Konserter og konferansetider er oppe!

Fullt konferanseprogram er publisert og konserttider er oppe! Vi er klare for Vill Vill Vest 2019!

92 artister, 45 konferanseventer og utallige fester, møteplasser og opplevelser venter deg!

 
 
lineup.png
 
verftet.png

Lørdag 28/9 USF Verftet

I år utvider vi festivalen med én dag og lørdag flytter vi hele festivalen til Verftet. Sjekk ut full line-up her!

Siste artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart

Vi slipper like gjerne 20 nye artister til Vill Vill Vest 2019. Med det er årets lineup komplett og det er bare å glede seg!

ALVA RAVN \\ EMMA JENSEN \\ JUNGELEN & PINATA RADIO \\ KAMARA \\ KAPTEINEN \\ MARBLES \\ REIDAR BRUUN \\ VILNES \\ BRITZ \\ DAUFØDT \\ DUVEL \\ LA LAGUNA \\ MANDALAI LAMAS \\ MOKRI \\ OUTER LIMIT LOTUS \\ SEI SELINA \\ SOSONONO \\ WHALESHARKATTACKS \\ WINGDINGS \\ NOEMI

Kopi av Kopi av Retro Class Reunion Facebook Event Cover Photo.jpg

Alva Ravn

Alva Ravn er en 21 år gammel låtskriver, sanger og produsent fra Norge. Hun lager elektronisk indiepop i en mer dystrere retning og en majestetisk atmosfære. Som barn begynte hun med å synge soul og gospel. Hun beveget seg over til rock, men fant til slutt kjærligheten i en dyster indie-pop atmosfære. En karakteristisk stemme og storslått framføring live har gjort at folk har kastet seg etter henne. En haug med meget kredible mennesker har pekt på Alva som det neste stjerneskuddet.

Emma Jensen

Etter å ha laget musikk på soverommet i flere år, slapp Emma Jensen sin første singel «Closer» i 2017. Den selvkomponerte, elektroniske, trap-aktige poplåten som snart har 10 millioner streams hos Spotify har virkelig skaffet Emma Jensen et navn. 23-åringen har fått utrolig mye skryt og er nå klar den første singelen fra hennes kommende debut-EP. Emmas begeistring for popmusikk fra 80-tallet har vært med å forme lydbildet på låta, mens teksten er basert på personlig erfaringer.

Jungelen & Piñata Radio DJs

Jungelen er DJ Simen Alejandros plattform for stilig musikk fra alle verdenshjørner, det er en klubb, et DJ-konsept og mye annet. Simon har en meget imponerende platesamling etter reiser til blant annet Brasil, Colombia og den fransk-karibiske øyen Guadeloupe. Nå har han også begynt å blande inn litt house og broken beat i miksen. Piñata Radio DJs deler Simons lidenskap, når de ikke lager radio. De har med årene utviklet en særegen eklektisk stil som fort går fra House til Jazz og HipHop.

Kamara

KAMARA er en artist man må holde øye med fremover. Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 21 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun produserer, synger og skriver sine egne låter, kombinert med sterke melodier krydrer KAMARA med rnb, elektronika og pop. Alt bæres av en distinkt og særegen vokal og et tekstunivers hvor hun møter verden med et satirisk blikk. I låtene utforskes utforsker hun identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet. Allerede har hun fått tittelen som landets feteste korist og har vært med artister som Myra og Lars Vaular.

Kapteinen

Kjell Øverland er mer eller mindre en vanlig fyr fra Stavanger, helt til han plukker opp et instrument og blir til «Kapteinen». Født i 98´ med en bred inspirasjonskilde, med alt fra Young Thug, Future, Drake, Travis Scott til Pop Music av Michael Jackson, Prince og Ne-Yo. Han har vokst opp i et hus fullt av jazz og funk, som gjør musikkproduksjonen hans uunngåelig og hvor han er like talentfull både i studio og på scenen.

Marbles

Marbles er en indie/synthpop-kvartett fra Oslo, som har brukt de siste årene på å «finne seg selv». Lydbildet strekker seg fra det dansbare, til det drømmende og videre til ren, skjær galskap. Her snakker vi kosmiske synther, kremete gitarer, diggbare melodier og energiske trommer. Debuten kom tidligere i år, en sommerhymne om å være håpløst forelsket på reise gjennom Europa.

Reidar Bruun

Reidar Bruun er det nye house-prosjektet til Peder Niilas Tårnesvik. Under dette nye navnet utforsker han house-musikkens rammer både som produsent og dj. Musikken er kanskje mer avgrenset i form av sjanger, men den er bryr seg mindre om detaljer og mer om dansegulvet. Navnet "Reidar Bruun" kommer av den norske klubbsjelen, hvor både musikken og landet har kommet fra skranglete røtter og uhøytidig estetikk.

Vilnes

Mannen bak artistnavnet VILNES er sanger, hitmaker og showman Eivind Vilnes. Han skriver fengende låter i bøtter og spann. Den engelske musikkbloggen Nordic Music Review omtalte hans første låt Demons som “this really is 2 minutes 40 seconds of indie pop genius.”. Med seg på tur har han et magisk band, som med sine konsertert har sjarmert publikum. På kort tid har Vilnes skaffet seg spilletid på skreddersydde redaksjonelle spillelister og radio.

Britz

I september 2018 satte rapperen Britz (Yaw Britwum) fyr på internett med en freestylevideo som raskt ble sett over 50.000 ganger. Få måneder senere varmet han opp for den verdenskjente rapperen YG i Oslo og signerte platekontrakt. Siden har han sluppet låter som «Ny Tid» og «Vi Flyr» sammen med Isah. Oslorapperen gjør ingenting halvveis, men går all in, når han lager musikk som skal berøre hjerte, sjel og hjerne. Det blir rap, melodier og budskap i fokus.


Daufødt

Med popsensibiliteten til et klassisk rockeband og attituden og intensiteten som tatt ut i fra hardcorens gullalder, leverer Daufødt en eksplosiv pakke av tighte riff, tung driv og et massivt lydbilde. Debuten fikk umiddelbar positiv tilbakemelding, med spilletid på radio og en haug med konsertjobber. Fjellparkfestivalen beskriver gjengen som et musikkskole-punk-band, men ment som den største hedersbetegnelse.

Duvel

Duvel svever over synthjungelen anno 2019 med brukne bein i munnvikene og tilsynelatende null respekt for alt der nede. På kort tid har de rukket å bli pålitelige leverandører av kaotiske, karismatiske og kompromissløse sceneshow, på et bakteppe av ung energi, beksvarte humoristsiske tekster, store vrenggitarer, dundrende basslinjer og energiske trommer. Bandet ble startet da frontmann Jack Holldorff og bassist Zacharias Flaathe gikk lei av å eksistere uten noen videre hensikt enn å skaffe nok penger til helgen. De ringte kompisen Brage, og ble et band.

La Laguna

Har du noen gang tenkt på hvordan glitter smaker? Når Neeraja, Domenica og Bente traff hverandre i de hedonistiske gatene av Berlin fødtes en íde. Ideen om å lage noe ut av ingenting. Ideen om å endre den gråblå vinteren til en blomstrende sjømanet. Som et teppe av rytmer kom Oskar, ulven fra nord. La Laguna er et firedimensjonalt psykedelisk soft core band som spiller undervanns-reggaton og psykedelisk rock for slitne skolejenter.

