EKKO som kurator under årets Vill Vill Vest

Vill Vill Vest er stolte av å presentere EKKO som en av kuratorene under årets festival. Hver høst arrangerer de Ekkofestivalen, med elektronisk og eksperimentell lyd fra undergrunnsmiljøer verden over. I tillegg driver EKKO kulturhuset  Østre - Hus for lydkunst og elektronisk musikk, med en klubb- og konsertserie gjennom hele året. Siden oppstart i 2003 har EKKO gjestet over 700 artister til Bergen, med navn som Nils Frahm, Jon Hopkins, Nina Kraviz, Legowelt, Andy Stott, Molly Nilsson, og Moderat for å nevne noen.

I samarbeid med Vill Vill Vest presenterer EKKO et innholdsrikt og spennende program med fokus på elektroniske og eksperimentelle uttrykk på Østre. 

Driver du med lydkunst eller elektronisk musikk? Husk å melde deg på Vill Vill Vest før fristen 6.mai!!!

Nina Kraviz // Ekkofestivalen FOTO: Cecilie Bannow

Nina Kraviz // Ekkofestivalen

FOTO: Cecilie Bannow

Årets første konferanseslipp er klart!

Årets første konferanseslipp - og det handler om miljø, panikk og fanfare! Sjekk det ut!

Fire dager igjen av earlybird til kun 990kr

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI  ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER. TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

CARBONCLOUD / ETTY ISRAELI

ETTY ISRAELI JOBBER MED ERNÆRING, HELSE OG BÆREKRAFT OG HAR TIDLIGERE ARBEIDET SOM HELSEKONSULENT FOR DANSKE SELSKAPER SOM ORGANIC NATIONAL ASSOCIATION, SÆSON OG ARLA. HUN ER NÅ EN DEL AV KJERNETEAMET I DEN INNOVATIVE OG FORSKNINGSBASERTE SVENSKE MATTECH START-UPEN CARBONCLOUD SOM HAR SOM MÅL Å STØTTE VERDEN I EN OVERGANG TIL KLIMASMARTE SPISEVANER.

TIL DAGLIG HJELPER ETTY RESTAURANTER, CATERINGFIRMAER, ARRANGEMENTER OG FESTIVALER TIL Å BLI EN DEL AV LØSNINGEN PÅ KLIMAENDRINGER VED Å IMPLEMENTERE SMARTE NETTBASERTE PLANLEGGINGS- OG BEREGNINGSVERKTØY FOR Å INSPIRERE TIL FLERE SMARTE MATVALG. FOR TIDEN PLANLEGGER ETTY ISRAELI ROSKILDE FESTIVALS KLIMAMATSTRATEGI.

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE  KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE. GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

KLIMANJARO, ET PRISVINNENDE KLIMAINITIATIV / VED GISLE HAUGE

KLIMANJARO ER FJORDKRAFTS KLIMALØFTE OG GÅR UT PÅ AT ALL SELSKAPETS LEVERANDØRER SKAL VÆRE KLIMANØYTRALE. I LØPET AV 2019 VIL FJORDKRAFTS LEVERANDØRER KUTTE ELLER KOMPENSERE FOR 60 000 TONN CO2-EKVIVALENTER SOM FØLGE AV DETTE INITIATIVET. DET ER MER ENN HUNDRE GANGER DET FJORDKRAFT KAN KUTTE PÅ EGENHÅND OG TILSVARER NESTEN SYV PROSENT AV NORGES TOTALE UTSLIPPSREDUKSJON FRA 2016–2017. INITIATIVET HAR FÅTT OPPMERKSOMHET BÅDE NASJONALT OG INTERNASJONALT. I 2018 MOTTOK KLIMANJARO FNS KLIMAPRIS SOM FØRSTE NORSKE SELSKAP GJENNOM TIDENE.

GISLE HAUGE HAR DET OVERORDNEDE ANSVARET FOR INNKJØP OG KONTRAKT I FJORDKRAFT. HAN HAR TILLEGG ANSVARET MED Å IMPLEMENTERE OG FØLGE OPP KLIMANJARO, FJORDKRAFT SITT KLIMALØFTE, MOT SELSKAPETS LEVERANDØRER

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR  RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM . THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ETHICAL TEE COMPANY / RICHARD CASSAR

RICHARD CASSAR HAR JOBBET MED MUSIKK MERCHANDISE I OVER 20 ÅR. KLIENTER INKLUDERER / HAR INKLUDERT ECORD STORE DAY, LADYTRON, MICHAEL FRANTI, NEW MEXICO UNIVERSITY, WOMEN’S SPEAKER COLLECTIVE, NOISELY FESTIVAL, NANO RECORDS, THE WHITESTRIPES, ADELE, NEW ORDER, EDITORS, NME, LOU REED, BEN HARPER OG MANGE FLERE. ETTER PÅ HA REIST RUNDT I ASIA I TRE ÅR REISTE RICHARD TILBAKE TIL STORBRITANNIA HVOR HAN I 2018 STARTET THE ETHICAL TEE COMPANY. WWW.ETHICALTEECOMPANY.COM.

