ferdigheter i bandet TØFL og Lasse Lokøy fra SLØTFACE sitt solo prosjekt LOKOY. Selv startet hun å produsere musikk for kun ett år siden, men har på det året klart å få en hype både her hjemme og utlandet. I høst debuterer Solå med singelen «Dizzy»

Foto: Isak Okkenhaug

Lo-fi R`n`B fra soverommet fra 23 år gamle Sol Sunnanå Eriksen fra Stavanger. Etter å ha fått og fire av låtene sine anbefalt av NRK Urørt ble hun i Mars kåret til månedens Urørt. Solå har lenge vært en del av musikkmiljøet i Stavanger og har blant annet bidratt med sine ferdigheter i bandet TØFL og Lasse Lokøy fra SLØTFACE sitt solo prosjekt LOKOY. Selv startet hun å produsere musikk for kun ett år siden, men har på det året klart å få en hype både her hjemme og utlandet. I høst debuterer Solå med singelen «Dizzy»

Foto: Elvira Nikolaisen Hvor skal man begynne med Nikolaisen-familien, en mer produktiv gjeng skal du lete lenge etter. Hilmas siste plate «Mjusic» ble sluppet på Fysisk Format i 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar i 1987. Helst siden den gang har Hilma gjennom ulike konstellasjoner hentet inn impulser, og disse veiene gås nå opp. Albumet tar deg med på en reise, med en dynamikk og spennvidde som tillater farger; fra radikal råhet til svale evergreens.

Foto: Elvira Nikolaisen

Hvor skal man begynne med Nikolaisen-familien, en mer produktiv gjeng skal du lete lenge etter. Hilmas siste plate «Mjusic» ble sluppet på Fysisk Format i 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar i 1987. Helst siden den gang har Hilma gjennom ulike konstellasjoner hentet inn impulser, og disse veiene gås nå opp. Albumet tar deg med på en reise, med en dynamikk og spennvidde som tillater farger; fra radikal råhet til svale evergreens.

Foto: Ole Martin Halvorsen Musikk har vært del av 24 år gamle Miriam Masecha Mwangas DNA siden hun var barn. Hennes første sang, passende nok kalt «I Wanna Be A Star» så aldri dagens lys, men siden den gang har Miriam modnet. Nå navigerer hun hun sømløst mellom r’n’b, glitrende pop, dansemusikk og hip hop. Låtskrivertalentet ble valgt ut av By:songs i fjor og debutsingelen «Off that thing» ble beskrevet som en utmerket r´n´b-pop-låt med beundringsverdige vendinger. Nå er Miriam klar med det hun selv kaller sine beste låter så langt.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Musikk har vært del av 24 år gamle Miriam Masecha Mwangas DNA siden hun var barn. Hennes første sang, passende nok kalt «I Wanna Be A Star» så aldri dagens lys, men siden den gang har Miriam modnet. Nå navigerer hun hun sømløst mellom r’n’b, glitrende pop, dansemusikk og hip hop. Låtskrivertalentet ble valgt ut av By:songs i fjor og debutsingelen «Off that thing» ble beskrevet som en utmerket r´n´b-pop-låt med beundringsverdige vendinger. Nå er Miriam klar med det hun selv kaller sine beste låter så langt.

Foto: N/A Vestindien er endelig tilbake i fritt driv! Bandet som ble startet i 2009 fikk mye oppmerksomhet etter utgivelser og en rekke konserter, men så tok andre band-prosjekter oppmerksomheten. I fjor bestemte Torjus Raknes, Rohan Håland, Simon Waller Skøien, Karl Johan Johannessen og Hallgrim Asperheim for å øve inn nytt materiale. Kort tid etterpå var konserter utsolgte og den hardtslående gjengen tok fyr igjen. Man kan trygt si at Vestindien er tilbake, og har funnet retningen.