Mandalai Lamas

Mandalai Lamas er et psykedelisk rockeband med base i Oslo. Armert med munnspill, tamburiner og rørvreng leverer de scandirock med inspirasjon fra 60-tallet og helter som Syd Barrett og Anton Newcombe. Medlemmene i bandet kommer fra en haug ulike grupper og sammen har de skapt sitt eget musikalske univers. Legenden vil ha det til at de ble bortført av romvesener i ´67 og først nå har kommet tilbake til jorda og musikken.

Mokri

Mokri er en trio med base i Oslo som spiller plastisk støyrock. Bandet kombinerer elementer fra krautrock, no wave, støyrock og jazz i et særegent uttrykk, hvor melodiske, dissonerende og støyende lydlandskaper underbygges av hypnotiske rytmer. Debutplata som kom i fjor gjorde et umiddelbart inntrykk, og siden har bandet spilt på flere festivaler. I år gjør gjengen en håndfull konserter, mens de jobber med andreplate som kommer neste år.

Outer Limit Lotus

Outer Limit Lotus har de siste årene etablert seg som et meget habilt band både på plate og live. En krystallklar gitar svever over en monoton, insisterende og nærmest ubehagelig tilstedeværende rytmeseksjon. En konstant dobbelvokal, badet i iskald klang, messer om utenforskap, feberdrømmer og scener fra nattlige brist i virkeligheten. Slik utforsker OLL trioformatets dynamiske potensial, fra det luftige til det massive, fra den åpne vidda til kjellermenneskets isolasjon.

Sei Selina

Sei Selina fikk i tidlig alder et godt forhold til penn og papir, det ble en form for terapi som utviklet seg til å bli inngangsdøren til låtskriving. Med en far fra Sierra Leone og en norsk mor, beskriver 20-åringen barndomshjemmet på utsiden av Oslo som et realistisk møte mellom to kulturer i Norge; bevegelse, kreativitet, lidelser og kjærlighet. Med en boombox som alltid spilte av soul, hip hop og r&b, og en far som spilte vest-afrikanske trommer, ble dette elementer som filtrerte seg inn i musikkhjertet.

Sosonono

Sosonono mener selv de spiller pop-musikk, men den har blitt beskrevet som småklubbete jazzet indiepop. Taktene er nikk-bare og med en supermyk vokal som smelter sammen med lydbildet. De tre guttene slapp debuten tidligere i år, omtalt som svømmende gitar og funky synth – god gammeldags feelgood-musikk.

WHALESHARKATTACKS
WHALESHARKATTACKS er soloprosjektet til Viviana Vega, som har spilt i flere band i Oslos undergrunn. Hun lager en blanding av 808-goth, MIDI-punk, mørk RnB og nihilist-trap som er dansbar og tidvis eksperimentell, og hun er kjent for ekspressive live-show som grenser til performancekunst. Debuten kom i 2017, men hun har ikke ligget på latsiden. I fjor kom et remix-album og i mai kom ny musikk og video. Nå jobber hun med andreplata.


Wingdings

Wingdings kaster regelboka i søpla og er virkelig lyden av emojier og gode, gamle tekst-program ikoner. Hva det betyr er ikke helt lett å få tak på. Den eksperimentelle powertrioen oser av musikalsk overskudd. Elementer fra psych, orientalske toner, tilbakelent slacker-rock og kreativ låtskriving, har blant annet Subjekt gjort det klart at dette er en gjeng å følge med på. Debuten kom i august, en dobbeltsingel som med en gang fikk strålende tilbakemeldinger.

NOEMI

Ung, avslappet hip-hop og rap fra Bergen. Rolig lydbilde, musikk egnet for å slange seg i senga eller ankomme festen med kul gange. Som duoen selv oppsummerer det: To unge pene som ikke liker å trene og hater å sitte «heme». Liker du å drømme? Liker du å sveve? Liker du å føle deg sammen og alene? Hør på NOEMI.

Lørdagslineup er klar!

I år utvider vi magien og Vill Vill Vest 2019, med en hel ekstra dag. Lørdag 28.september flytter vi hele festivalen ned på USF Verftet til en fantastisk avslutningsfest, i samarbeid med utvalgte musikkselskaper. For å snu litt om på ting, så er det ikke festivalens programkomite som har valgt artistene, men selskapene selv. De velger hva de vil vise frem, og allerede nå kan vi si at vi er mildt sagt begeistret. Sammen med Vill Vill Vest vil 13 ulike musikkselskaper gi deg over 20 artister på fire ulike scener på Verftet. Du slipper å slite rundt over hele byen, alt er under samme tak. Sånt blir det fest av, og ikke minst en mulighet til å kikke litt på hva folk har å tilby.

Lørdagen er inkludert i festival/delegatpasset ditt. Det er bare å glede seg.


Lineup lørdag 28.09 @USF Verftet

EIRIK AAS // FINDING NEO // MISS TATI´S ANGOLA 70 // MENTAL OVERDRIVE // SVØMMEBASSENG// KARS // MINDRE BEGAVET // STEFFEN KVIDAHL // ANGELO REIRA & MARTIN HAZY // SAUS // KIKI HOUSE OF MERAKI (VOGUE DANCE) // SOLDAL // HANNEKS // SVANI // NIILAS // PAN // VERDENSROMMET // JENS // MUSTI // SOFIA // OUSU LEIGH // CAVEGO // EDDY & ZINO //

Nytt i 2019: En ekstra dag, et nytt konsept!

Vill Vill Vest på USF Verftet // Lørdag 28.september

I år utvider vi magien og Vill Vill Vest 2019, med en hel ekstra dag. Lørdag 28.september flytter vi hele festivalen ned på USF Verftet til en fantastisk avslutningsfest, i samarbeid med utvalgte musikkselskaper. For å snu litt om på ting, så er det ikke festivalens programkomite som har valgt artistene, men selskapene selv. De velger hva de vil vise frem, og allerede nå kan vi si at vi er mildt sagt begeistret. Sammen med Vill Vill Vest vil 13 ulike musikkselskaper gi deg over 20 artister på fire ulike scener på Verftet. Du slipper å slite rundt over hele byen, alt er under samme tak. Sånt blir det fest av, og ikke minst en mulighet til å kikke litt på hva folk har å tilby.

Lørdagen er inkludert i festival/delegatpasset ditt. Det er bare å glede seg.

Kvelden starter med årets musikkvideokonkurranse i samarbeider vi med BIFF og Yoda Neida. Se de nominerte her!


Vill Vill Vest presenterer Dag 3 på USF Verfet i samarbeid med:

AGENTURET // FULL EFFEKT // KOSO CLUB // LEKK // MADE // KIKI HOUSE OF MERAKI // NORA COLLECTIVE // THE ORCHARD // PAPERCLIP // PLAYGROUND // SONY MUSIC // STANDING OVATION // VIBBEFANGER RECORDS // BIFF

vvv19-usf-samarbeid-slipp-190828-01.jpg

Femte artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

13 nye artister er klare for årets Vill Vill Vest! En bukett av frisk og fremadstormende ung musikk. Sjekk dem ut!

MiA BERG // M1KAL // ADVANCED LANGUAGE // FUCALES // MACHO MAYNE // VEGARD & IVAR BAND // BANGKOK LINGO // BILLY MEIER // RED MOON // COMBOS // CHIKA DOLE // JOSEPHEN BOVIEN // SOJUXLINNI


Foto: Emma Sukalic

Foto: Emma Sukalic

Foto: Borys Ejryszew

Foto: Borys Ejryszew

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Eline Kjøl Berg

Foto: Eline Kjøl Berg

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Kumba Bonga

Foto: Kumba Bonga

Foto: Thel Whirh

Foto: Thel Whirh

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Philip Syse

Foto: Philip Syse

Foto: Øde Øyvind

Foto: Øde Øyvind

Foto: Anna Rogneby

Foto: Anna Rogneby

Foto: Marie Sutter

Foto: Marie Sutter

Foto: Mira Campau

Foto: Mira Campau

Artistbio

Mia Berg

Mia Berg fikk for alvor fart i artist-prosjektet sitt for et par år siden. I kombinasjon med musikkstudie fant hun gode samarbeidspartnere, og har jobbet i studio for å finne riktig sound og arrangement. Hun har spilt på en haug med festivaler, og i fjor vinter kom debutsingelen, til glitrende anmeldelser. Nå er det bare å glede seg for Mia har flere atmosfæriske poplåter på lager til høsten 2019.