Foto: N/A

Vestindien er endelig tilbake i fritt driv! Bandet som ble startet i 2009 fikk mye oppmerksomhet etter utgivelser og en rekke konserter, men så tok andre band-prosjekter oppmerksomheten. I fjor bestemte Torjus Raknes, Rohan Håland, Simon Waller Skøien, Karl Johan Johannessen og Hallgrim Asperheim for å øve inn nytt materiale. Kort tid etterpå var konserter utsolgte og den hardtslående gjengen tok fyr igjen. Man kan trygt si at Vestindien er tilbake, og har funnet retningen.

EKKO som kurator under årets Vill Vill Vest

Vill Vill Vest er stolte av å presentere EKKO som en av kuratorene under årets festival. Hver høst arrangerer de Ekkofestivalen, med elektronisk og eksperimentell lyd fra undergrunnsmiljøer verden over. I tillegg driver EKKO kulturhuset  Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk, med en klubb- og konsertserie gjennom hele året. Siden oppstart i 2003 har EKKO gjestet over 700 artister til Bergen, med navn som Nils Frahm, Jon Hopkins, Nina Kraviz, Legowelt, Andy Stott, Molly Nilsson, og Moderat for å nevne noen.

I samarbeid med Vill Vill Vest presenterer EKKO et innholdsrikt og spennende program med fokus på elektroniske og eksperimentelle uttrykk på Østre. 

Driver du med lydkunst eller elektronisk musikk? Husk å melde deg på Vill Vill Vest før fristen 6.mai!!!

Nina Kraviz // Ekkofestivalen FOTO: Cecilie Bannow

Nina Kraviz // Ekkofestivalen

FOTO: Cecilie Bannow

Årets første konferanseslipp er klart!

Årets første konferanseslipp - og det handler om miljø, panikk og fanfare! Sjekk det ut!

Fire dager igjen av earlybird til kun 990kr

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI  ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER. TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI

ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER.

TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE  KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE. GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE

KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE.

GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR  RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM . THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR

RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM.

THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER  SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE.  DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.  FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE. LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER

SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE. DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.

FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE.

LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ  ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN , MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS. VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?  WWW.ETTEROSS.NO

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ

ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN, MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS.

VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?

WWW.ETTEROSS.NO

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN  BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL. PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN

BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL.

PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

Kjøp årets beste julegave

VVV19 POST 2.png

Bli med på fjerde utgaven av Vill Vill Vest og opplev et stort og variert program med de beste og mest interessante artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Over 70 artister vil vise frem det siste nye på flere av Bergens mest etablerte scener. 

Ikke nok med det, vi slenger på en ekstra dag 26.-28. September 2019 gjøres Bergen nok en gang om til et festivalområde .

Et begrenset antall delegatpass med earlybird pris til Vill Vill Vest 2019 er nå i salg! Kjøper du delegatpasset når sparer du hele 700 kroner!

Vill Vill Vest og BIFF presenterer: Norsk Musikkvideokonkurranse

musikkvideokonkurranse.jpg

Vill Vill Vest og BIFF har gleden av å invitere til musikkvideokonkurranse i samarbeid med den bergensbaserte filmpodcasten Yoda Neida. Vinneren vil bli kåret på en fest dedikert til sjangeren fredag 28. september i Røkeriet USF.

Det blir konsert med Sofie Hamre og Derin!

BOYS – Lars Vaular feat. Astrid S 
Regissør: Eivind Landsvik

OSLO FORTELLER – No. 4 
Regissør: André Chocron

EN SOM MEG – Hkeem 
Regissør: Marius Soma

LOSING YOU – boy Pablo 
Regissør: William Glandberger

ABSTRACT – Lil Halima 
Regissør: Chris Helberg & Jostein Wålengen

EMBROIDERY – Hanne Hukkelberg feat. Emilie Nicolas
Regissør: Alam Ali

I NEED YOU HERE – anton. feat. Folly Rea
Regissør: Sean Cartwright

THE RIVER – Kate Havnevik 
Regissør: Gotti Sigurdarson


SOFIE HAMRE
Sofie er en 23 år gammel RnB-artist fra Nordnes i Bergen. Over beats fra Store P har hun laget en EP som kommer til høsten. Tekstene til Sofie handler om hennes eget univers, som kanskje ligger et sted midt i mellom fantasi og virkelighet, og er personlige betraktninger av verden i og rundt oss. Hun har en dyp og deilig og ærlig stemme som man sjelden finner i norsk pop i dag. Norsk R&B er en sjanger som aldri har blitt skikkelig utfordret, og med tekster på Bergensk så kan dette samarbeidet kalles et aldri så lite fenomen, mykt og sexy.
//
23 year old Sofie is an RnB-artist from Nordnes in Bergen. She has made an EP due this fall, with beats produces by Store P. Sofie´s lyrics centers around her own universe, a place between fantasy and reality and are personal musings of the world in and around us. She has a deep, wonderful and honest voice seldom found in Norwegian pop today. Norwegian RnB is an genre not yet properly challenged, and with lyrics in the Bergen-dialect her collaboration with Store P is a small phenomenon. Soft and sexy.

DERIN
Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.
//
Derin is a young rapper and musician from Bergen, Norway. All his music is in English, and he tries to blend hip-hop and funk in his songs. This makes for a groovy and danceable feeling. Derin is currently working on more music and projects to release in the coming year.

Klubb Vill Vill Vest presenterer EOD på Østre 13.09

Siste booking til Klubb Vill Vill Vest er klar!

Den norske braindanceren EOD har stødig levert EP-er på labels som bbbbbb Recors, WéMè og Rephlex. Debut-albumet «Named» kom nylig på sistnevnte og har skapt kaos alle steder det har blitt spilt. Det som gjør at EOD stikker seg ut blant haugen av aktive BD-etterapere er måten han strekker og bøyer lyden til nye, fascinerende og ukjente former. Vær forberedet på å begynne å bruke uttrykk som Ambient Brandance og Drill ‘n’ Jungle for å beksrive EOD lydbilde.

7-eod-basic.jpg

Vill Vill Vest: Klubbslippet er klart!

Sjuende og aller siste artistslipp til Vill Vill Vest 2018, klubbslippet! Vi gleder oss enormt til ådanse bort natten med dette knippet artister.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og Øyafestivalen.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte
der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til
internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på
steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og
Øyafestivalen.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett i sommer.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell
med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett
i sommer.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt. Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt.
Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge. Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge.
Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

NOPA-stipendet kommer til Vill Vill Vest

For første gang deles NOPAs låtskriverstipend ut på festivalen Vill Vill Vest i Bergen.

To NOPA-stipend skal deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Hvert stipend består av 20.000 kroner.

– NOPA-stipendet gis til dyktige låtskrivere som er i startfasen. Juryen består av erfarne låtskrivere som ønsker å gi et signal om at ‘disse skal man følge nøye med på videre’, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Juryen består av Fredrik Saroea, Lasse Lokøy og Mari Kvien Brunvoll.

OVERRASKET PÅ SCENEN

De første stipendene ble delt ut under by:Larm i 2014. For første gang skal to låtskrivere eller band motta stipendet under årets Vill Vill Vest som holdes i Bergen 13.–14. september. Mottakerne vil bli overrasket på scenen like før de skal spille sine konserter.

– Jeg var på utdelingen av NOPA-stipendet på Revolver i år, da Nylenda fikk sitt stipend. Da tenkte jeg at dette hadde vært utrolig fint å få til på Vill Vill Vest, sier Hanne Sætre Thunestvedt, prosjektansvarlig i Brak.

ARBEIDSSTIPEND

Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos.