M1kal

Rapperen, sangeren og produsenten M1kal jobber i hovedsak med hi-hop, men det sniker seg inn noe R&B og pop der også. Han uttalte en gang for noen år siden at han ikke går i noens fotspor, men lager togspor (også at Jokke er en av de største norske musikalske forbildene han har). Prøver i størst mulig grad å ha en særegen sound og eget uttrykk som artist. Han har jobbet med en haug kredible artister, og kommer til å høres på en rekke låter også framover.

Advanced Language

Advanced Language ble dannet i 2008 og består av Petter Berge, Njål S. Paulsberg, Eirik A. Nordstrand, Lars Finborud og Cato Furdal Lyngholm. Da de entret musikkscenen i år 2010, fikk de glitrende omtaler. Debuten noen år senere var intet unntak. På den siste platen har musikken referanser fra technokulturen og dens dystopiske underverden med suggererende rytmer og lydbilder, samtidsmusikkens eksperimentelle og søkende vesen, samt indiemusikkens naivitet og direkte natur. Dette har resultert i et nytt lydbilde med en egenart som lener seg mot det eksperimentelle.

Fucales

“fucales” er årets Eggstock-vinnere: en psykedelisk og drømmende rock-atmosfære fra Bergen. Det siste året har de vist sin verden til publikum på tvers av byens scener, samt sommerens festivaler både i Norge og på Island. Bandet har bakgrunn i forskjellige sjangrer som rock, jazz og klassisk, men forenes i inspirasjonen fra band som My Bloody Valentine, Sonic Youth og Godspeed You! Black Emperor til en feberdrøm av støy og psykedelia.

Macho Mayne

MachoMayne er blant de yngste tilskuddene til Bergens frodige hip-hop scene. Han har laget musikk siden han var åtte år, sammen med papap og storebror. Etter som tiden har gåt har han begynt med mer egne beats, egne tekster og en unik fremføring. Låta "Fidget Spinner" tok av på nettet og førte til at Mayne begynte å spille sammen med artister som Cezinando og Kjartan Lauritzen. Med ungdommelig energi og en tilstedeværelse forbeholdt langt mer rutinerte artister har han sjarmert publikum i senk. Jammen kom det ikke nettopp en ny singel også, så det er bare å kjøre seg opp!

Vegard & Ivar-band

Vegard & Ivar-band spiller lo-fi indie-pop som har fått strålende tilbakemeldinger på omtrent alt de har gjort. Låta de gav ut i oktober ble umiddelbart anbefalt av urørt. Når de spilte på Trondheim Calling var både festivalen og pressen fra seg av glede. De er egentlig bare to når de spiller inn musikk, men live - da er de hele sju mann. Det er indiepop med en god dose hawaii-stemning, fyldig bassdriv, gitarsoloer, til tider ganske funky, mest av alt heftig gode vibber, som det het i en omtale.

Bangkok Lingo

Fra en haug med andre band kommer kvintetten Bangkok Lingo. Medlemmer fra Billy Meier, Konradsen, Daiisy, Fieh og Master Oogway slo seg sammen ved Norges Musikkhøgskole vinteren for et par år siden og siktet seg inn mot debuten denne våren. Det er energisk musikk, sterke impulser fra 60-talls jazz og europeisk frijazz. Bland det sammen med eksotisk lyd og kultur og svingende riff så får du et rått, ufiltrert landskap. Rytmesterkt, humoristisk, medrivende og dansbart. 

Billy Meier

Billy Meier fascineres av fiktive universer. Navnet er hentet fra en sveitsisk ufo-teoretiker og herfra flyr bandet utover i musikkens galakser. Fortellingene til sveitseren om møter med andre verdener og utenomjordiske vesener blir til fengende, vakre og abstrakte lydilder. Jazz, Space rock, New wave, Impro, Psykedelia; lydbildet kan være vanskelig å sjangerfeste. Men bandet selv, omtaler musikken sin som spacejazz. Live er de konseptuelle og tydelige i sin visuelle profil. Tross kort levetid har bandet allerede sluppet debuten, og gjort seg bemerket rundt om i landet.

Red Moon 

Fra Nittedal bygges et helt musikalsk univers av artisten Red Moon, som bruker sin egen barndom som inspirasjon. Med norsk mor og sveitsisk-italiensk far var det mye flytting mellom Norge og Sveits. I følge henne selv følte hun seg som et romvesen, forskjellig fra de rundt seg. Tross at hun var flerspråklig allerede som barn, førte det til litt forvirring og hun søkte tilflukt i musikken. Ambisjonen har helt siden barndommens skuespill, med sang, dans og kulisser, å skape en helt egen musikalsk verden.

Combos

Combos er et resultat av en rekke tilfeldige hendelser som til sammen danner et knallsterkt nytt tilskudd til Trondheims-scenen. Kombinasjonen av gitarist og låtskriver Thomas Antonsens riff og arrangementer, Andreas Kjøl Bergs eminente kreativitet bak trommesettet, og superhelt-frontfigr Axel Møller Olsens nevrotiske og apatiske tekster om alt og ingenting, utgjør til sammen bandets unike sound som sklir rett inn i 2019. Med andre ord: serverer energisk, rett frem, in-your-face rock i en popete og catchy drakt.

Chika Dole

Med oppveksten til Chika Dole er det vanskelig å komme seg unna musikken. I barndomshjemmet dundret det reggae ut av høytalerne mens moren sang så høyt hun kunne. Dole har sunget i flere kor, forelsket seg i a capella og harmonier. Musikken er en kombinasjon av norsk og nigeransk kultur, og hun vil vise skjønnheten av å se verden fra to vinkler. Hun fremførte sin første egne låt som 13-åring, og har jobbet med å finne sin egen stemme siden det. Chika Dole er i løpet av våren aktuell med sin debut EP med det norske kunst kollektivet North Of, og er klar til å sette sitt merke som dronningen av skandinavisk Neo Soul.

Josephen Bovien

Hele veien fra Danmark kommer 19 år gamle sanger og låtskriver Josephin Bovién. Etter debuten i fjor har hun raskt etablert seg om et av landets største R&B-talenter. Hennes personlige lydbilde og engasjerende tekster og ikke minst høyt verdsatte konserter har gitt henne et meget sterkt rykte. Hun understreker sin fryktløshet i forbindelse med sin siste singel og uttalte at hun legger enorm verdi i å uttrykke seg fullstendig fritt. Hun har spilt på en rekke store festivaler og scener hjemme, nå kommer hun til Bergen. Fader, så fett.

Sojuxlinni

Soju og Linni samler rapkrefter med dyp, suggerende elektronisk musikk. Yvonne Ruyter og Jonas Grieg er kjente navn for flere allerede. De startet å DJ'e for et år tilbake og her kombineres rap, trap, dancehall og grime med techo, afro tech, gqom, footwork og dekonstruert klubbmusikk, alt ispedd popreferanser. Allerede nomniert til pris for klubb-konseptet, og de har spilt på en haug med større og mindre festivaler og utesteder. 