– NOPA-stipendet er et arbeidsstipend som er ment til å bidra til nyskaping, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

DE NOMINERTE ER:

Amalie Holt Kleive

Brenn

Derin

Eirik Aas

Finding Neo

FORN

L:U:N:A

Margrete

Orions belte

Ponette

Selmer

Safario

Sofie Hamre

The other end

Tobi Duchamp

Vuyo

Se tidligere vinnere av NOPA-stipendet her.

(Saken er opprinnelig publisert av nopa.no)

KONFERANSEPROGRAMMET ER KLART

Da er hele konferanseprogrammet til klart! Intensjonen med årets konferanse er å synliggjøre betydningen av musikk for mennesker og samfunn. Vi stiller rett og slett spørsmålet ‘Why Music?’ Vi er stolte av å kunne presentere et mangfoldig program som henvender seg til publikum, alle deler av musikkbransjen, både nasjonalt og internasjonalt, og sist men ikke minst til artister. Vi gleder oss til 13. og 14. september!

DAGSOVERSIKTEN ER KLAR!

Artister nå fordelt på dag og scene. Det betyr også at et begrenset antall dagspass nå er lagt ut for salg! Fin din favoritt!

EIRIK AAS \ FINDING NEO \ GURLS \ HEARTBREAK SATELLITE \ L:U:N:A \ MARINIUS \ NAUUDA \ YOLOBROTHERS \ SPURV \ SVART LOTUS \ TØFL \ HOLLYWOOD \ VUYO \ DERIN \ MALL GIRL \ AMALIE HOLT KLEIVE \ HIMMELLEGEME \ MATO POLO \ NYLENDA \ SELMER \ HAPPYDIEYOUNG \ ARTHUR KAY \ BRENN \ JOUSKA \ LYSGAARD \ PUT YOUR HANDS UP FOR NEO TOKYO \ SIGURD \ SOFIE HAMRE \ TROJKA \ TILLA \ VIAN \ PONETTE \ SOLSTORM \ ORIONS BELTE \ HÔY LA \ SAFARIO \ MARGRETE \ RISE ABOVE \ STENERSEN \ THE OTHER END \ COMPANY INK  \ GENERAL POST OFFICE \ JEZ_EBEL \ PEN GUTT \ FORN \ TOBI DUCHAMPE \ RUBEN \ SLOMOSA \ KONRADSEN \ PISH \ HAVSUN \ GREAT NEWS \ TOMINE \ BIRGITTA ALIDA \ JØRGEN SANDVIK \ MOYKA \ 

Skjermbilde 2018-08-29 kl. 17.38.43.png

VILL VILL VEST 2018 APPEN ER KLAR

Dagspass ute for salg nå!

Delegatpass: 1595,-

Delegatpass student: 850,-

Festivalpass: 590,-

Dagspass: 320,-

Med festivalpass får du også tilgang til to av foredragene under Vill Vill Vest konferansen. "In the key of genius" og "Røyksopp in conversation" på USF Verftet, i tillegg til alle konsertene.I salg nå! Gir tilgang på over 30 konserter på torsdagen eller fredagen under Vill Vill Vest.

Seks spennende artister er klar til årets Vill Vill Vest!

Seks spennede artister er klar til årets Vill Vill Vest!
Med dette sjette artistslippet er musikk-programmet klart!

HAVSUN / GREAT NEWS / TOMINE / BIRGITTA ALIDA / JØRGEN SANDVIK / MOYKA / 

vvv18-slipp6-180827-001.jpg
HAVSUN fra Bergen er et nytt og spennende navn på den skandinaviske pop/urban-scenen. Med et elektronisk og lekent lydbilde, blandet med urbane pop-elementer og distinkte bass- og gitarlinjer, skiller HAVSUN seg fra andre artister som driver med EDM og elektronisk musikk. HAVSUN er aliaset til 22 år gamle Håvard Sundland som er produsent, gitarist og låtskriver. Debutsingelen kom i april og fikk mye positiv oppmerksomhet, nye låter er rett rundt hjørnet.