Morten Harket til Vill Vill Vest Musikkonferanse

I september 2019 fyller landets største popstjerne noensinne, Morten Harket, 60 år. Samtidig kommer boken «Hjemkomst. Morten Harket 1993-1998», skrevet av forfatter og kulturjournalist Ørjan Nilsson, ut. Boken forteller historien om litt annen Morten Harket; den ikke så mange kjenner til. 

Boken vender blikket mot aktivisten, klimaforkjemperen,samfunnsaktøren og soloartisten som søkte seg mot høyst utradisjonelle samarbeidspartnere. Et stort sceneskifte fant sted og hjemkomsten var komplisert – men også suksessrik. På Vill Vill Vest samtaler Morten Harket med bokens forfatter om disse intense årene.

Morten Harket in conversation finner sted fredag 27.09 kl 15.00 på Litteraturhuset i Bergen
Samtalen er åpen for delegater på Vill Vill Vest og spesielt inviterte.

Billetter kan kjøpes på Ticketco
www.villvillvest.no

MH edited.PNG

Foto: Just Loomis

9 NYE ARTISTER KLARE TIL VILL VILL VEST 2019

Fjerde artistslipp for årets festival, 9 nye, kule artister og band er klare. Nye sammensetninger av kjente musikere og helt nye uoppdagede juveler! Klikk på bildene for mer informasjon om, og musikk fra artistene.Foto: Øystein Haara

Foto: Øystein Haara

Foto: Pernille Sandberg

Foto: Pernille Sandberg

Foto: Tacobitch

Foto: Tacobitch

Foto: Paul Bernard

Foto: Paul Bernard

Foto: Lisana Preteni

Foto: Lisana Preteni

Foto: Sverre Breivik

Foto: Sverre Breivik

Foto: Kenny Mc Cracken

Foto: Kenny Mc Cracken

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Katharina Ueland

Foto: Katharina Ueland

Tredje artistslipp til årets beste festival er klart!

Hold deg fast! Vi slipper 9 artister til årets Vill Vill Vest. Gled deg til en bukett av frisk og fremadstormende ung musikk.


AVGVSTVS

AVGVSTVS er en 22 år gammel artist fra Bestum / Ullern i Oslo. Han begynte å lage musikk for et års tid siden, etter å ha funnet ut at forfatter ikke var noe for han. Han satset som låtskriver, og har siden funnet seg til rette i musikkmiljøet. I 2018 varmet han opp for Postgirobygget, Anna of the North, Erik & Kriss og Röyksopp. AVGVSTVS var nylig i Bergen for å gjøre ferdig en spesiell låt med L.U:N.A som kommer på sensommeren.

BREVEGLIERI

Breveglieri er en artist og produsent fra Loddefjord i Bergen. Han lager klassisk hiphop/RnB som er melodisk og har en lekende flyt. Han har jobbet tett med gjengen i Full Effekt, der han blant annet har produsert for Dårlig Vane og Martin Hazy. Breveglieri er også signert som artist på Full Effekt, og debuten «Cruiser» gikk rett inn på listene på P3 og var der i 16 uker.

EGGE

EGGE er en låtskriver og artist fra Bergen. Han lager rockete låter på engelsk og spiller de inn med sin produsent og nummer en partner Comrade Tetris på Møhlenpris. I 2019 har han allerede rukket å slippe albumet Egge Stadium, pluss en singel på tysk. Bergens Tidende ga albumet terningkast seks og skrev blant annet at Egge fremstår som fullstendig original i en verden hvor selv den alternative rocken i større og større grad kjennes strømlinjeformet og kalkulert.

FONELLA LORCH

Årets vinner av den gjeve Vill Vill Vest-prisen på Eggstock-festivalen! Fonella Lorch er Trygve Tronstad sitt soloprosjekt. Han skriver og produserer poplåtene selv, på gutterommet i ytre Sandviken. Tekstene forteller om hans tidligere møter med kjærligheten og oftest om mørketiden som følger etter bruddet. Til tross for at debut ep-en hans heter "The Boy Who's Been Through Nothing", har 17-åringen veldig mange fine erfaringer han vil dele med oss.

GOLDEN CORE

Golden Core er en norsk-islandsk metalduo. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig stonermetal og doom, med tekster på norrønt. De to unge metalhodene har spilt sammen siden 2014, og høstet gode kritikker for både konserter og musikken. De har varmet opp for band som Bongzilla og Napalm Death, og i løpet av året skal de spille på flere festivaler. Til høsten kommer debutalbumet «FIMBULTÝR» mikset av Kurt Ballou.

HAVENE

Havene er atmosfærisk, psykedelisk og rått. Akkurat som havets bølger følger musikken en like uforutsigbar skjebne. Havene ble startet opp i 2016 på initiativ av bassist Arne Sandberg og vokalist Amalie Holt Kleive. Prosjektet fanger opp alle de musikalske impulsene og ideene til medlemmene, musikken bli med det variert og spennende. Musikerne har bakgrunn i Bergens jazz-miljø, men bryter ofte med den sjangerbetegnelsen i Havene. Sammen med produsent Matias Tellez har bandet perfeksjonert uttrykket sitt, hentet fra en rekke musikalske retninger.

HUDKREFT

Hudkreft er et politisk engasjert band fra Oslo du bør ha merket deg allerede. De fire jentene spiller dønn ærlig pønk som tar opp en rekke samfunnsaktuelle temaer. De har spilt sammen siden 2016, ga ut to debut-singler i november 2017, og slapp sin første EP i februar. 16 åringene har spilt på alt fra Stovner rockefabrikk, til Mono og Chateau Neuf, samt arrangert egen festival to år på rad. Hudkreft er noen å holde øye med!

MARIA TRÆBAKKEN

Maria Træbakken er 23 år og oppvokst i Fyllingsdalen i Bergen. Som ung, norsk, kvinnelig artist innen pop-sjangeren er det kanskje for noen enkelt å dra paralleller til andre på det norske musikk-kartet og sette de i samme bås. Men Marias ærlige og direkte tekster gjør ikke musikken til glad-pop. Gjennom tekstene får hun frem hvem er 100%. Hun elsker å kle av seg gjennom tekstene sine, sunget på kav Bergensk-dialekt, og takker bakgrunnen sin i teater for at hun har lært å gi faen og å blottlegge seg selv.

VSM (AKA VESTLAND SOUND MACHINE)

Regn, et hav av tåke og en dyster framtid. I Vestland Sound Machine møter Ghanas tromme-tradisjoner Berlins mørke techno-scene og Bergen møter seg sjøl i døren. Det er sånn det er når du bor i en liten by og regnet høljer ned. Folk snakker ikke til hverandre på busstoppet, men bra ting oppstår inne i studio. Sammen skaper Abu Aldona, Henrik Angermund og Jens Kristian Rimau fete beats og et ulmende dansegulv.


Delegatpass:
Delegatpass: 1495,- (ordinær1695,-)

Festivalpass
Festivallpass: 850,- (student: 750,-)
Student

Det er fortsatt gode studentpriser tilgjengelig:
Delegatpass student: 895,-

11 ARTISTER KLARE TIL VILL VILL VEST 2019!

Å jadda da! Andre artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart. 11 artister og DJer er plukket ut i samarbeid med EKKO. Her er det duket for store opplevelser, store følelser, dansing og sonisk oppdagelsesferd.


BJØRN TORSKE
Trenger man egentlig si noe om Bjørn Torske? Fra de elektroniske kjempers fødeland i Tromsø har Torske en egen plass. Med en karriere som spenner over nesten tredve år, en haug med utgivelser og en enda større haug med samarbeid har Torske skåret ut sin helt egne hylle. Han har også bidratt til å gjøre det mer attraktivt for andre framifrå nord-norske å flytte sørover, og til Bergen. Det er egentlig bare å glede seg.

DJ CHARLOTTE BENDIKS
Nord-Norge leverer stadig! Charlotte Bendiks er en nordisk ambassadør for fjern intimitet. Ifølge henne selv liker hun hunder, boblebad, bålkos, synging, for å nevne noe. I hjembyen Tromsø har hun etablert en egen klubbserie, vært med å forme Insomnia festivalen, samt sluppet plater. Hun har samarbeidet med en rekke kjente navn, og vært på en stadig musikalsk søken. En leken og tøysete DJ med mørke, dype og psykedeliske toner. Charlotte Bendiks er en travel DJ, i løpet av året opptrer hun på en rekke klubber og festivaler.

DJ IBON
Trenger du euforiske og solide DJ-sett så er Ibon riktig type. Født i Norge, men har gjort det stort i København, og for så vidt resten av Europa. I flere år har han vært en sentral skikkelse i det danske technomiljøet og i det smått legendariske BunkerBauer-crew som har fest i et gammelt bomberom. I sommer kommer Ibon både med nytt plateselskap og ny musikk hvor han har samarbeidet med blant annet Vilde Tuv. Han skal spille utover Europa og i New York i sommer, Sør-Amerika står for tur til vinteren.

DRAGONGIRL
dragongirl vil skape en mer eksperimentell klubbopplevelse og jobber ved å kombinere elementer fra hele det elektroniske sjangerspekteret. Gabber og industrial blandes med ambience og melankolske elementer. Hun er en elektronisk musiker, produsent og VJ opprinnelig fra Porsgrunn, nå basert i Oslo. Arbeidet hennes befinner seg i skjæringspunktet mellom klubbmusikk, samtidsmusikk og performance. Hennes dystre, dekonstruerte og drømmende techno-landskap er som en suggererende, post-apokalyptisk instrumental reise gjennom tid og rom.

FAKETHIAS
Den Oslo-baserte produsenten FAKETHIAS lager hvileløs og kantete elektronisk musikk. Han søker etter harmoni i det kaotiske og nådeløse, og dykker ned i det ekstreme og kontrastfylte. I settene sine kombinerer han industrielle rytmer og teksturer med kontemplative melodier og personlige stemmenotater. Debut-EPen «Attune» sørget for en Spellemannsnominasjon, han spiller på Sonar Barcelona og jobber med Sushi X Kobe, for å nevne noe av alt som skjer i FAKETHIAS´ liv.

MRD
MRD er et spennende og hardtarbeidende tilskudd til den norske klubbscenen. I løpet av de siste to åra har han sluppet to album og seks singler, og markert seg som svært aktiv over hele hovedstaden med forrykende live-set. Sounden kan defineres som melodisk, kompromissløst, nostalgisk, hardt og ærlig. Med en blanding av new wave, hardcore, ambient og knallhard mørk techno.

MURMUR
Murmur skriver og produserer soveromsmusikk i et melo-dansbart synthpoplandskap. Siden første låt ble lastet opp på Soundcloud har hun gjort performative opptredener ved en rekke Oslo-scener og -klubber der egenproduserte visuals og dans har fascinert et voksende publikum. Tekster om kjærlighet og død kombinert med fengende synthlinjer gjør vårens utgivelse av debut-EPen «A Self-Inflicted Calm» til en reise mot nyvunnet styrke.

SASSY009
SASSY 009 er på full fart inn i en ny epoke, både som artist og som opphavsperson Sunniva Lindgaard. På en enkel og samtidig komplisert måte formidler hun tettpakkede understrømmer av følelser – og bygger mystikk i sitt eget univers. Lydbildet er hardtslående, men smakfullt og nyansert. Et klubbinspirert og filmatisk lydbilde løftes med hennes umiskjennelige stemme. Skummelt og forlokkende på en gang.

SKATEBÅRD
Å gjøre bygd kult er det mange som prøver på, men det er ofte vanskelig arbeid. Det har tilsynelatende aldri påvirket Skatebård, utrettelig har han jobba for å dunke ut feiende flott musikk i flere former. Skatebård, den norske produsenten av alle ting elektronisk som det står så fint på mannens egen side. Bak seg har han en utgivelsesmengde og en sjangerbredde som forvirrer og begeistrer. Kjennere veit hva de går til, dere andre må bare bli med.

SUPER HEAVY METAL
Super Heavy Metal er soloprosjektet til musiker Kim Åge Furuhaug fra blan annet Orions Belte. I år kommer oppfølgeren til debuten «Music for Cymbals» fra 2016. Nok en gang har Furuhaug laget all musikken kun på cymbaler, med en ny tvist. På førsteplata var alle cymbalene akustiske, men denne gangen er de spilt gjennom og bearbeidet av synther. Det hele er et nydelig samarbeid mellom Furuhaug, Ådne Meisfjord og produsent Emil Nikolaisen.

TRIST PIKE
Trist Pike beskriver seg selv tidvis som et hevn-rock band, som står opp sent og legger seg enda senere. De låter som New Order og Black Flag, men er samtidig svært vanskelige å kategorisere. I år kommer EP-en «DEN PROBLEMATISKE DRØMMEN» og fullengderen «DREPT AV SORGENS MASKINERE»,s amt en turne i Tyskland med gruppen Next Life og her hjemme med musikkfestordenen Den Gyldne Sprekk og deretter gruppen Beglomeg.

Delegatpass:
Delegatpass: 1495,- (ordinær1695,-)

Festivalpass
Festivallpass: 850,- (student: 750,-)
Student

Det er fortsatt gode studentpriser tilgjengelig:
Delegatpass student: 895,-

Andre konferanseslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

Temaet for årets konferanse er dynamikken mellom undergunnskultur og mainstream: “Subculture / Mainstream”. Musikk har vært hovedingrediens i en rekke ungdomsopprør fra 20 tallets promiskuøse Jazz til den utagerende Ravekulturen på 90 tallet. Vi retter søkelyset mot musikkens rolle i samfunnsendringer.

Det blir gitt ut over 20 000 nye låter hver eneste dag, og kampen for å bryte gjennom støyen blir stadig hardere. Bransjen benytter seg i økende grad av en formel der man “dyrker fram” prosjekter som passer inn i spillelistene til de ulike strømmetjenestene. Hva skal til for å lykkes med noe noe som er genuint og nyskapende og ikke passer inn hos Spotify, Apple og Tidal?

“They always say time changes things,
but you actually have to change them yourself.” - Andy Warhol

IDENTITET - MERKEVAREBYGGING, STRATEGI OG KOMMUNIKASJON

Å tenke helhetlig rundt merkevarebygging og strategi blir stadig viktigere. På årets Vill Vill Vest presenterer vi et bredt program med foredrag og samtaler om  dette temaet presentert av noen av de ledende på området.