HAVSUN fra Bergen er et nytt og spennende navn på den skandinaviske pop/urban-scenen. Med et elektronisk og lekent lydbilde, blandet med urbane pop-elementer og distinkte bass- og gitarlinjer, skiller HAVSUN seg fra andre artister som driver med EDM og elektronisk musikk. HAVSUN er aliaset til 22 år gamle Håvard Sundland som er produsent, gitarist og låtskriver. Debutsingelen kom i april og fikk mye positiv oppmerksomhet, nye låter er rett rundt hjørnet.

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, så skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes via band som Strange Hellos og Lumikide. Og stemmen hennes skal du straks høre mye mer av. 7. september slippes debut-singelen «Something Real», en låt som bringer tankene til artister som St. Vincent, Beach House, Grizzly Bear og deres sjanger-frender. Selv har hun bakgrunn i jazzen, men sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og produsent Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som henter inspirasjon fra så forskjellige epoker av musikkhistorien som den klassiske komponisten Bach og The Beatles.

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, så skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes via band som Strange Hellos og Lumikide. Og stemmen hennes skal du straks høre mye mer av. 7. september slippes debut-singelen «Something Real», en låt som bringer tankene til artister som St. Vincent, Beach House, Grizzly Bear og deres sjanger-frender. Selv har hun bakgrunn i jazzen, men sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og produsent Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som henter inspirasjon fra så forskjellige epoker av musikkhistorien som den klassiske komponisten Bach og The Beatles.

Jørgen Sandvik, kjent fra Real Ones, har nylig sluppet sitt første soloalbum «Permanent Vacation». Mottakelsen har vært god i norsk og utenlandsk presse. Låter fra albumet har vært spilt på mer enn 100 radiostasjoner i Europa, samt på sjanger-relaterte stasjoner i Australia og USA. Som soloartist spiller Jørgen blues og på scenen er han både med og uten band. Bandet består av medlemmer i toppklassen av Bergens profesjonelle musikkmiljø.

Jørgen Sandvik, kjent fra Real Ones, har nylig sluppet sitt første soloalbum «Permanent Vacation». Mottakelsen har vært god i norsk og utenlandsk presse. Låter fra albumet har vært spilt på mer enn 100 radiostasjoner i Europa, samt på sjanger-relaterte stasjoner i Australia og USA. Som soloartist spiller Jørgen blues og på scenen er han både med og uten band. Bandet består av medlemmer i toppklassen av Bergens profesjonelle musikkmiljø.

Siden oppstarten i mars 2015 har daze-pop trioen fra Bergen sluppet fantastiske låter som har sjarmert mange. Bandet består av Even Kjelby, Ole Kristian Einarsen og Kim Åge Furuhaug. På tre begivenhetsrike år har bandet allerede gjort seg kjent som et av de beste livebandene fra Norge. I Februar gav bandet ut sitt egenproduserte debutalbum «Wonderfault», som høstet gode kritikker fra både norsk og internasjonal presse. Bandet har siden i fjor reist land og strand rundt og gjort mange utenlands-jobber. Som om ikke det er nok er arbeidet med andrealbumet godt i gang!

Siden oppstarten i mars 2015 har daze-pop trioen fra Bergen sluppet fantastiske låter som har sjarmert mange. Bandet består av Even Kjelby, Ole Kristian Einarsen og Kim Åge Furuhaug. På tre begivenhetsrike år har bandet allerede gjort seg kjent som et av de beste livebandene fra Norge. I Februar gav bandet ut sitt egenproduserte debutalbum «Wonderfault», som høstet gode kritikker fra både norsk og internasjonal presse. Bandet har siden i fjor reist land og strand rundt og gjort mange utenlands-jobber. Som om ikke det er nok er arbeidet med andrealbumet godt i gang!