En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and Endre Berentzen er Norges høyest internasjonalt meriterte kreative direktør. Under 2014 Cannes Festival of Creativity delte Berentzen og teamet hans scenen med Pharrell Williams som de to eneste Grand Prix vinnerne innen design – en pris forøvrig ingen i Skandinavia har mottatt før eller siden. I 2017 ble han invitert til å juryere i The One Show – en av verdens største kreativitetskonkurranser – sammen med blant annet kjente personligheter som Will.I.Am og Bootsy Collins. Endre Berentzen er en regelmessig foreleser på den internasjonale design og merkevarescenen og vil under Vill Vill Vest prate med oss om hvordan man tenker smart og helhetlig rundt det å bygge en merkevare – hvordan kreativitet, synergi og felles interesser kan kompensere for manglende budsjett eller tid.  ‘En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and’ er et foredrag av Endre Berentzen, Kreativ direktør og medgrunnlegger av Anti

En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and

Endre Berentzen er Norges høyest internasjonalt meriterte kreative direktør. Under 2014 Cannes Festival of Creativity delte Berentzen og teamet hans scenen med Pharrell Williams som de to eneste Grand Prix vinnerne innen design – en pris forøvrig ingen i Skandinavia har mottatt før eller siden. I 2017 ble han invitert til å juryere i The One Show – en av verdens største kreativitetskonkurranser – sammen med blant annet kjente personligheter som Will.I.Am og Bootsy Collins. Endre Berentzen er en regelmessig foreleser på den internasjonale design og merkevarescenen og vil under Vill Vill Vest prate med oss om hvordan man tenker smart og helhetlig rundt det å bygge en merkevare – hvordan kreativitet, synergi og felles interesser kan kompensere for manglende budsjett eller tid.

‘En helhetlig tilnærming til ditt b(r)and’ er et foredrag av Endre Berentzen, Kreativ direktør og medgrunnlegger av Anti

Stian Andersen i samtale med Asbjørn Slettemark Stian Andersen er en av Norges aller fremste musikkvideo regissører og fotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på oppdrag for internasjonale og norske oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm og dokumentarfilm. Stian har regissert musikkvideoer for artister som Karpe Diem, Robyn & Røyksopp, Lars Vaular, Highasakite, Gabrielle, Morten Harket, Kvelertak og Susanne Sundfør. Han har vunnet priser over hele Europa og vist dokumentarfilmer og musikkvideoene sine på filmfestivaler i hele verden. Han står også bak flere bokutgivelser av sine fotografier bla. de to prisvinnende fotobøkene "Turboneger Fotografier 1993-2009" og "A-ha Photographs 1994-2010" utgitt på Aschehoug og Forlaget Press. Stian har laget mer enn 50 platecovere for artister som Røyksopp, A-ha, Dum Dum Boys, Highasakite og Astrid S og fotografert artister som Prince, Johnny Cash, Michael Jackson, Daft Punk og Leonard Cohen for å nevne noen.  Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Stian Andersen i samtale med Asbjørn Slettemark

Stian Andersen er en av Norges aller fremste musikkvideo regissører og fotografer, som de siste 20 årene har reist verden rundt på oppdrag for internasjonale og norske oppdragsgivere innen musikk, mote, reklamefilm og dokumentarfilm. Stian har regissert musikkvideoer for artister som Karpe Diem, Robyn & Røyksopp, Lars Vaular, Highasakite, Gabrielle, Morten Harket, Kvelertak og Susanne Sundfør. Han har vunnet priser over hele Europa og vist dokumentarfilmer og musikkvideoene sine på filmfestivaler i hele verden. Han står også bak flere bokutgivelser av sine fotografier bla. de to prisvinnende fotobøkene "Turboneger Fotografier 1993-2009" og "A-ha Photographs 1994-2010" utgitt på Aschehoug og Forlaget Press. Stian har laget mer enn 50 platecovere for artister som Røyksopp, A-ha, Dum Dum Boys, Highasakite og Astrid S og fotografert artister som Prince, Johnny Cash, Michael Jackson, Daft Punk og Leonard Cohen for å nevne noen.

Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Synkronisering og merkevare Silje Katralen er music supervisor og komponist. Hun jobber som music supervisor i musikkbyrået ohlogy og som music supervisor i snaxville productions. Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.  ‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare

Silje Katralen er music supervisor og komponist. Hun jobber som music supervisor i musikkbyrået ohlogy og som music supervisor i snaxville productions.

Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.

‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare Goran Obad er music supervisor og produsent i Ohlogy. Ohlogy er et musikkbyrå som arbeider kreativt og strategisk med musikk i film, tv, og branding/markedsføring. Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.  ‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

Synkronisering og merkevare

Goran Obad er music supervisor og produsent i Ohlogy. Ohlogy er et musikkbyrå som arbeider kreativt og strategisk med musikk i film, tv, og branding/markedsføring.

Goran Obad og Silje Katralen fra musikkbyrået Ohlogy vil i dette foredraget diskutere hvordan synkronisering av musikk påvirker artisters merkevare. Er det slik at en plassering i en TV-serie, film, eller spill alltid er bra? Goran og Silje vil under dette seminaret se på hvordan du som artist kan gjøre de riktige valgene for å øke verdien på din merkevare.

‘Synkronisering og merkevare med Ohlogy’ er et foredrag av Goran Obad og Silje Katralen

 
Asbjørn Slettemark i samtale med Stian Andersen Asbjørn Slettemark er en norsk musikkjournalist og tidligere programleder i tv-programmet Lydverket. Slettemark har vært programleder i hardrockprogrammet Pyro på P3 og dommer i Idol. Han har også vært redaktør i musikkens bransjeblad Faro Journalen.  Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

Asbjørn Slettemark i samtale med Stian Andersen

Asbjørn Slettemark er en norsk musikkjournalist og tidligere programleder i tv-programmet Lydverket. Slettemark har vært programleder i hardrockprogrammet Pyro på P3 og dommer i Idol. Han har også vært redaktør i musikkens bransjeblad Faro Journalen.

Stian andersen i samtale med asbjørn slettemark er (ikke overraskende) et intervju/samtale mellom de to

 
Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon  Kenneth Rasmus Greve har lang erfaring fra kommunikasjon og merkevarebygging innen media- og musikkbransjen. I denne presentasjonen vil han bruke eksempler fra eget arbeid for å illustrere hvordan man lykkes med å bygge en sterk merkevare.  ‘Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon - Knowit Experience’ er et foredrag av Kenneth Rasmus Greve, leder for konseptutvikling i Knowit Experience

Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon


Kenneth Rasmus Greve har lang erfaring fra kommunikasjon og merkevarebygging innen media- og musikkbransjen. I denne presentasjonen vil han bruke eksempler fra eget arbeid for å illustrere hvordan man lykkes med å bygge en sterk merkevare.

‘Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon - Knowit Experience’ er et foredrag av Kenneth Rasmus Greve, leder for konseptutvikling i Knowit Experience


ALT DU TRENGER Å VITE SOM NY ARTIST

Er du fersk artist i musikkbransjen? For mange er bransjefestivaler som Vill Vill Vest det første steget mot en karriere i musikkbransjen, men hvordan jobber man i ettertid for å få mest ut av dette? På årets Vill Vill Vest konferanse setter vi sammen flere programbolker som retter seg spesifikt mot deg som er ny artist.

Henrik Haagensen.jpg
Marie Amdam.jpg
Lennea Lyssand.jpg
Erle Strøm.jpg

Hvordan jobber man for å få mest mulig utav en spillejobb på en bransjefestival? Dette panelet bestående av Henrik Haagensen (Playground Music), Erle Strøm (HES), og Lennea Lyssand (Made) vi ta for seg temaet. Samtalen ledes av Marie Amdam kjent fra bandet Razika. Sammen skal de se på en utvalgt artister fra Vill Vill Vest, og se hvilke steg disse artistene bør ta videre. Er denne artisten deg? Ikke gå glipp av muligheten til å diskutere dine planer med panelet! Påmelding er åpen, og vil være åpen frem til siste artistslipp i august. Send mail til andres@villvillvest.no

‘Alt du trenger å vite som ny artist’ er en panelsamtale med Henrik Haagensen, Erle Strøm, Lennea Lyssand. Moderator: Marie Amdam.

Første artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

Sjekk ut de første artistene til Vill Vill Vest 2019!

ISAK SHORTY // MIRIAM // DREW MOYO // SOLÅ // VESTINDIEN // HILMA NIKOLAISEN


Første artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart, og vi har gleden av å presentere 6 artister til årets festival. Det er stor variasjon, både erfaringsmessig og sjangermessig, men alle har en ting til felles! De er noen av de mest spennende artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Sjekk dem ut!

Foto: N/A Drew Moyo er Malawis største DJ, som produserer elektronisk musikk som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hjemlandet. Denne rike blandingen av musikk kan godt defineres som African Dance Music, og kommer med danse-garanti! Siden oppveksten i Lilongwe, har Drew Moyo vært en pionér innen elektronisk musikk i hjemlandet, og slapp Malawis første house album, "The Journey", i 2008. Siden den gang har han samarbeidet med en rekke folk og opptrådt på flere store festivaler. Kjærligheten brakte han til Hamar, og nå er han aktuell med helt nye utgivelser og samarbeid!

Foto: N/A

Drew Moyo er Malawis største DJ, som produserer elektronisk musikk som henter inspirasjon fra tradisjonell musikk fra hjemlandet. Denne rike blandingen av musikk kan godt defineres som African Dance Music, og kommer med danse-garanti! Siden oppveksten i Lilongwe, har Drew Moyo vært en pionér innen elektronisk musikk i hjemlandet, og slapp Malawis første house album, "The Journey", i 2008. Siden den gang har han samarbeidet med en rekke folk og opptrådt på flere store festivaler. Kjærligheten brakte han til Hamar, og nå er han aktuell med helt nye utgivelser og samarbeid!

Foto N/A Isak Shorty fra Ålesund har et helt spesielt ønske, han vil endre måten du går på. Den unge rapperen fra Ålesund har sluppet låter på Soundcloud de siste årene og traff gjennom internett Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Da de endelig møttes i virkeligheten begynte ting å skje, låtene «Vito» og «Gjengting» kom ut, og i 2018 fikk Shorty Musikkprisen. Siden har hans norske rap bare vokst i popularitet. I låtene tar Shorty opp humoristiske og ironiske ting, holder det lekent, samtidig som tematikken også går inn på ting man kanskje ikke vil tenke så mye på.

Foto N/A

Isak Shorty fra Ålesund har et helt spesielt ønske, han vil endre måten du går på. Den unge rapperen fra Ålesund har sluppet låter på Soundcloud de siste årene og traff gjennom internett Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Da de endelig møttes i virkeligheten begynte ting å skje, låtene «Vito» og «Gjengting» kom ut, og i 2018 fikk Shorty Musikkprisen. Siden har hans norske rap bare vokst i popularitet. I låtene tar Shorty opp humoristiske og ironiske ting, holder det lekent, samtidig som tematikken også går inn på ting man kanskje ikke vil tenke så mye på.

Foto: Isak Okkenhaug Lo-fi R`n`B fra soverommet fra 23 år gamle Sol Sunnanå Eriksen fra Stavanger. Etter å ha fått og fire av låtene sine anbefalt av NRK Urørt ble hun i Mars kåret til månedens Urørt. Solå har lenge vært en del av musikkmiljøet i Stavanger og har blant annet bidratt med sine ferdigheter i bandet TØFL og Lasse Lokøy fra SLØTFACE sitt solo prosjekt LOKOY. Selv startet hun å produsere musikk for kun ett år siden, men har på det året klart å få en hype både her hjemme og utlandet. I høst debuterer Solå med singelen «Dizzy»

Foto: Isak Okkenhaug

Lo-fi R`n`B fra soverommet fra 23 år gamle Sol Sunnanå Eriksen fra Stavanger. Etter å ha fått og fire av låtene sine anbefalt av NRK Urørt ble hun i Mars kåret til månedens Urørt. Solå har lenge vært en del av musikkmiljøet i Stavanger og har blant annet bidratt med sine ferdigheter i bandet TØFL og Lasse Lokøy fra SLØTFACE sitt solo prosjekt LOKOY. Selv startet hun å produsere musikk for kun ett år siden, men har på det året klart å få en hype både her hjemme og utlandet. I høst debuterer Solå med singelen «Dizzy»

Foto: Elvira Nikolaisen Hvor skal man begynne med Nikolaisen-familien, en mer produktiv gjeng skal du lete lenge etter. Hilmas siste plate «Mjusic» ble sluppet på Fysisk Format i 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar i 1987. Helst siden den gang har Hilma gjennom ulike konstellasjoner hentet inn impulser, og disse veiene gås nå opp. Albumet tar deg med på en reise, med en dynamikk og spennvidde som tillater farger; fra radikal råhet til svale evergreens.

Foto: Elvira Nikolaisen

Hvor skal man begynne med Nikolaisen-familien, en mer produktiv gjeng skal du lete lenge etter. Hilmas siste plate «Mjusic» ble sluppet på Fysisk Format i 2018 og er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar i 1987. Helst siden den gang har Hilma gjennom ulike konstellasjoner hentet inn impulser, og disse veiene gås nå opp. Albumet tar deg med på en reise, med en dynamikk og spennvidde som tillater farger; fra radikal råhet til svale evergreens.

Foto: Ole Martin Halvorsen Musikk har vært del av 24 år gamle Miriam Masecha Mwangas DNA siden hun var barn. Hennes første sang, passende nok kalt «I Wanna Be A Star» så aldri dagens lys, men siden den gang har Miriam modnet. Nå navigerer hun hun sømløst mellom r’n’b, glitrende pop, dansemusikk og hip hop. Låtskrivertalentet ble valgt ut av By:songs i fjor og debutsingelen «Off that thing» ble beskrevet som en utmerket r´n´b-pop-låt med beundringsverdige vendinger. Nå er Miriam klar med det hun selv kaller sine beste låter så langt.

Foto: Ole Martin Halvorsen

Musikk har vært del av 24 år gamle Miriam Masecha Mwangas DNA siden hun var barn. Hennes første sang, passende nok kalt «I Wanna Be A Star» så aldri dagens lys, men siden den gang har Miriam modnet. Nå navigerer hun hun sømløst mellom r’n’b, glitrende pop, dansemusikk og hip hop. Låtskrivertalentet ble valgt ut av By:songs i fjor og debutsingelen «Off that thing» ble beskrevet som en utmerket r´n´b-pop-låt med beundringsverdige vendinger. Nå er Miriam klar med det hun selv kaller sine beste låter så langt.

Foto: N/A Vestindien er endelig tilbake i fritt driv! Bandet som ble startet i 2009 fikk mye oppmerksomhet etter utgivelser og en rekke konserter, men så tok andre band-prosjekter oppmerksomheten. I fjor bestemte Torjus Raknes, Rohan Håland, Simon Waller Skøien, Karl Johan Johannessen og Hallgrim Asperheim for å øve inn nytt materiale. Kort tid etterpå var konserter utsolgte og den hardtslående gjengen tok fyr igjen. Man kan trygt si at Vestindien er tilbake, og har funnet retningen.

Foto: N/A

Vestindien er endelig tilbake i fritt driv! Bandet som ble startet i 2009 fikk mye oppmerksomhet etter utgivelser og en rekke konserter, men så tok andre band-prosjekter oppmerksomheten. I fjor bestemte Torjus Raknes, Rohan Håland, Simon Waller Skøien, Karl Johan Johannessen og Hallgrim Asperheim for å øve inn nytt materiale. Kort tid etterpå var konserter utsolgte og den hardtslående gjengen tok fyr igjen. Man kan trygt si at Vestindien er tilbake, og har funnet retningen.