Den relativt ferske og unge bergensartisten Tomine har allerede rukket å gjøre seg bemerket i byens musikkmiljø og har opptrådt på flere av Bergens største scener. Tidligere i år kom 17-åringens debut-singel "Losing the Light", som på kort tid fikk mye oppmerksomhet, mange streams og som i flere uker lå listet på P3. I følge Bergens Tidene "demonstrerer hun uanstrengt sin voldsomt kapable stemme, og byr på vakre, uventede vendinger ved flere anledninger". Ryktene sier at Tomine har nye låter på vei, og at det blir premiere på en ny singel under Vill Vill Vest!

Den relativt ferske og unge bergensartisten Tomine har allerede rukket å gjøre seg bemerket i byens musikkmiljø og har opptrådt på flere av Bergens største scener. Tidligere i år kom 17-åringens debut-singel "Losing the Light", som på kort tid fikk mye oppmerksomhet, mange streams og som i flere uker lå listet på P3. I følge Bergens Tidene "demonstrerer hun uanstrengt sin voldsomt kapable stemme, og byr på vakre, uventede vendinger ved flere anledninger". Ryktene sier at Tomine har nye låter på vei, og at det blir premiere på en ny singel under Vill Vill Vest!

Bak navnet “Moyka” finner vi den 21-år gamle produsenten og singer-songwriter Monika Engeseth. Hun kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent Eirik Hella, for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og klangfylt lydbilde. I sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. Melankolske tekster flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske, noe som skaper et unikt og storslått univers.

Bak navnet “Moyka” finner vi den 21-år gamle produsenten og singer-songwriter Monika Engeseth. Hun kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent Eirik Hella, for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og klangfylt lydbilde. I sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. Melankolske tekster flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske, noe som skaper et unikt og storslått univers.

Få en gratis preprod med mesteren Joe Clegg under Vill Vill Vest!

Music Norway og Vill Vill Vest inviterer til en open call for å få en gratis pre-prod med produksjons-mesteren Joe Clegg som jobber blant annet jobber med Ellie Goulding. To artister/band vil bli plukket ut. Masterclassen inkluderer alle utgifter til pre-proden, delegatpass til Vill Vill Vest, hotell for band og team og et generelt reisetilskudd på 10.000,- om det er behov for å reise til Bergen.

I dagens musikkmarked er livemarkedet blitt en av de viktigste inntektsstrømmene for flere artister. Det er også en av de beste måtene å møte og få nye fans på - så lenge det man gjør på scenen holder høyt nivå. Skal man ut å turnere er det viktig at lyden sitter like godt, uansett om du spiller 50 eller 50.000 kapasitets venuer.

Torsdag 13. september og fredag 14. september vil to utvalgte artister sammen med sitt apparat få en full pre-prod i regi av musical director Joe Clegg. Klegg jobber tett med Ellie Goulding, i tillegg til Mumford and Sons, Sigrid, Aurora og Becky Hill.

Clegg er også fast trommis for Ellie Goulding, og i sitt virke som musical director hjelper Clegg til med alt fra å finjustere lyd og backingtracks på scenen, og er med å skape og rådgi artistens live-shows på alle nivåer.

Samtidig som karrieren utvikler seg er det nødvendig å tilpasse produksjonen deretter. Dette kan være krevende, men er et svært viktig ledd i liveproduksjon. Klegg har mange års erfaringer med å skape lydbilder som passer til rommet man spiller i og vil på masterclassen dele sine erfaringer fra å jobbe alt fra stadionproduksjoner til mindre venues.

MADE har jobbet med Joe Klegg flere ganger når deres artister skal ut og turnere.

- Clegg som liveprodusent har bidratt til å ta lyden fra en liten til en større sound. Det er èn ting å produsere god lyd i studio, men det å få det over til en PA og få det til å låte stort og veldig, veldig bra - det er noe helt annet. Der er Joe Clegg ekstremt god!, sier Geir Luedy om det å jobbe med Klegg i relasjon til Sigrid og Aurora.