EKKO som kurator under årets Vill Vill Vest

Vill Vill Vest er stolte av å presentere EKKO som en av kuratorene under årets festival. Hver høst arrangerer de Ekkofestivalen, med elektronisk og eksperimentell lyd fra undergrunnsmiljøer verden over. I tillegg driver EKKO kulturhuset  Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk, med en klubb- og konsertserie gjennom hele året. Siden oppstart i 2003 har EKKO gjestet over 700 artister til Bergen, med navn som Nils Frahm, Jon Hopkins, Nina Kraviz, Legowelt, Andy Stott, Molly Nilsson, og Moderat for å nevne noen.

I samarbeid med Vill Vill Vest presenterer EKKO et innholdsrikt og spennende program med fokus på elektroniske og eksperimentelle uttrykk på Østre. 

Driver du med lydkunst eller elektronisk musikk? Husk å melde deg på Vill Vill Vest før fristen 6.mai!!!

Nina Kraviz // Ekkofestivalen FOTO: Cecilie Bannow

Nina Kraviz // Ekkofestivalen

FOTO: Cecilie Bannow

Årets første konferanseslipp er klart!

Årets første konferanseslipp - og det handler om miljø, panikk og fanfare! Sjekk det ut!

Fire dager igjen av earlybird til kun 990kr

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI  ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER. TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI

ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER.

TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE  KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE. GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE

KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE.

GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR  RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM . THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR

RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM.

THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER  SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE.  DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.  FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE. LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER

SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE. DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.

FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE.

LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ  ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN , MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS. VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?  WWW.ETTEROSS.NO

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ

ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN, MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS.

VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?

WWW.ETTEROSS.NO

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN  BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL. PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN

BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL.

PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

Kjøp årets beste julegave

VVV19 POST 2.png

Bli med på fjerde utgaven av Vill Vill Vest og opplev et stort og variert program med de beste og mest interessante artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Over 70 artister vil vise frem det siste nye på flere av Bergens mest etablerte scener. 

Ikke nok med det, vi slenger på en ekstra dag 26.-28. September 2019 gjøres Bergen nok en gang om til et festivalområde .

Et begrenset antall delegatpass med earlybird pris til Vill Vill Vest 2019 er nå i salg! Kjøper du delegatpasset når sparer du hele 700 kroner!

Vill Vill Vest og BIFF presenterer: Norsk Musikkvideokonkurranse

musikkvideokonkurranse.jpg

Vill Vill Vest og BIFF har gleden av å invitere til musikkvideokonkurranse i samarbeid med den bergensbaserte filmpodcasten Yoda Neida. Vinneren vil bli kåret på en fest dedikert til sjangeren fredag 28. september i Røkeriet USF.

Det blir konsert med Sofie Hamre og Derin!

BOYS – Lars Vaular feat. Astrid S 
Regissør: Eivind Landsvik

OSLO FORTELLER – No. 4 
Regissør: André Chocron

EN SOM MEG – Hkeem 
Regissør: Marius Soma

LOSING YOU – boy Pablo 
Regissør: William Glandberger

ABSTRACT – Lil Halima 
Regissør: Chris Helberg & Jostein Wålengen

EMBROIDERY – Hanne Hukkelberg feat. Emilie Nicolas
Regissør: Alam Ali

I NEED YOU HERE – anton. feat. Folly Rea
Regissør: Sean Cartwright

THE RIVER – Kate Havnevik 
Regissør: Gotti Sigurdarson


SOFIE HAMRE
Sofie er en 23 år gammel RnB-artist fra Nordnes i Bergen. Over beats fra Store P har hun laget en EP som kommer til høsten. Tekstene til Sofie handler om hennes eget univers, som kanskje ligger et sted midt i mellom fantasi og virkelighet, og er personlige betraktninger av verden i og rundt oss. Hun har en dyp og deilig og ærlig stemme som man sjelden finner i norsk pop i dag. Norsk R&B er en sjanger som aldri har blitt skikkelig utfordret, og med tekster på Bergensk så kan dette samarbeidet kalles et aldri så lite fenomen, mykt og sexy.
//
23 year old Sofie is an RnB-artist from Nordnes in Bergen. She has made an EP due this fall, with beats produces by Store P. Sofie´s lyrics centers around her own universe, a place between fantasy and reality and are personal musings of the world in and around us. She has a deep, wonderful and honest voice seldom found in Norwegian pop today. Norwegian RnB is an genre not yet properly challenged, and with lyrics in the Bergen-dialect her collaboration with Store P is a small phenomenon. Soft and sexy.

DERIN
Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.
//
Derin is a young rapper and musician from Bergen, Norway. All his music is in English, and he tries to blend hip-hop and funk in his songs. This makes for a groovy and danceable feeling. Derin is currently working on more music and projects to release in the coming year.

Klubb Vill Vill Vest presenterer EOD på Østre 13.09

Siste booking til Klubb Vill Vill Vest er klar!

Den norske braindanceren EOD har stødig levert EP-er på labels som bbbbbb Recors, WéMè og Rephlex. Debut-albumet «Named» kom nylig på sistnevnte og har skapt kaos alle steder det har blitt spilt. Det som gjør at EOD stikker seg ut blant haugen av aktive BD-etterapere er måten han strekker og bøyer lyden til nye, fascinerende og ukjente former. Vær forberedet på å begynne å bruke uttrykk som Ambient Brandance og Drill ‘n’ Jungle for å beksrive EOD lydbilde.

7-eod-basic.jpg

Vill Vill Vest: Klubbslippet er klart!

Sjuende og aller siste artistslipp til Vill Vill Vest 2018, klubbslippet! Vi gleder oss enormt til ådanse bort natten med dette knippet artister.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og Øyafestivalen.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte
der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til
internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på
steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og
Øyafestivalen.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett i sommer.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell
med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett
i sommer.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt. Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt.
Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge. Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge.
Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

NOPA-stipendet kommer til Vill Vill Vest

For første gang deles NOPAs låtskriverstipend ut på festivalen Vill Vill Vest i Bergen.

To NOPA-stipend skal deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Hvert stipend består av 20.000 kroner.

– NOPA-stipendet gis til dyktige låtskrivere som er i startfasen. Juryen består av erfarne låtskrivere som ønsker å gi et signal om at ‘disse skal man følge nøye med på videre’, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Juryen består av Fredrik Saroea, Lasse Lokøy og Mari Kvien Brunvoll.

OVERRASKET PÅ SCENEN

De første stipendene ble delt ut under by:Larm i 2014. For første gang skal to låtskrivere eller band motta stipendet under årets Vill Vill Vest som holdes i Bergen 13.–14. september. Mottakerne vil bli overrasket på scenen like før de skal spille sine konserter.

– Jeg var på utdelingen av NOPA-stipendet på Revolver i år, da Nylenda fikk sitt stipend. Da tenkte jeg at dette hadde vært utrolig fint å få til på Vill Vill Vest, sier Hanne Sætre Thunestvedt, prosjektansvarlig i Brak.

ARBEIDSSTIPEND

Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos.

– NOPA-stipendet er et arbeidsstipend som er ment til å bidra til nyskaping, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

DE NOMINERTE ER:

Amalie Holt Kleive

Brenn

Derin

Eirik Aas

Finding Neo

FORN

L:U:N:A

Margrete

Orions belte

Ponette

Selmer

Safario

Sofie Hamre

The other end

Tobi Duchamp

Vuyo

Se tidligere vinnere av NOPA-stipendet her.

(Saken er opprinnelig publisert av nopa.no)