- Å gjøre solide pre-prods er alfa omega, skal du bryte gjennom støyen i et livemarked der det er mange dyktige artister om beinet, må det låte utrolig bra. Det er en kvalitetssikring der du går gjennom hver eneste note og overfører det til svære høytalere, mener Luedy.

Direktør i Music Norway Kathrine Synnes Finnskog sier det er utrolig viktig å fokusere på lyd når karrieren vokser.

- Initiativet fra Made og Brak på å stelle i stand en masterclass i preprod med Joe Clegg er noe vi gjerne bidrar til å gjennomføre. Jeg håper det blir stor interesse for å delta, og tenker på og prioriterer lyd når man vil erobre store scener. Made har gjort nettopp det, og det er en viktig erfaring å dele. Når du tenker stort, må også lyden tåle store format, og det har jeg forventinger til at Joe kan lære de heldige som får denne sjansen.

Masterclassen er for artister som allerede har spilt konserter internasjonalt og har et norsk støtteapparat i ryggen.

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjema her. Spørsmål kan rettes til joar@brak.no og karoline@musicnorway.no.

Frist for å søke er søndag 2. september. Svar vil bli gitt innen kort tid.

Dette er inkludert:

 • Reisetilskudd på 10.000,- til band og team (om det kreves reise)
 • Alle utgifter til pre-prod (lokale og masterclass)
 • Delegatpass til Vill Vill Vest for band og team
 • Hotell for band og team

Röyksopp in conversation

Röyksopp: Twenty years in the making

Foto: Stian Andersen

Foto: Stian Andersen

2018 markerer tyve års jubileet for Norges ubestridt største elektronikafenomen; Röyksopp. Torbjørn Brundtland og Svein Berge begynte å produsere musikk som en duo i 1998 og slapp sitt første kritikerroste album ‘Melody A.M.’ i 2001. Røyksopp er uten tvil et av Norges viktigste musikalske navn. Konsertopptredenene deres er en usedvanlig ettertraktet vare på det internasjonale konsertmarkedet, såvel som det norske. Fredag 4. september 2018 sitter Röyksopp seg ned med sin gode venn Ole J. Mjøs for å snakke om sitt liv i musikk, eksklusivt for Vill Vill Vest

I løpet av de siste tyve årene har Röyksopp gjort det til ett av sine varemerker å samarbeide med kremen av nordiske vokalister: Robyn, Susanne Sundfør, Karin Dreijer og  Lykke Li for å nevne noen. De har dessuten jobbet med et variert kobbel av internasjonale artister som Lady Gaga, Coldplay, Depeche Mode & Beck. Röyksopp sine fenomenale liveshow selger ut over hele verden og de var de aller første nordmenn til selge ut legendariske Hollywood Bowl - noe de har gjentatt hele 3 ganger. De har vunnet en rekke priser i både inn- og utland, og kan skilte med gjentatte Brit og Grammy-nominasjoner.

På tampen av Vill Vill Vest får festivaldelegater en unik mulighet til å oppleve duoen i samtale med Ole J. Mjøs. På nittitallet var Mjøs en sentral skikkelse i musikkmiljøet i Tromsø, og han står bak en rekke utgivelser sammen med med både Torbjørn og Svein. I dag er Ole J. Mjøs professor i medievitenskap ved UiB.

Sted: USF Verftet

Tid: Fredag 14.09 kl 16.30

Åpent for delegater på Vill Vill Vest

Femte artistslipp til Vill Vill Vest 2018

Ni nye artister er klare for årets Vill Vill Vest! En bukett av frisk og fremadstormende ung musikk

FORN / GENERAL POST OFFICE / JEZ_EBEL / KONRADSEN / PEN GUTT / PISH / RUBEN / SLOMOSA / TOBI DUCHAMPE

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.