THE ETHICAL TEE COMPANY JOBBER MED KUNSTNERE, KOLLEKTIV, MERKER, ARTISTER, FESTIVALER, MUSEER, YOGA SKOLER OG MANGE FLERE. DE LEVERER KUN MERKEVARER FRA FIRMAER SOM ER MEDLEMMER AV WWW.FAIRWEAR.ORG, OG OPPMUNTRER ALLE SINE KLIENTER TIL Å BRUKE ALTERNATIVENE EARTHPOSITIVE & FAIRSHARE.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER  SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE.  DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.  FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE. LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ØVELSER I FRYKT OG PANIKK / LISA NØTTSETER

SOM SAMFUNN HAR VI LENGE GJORT ØVELSER I Å UNNGÅ SITUASJONER OG FØLELSER SOM ER VONDE OG VANSKELIGE. VI HAR MINIMERT SMERTE OG MAKSIMERT NYTELSE. DET HAR FUNGERT LENGE. MEN IKKE NÅ LENGER. NÅ ER JORDEN PÅ ET DÅRLIG STED OG SLITER MED Å KUNNE OPPRETTHOLDE LIVET SLIK VI KJENNER DET. DA ER DET VÅR PLIKT SOM DENNE JORDENS HØYESTE BEVISSTHET OG NERVESYSTEM Å FYRE AV ALLE DE PANISKE KRAFTPAKKENE VI BARE KAN MAKTE. DET ER PÅ HØY TID Å FÅ PANIKK.

FOR Å KUNNE UTØVE GOD OG ADEKVAT PANIKK ER DET VIKTIG MED ØVELSE OG TILRETTELEGGING. HER FÅR DU MULIGHETEN TIL Å DYKKE EFFEKTIVT NED I ALT SOM ER VONDT OG VANSKELIG. GJENNOM ØVELSER SOM «ANGSTBALL», «STIV AV SKREKK» OG «FRIK RETT UT» KOMMER VI NÆRMERE VÅRE NATURLIGE INSTINKTER OG TITUSENVIS AV ÅR GAMLE, GODE HANDLINGSMØNSTRE.

LISA NØTTSETER HAR ARBEIDET SOM SKAPER, UTØVER OG PRODUSENT FOR SCENEKUNST. HUN HAR EN BA I FILOSOFISK ESTETIKK FRA UNIVERSITETET I BERGEN OG ER UTDANNET DANSEKUNSTNER VED SKOLEN FOR SAMTIDSDANS I OSLO. HUN ER ANSATT SOM NESTLEDER VED BERGEN DANSESENTER OG SITTER I UTVALG FOR DANS I NORSK KULTURRÅD.

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ  ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN , MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS. VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?  WWW.ETTEROSS.NO

ETTER OSS,KLIMALÅTKONKURRANSE / HANNE KOLSTØ

ETTER OSS ER EN KLIMALÅTKONKURRANSE PÅ INITIATIV FRA HANNE KOLSTØ. I JURYEN SITTER BLANT ANNET SIGRID, LARS VAULAR, HALVDAN SIVERTSEN, MARI BOINE OG BIRGITTE MANDELID FRA ØYAFESTIVALEN. ETTER OSS ER ET SAMARBEID MED KLIMABRØLET SOM SKAL BLI NORGES STØRSTE KLIMAPROTEST 30. AUGUST I OSLO OG BERGEN, MED ØNSKE OM Å HEDRE DE SOM KOMMER ETTER OSS.

VI HAR INVITERT INITIATIVTAKER OG ARTIST HANNE KOLSTØ TIL VILL VILL VEST FOR Å SNAKKE OM KLIMALÅTKONKURRANSEN OG HVORDAN MUSIKK OG KULTUR KAN BIDRA Å SKAPE EN ENDRING. KANSKJE FÅR VI HØRE NOEN AV LÅTENE SOM ER LAGET TIL KONKURRANSEN?

WWW.ETTEROSS.NO

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN  BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL. PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

HVA ER DET EGENTLIG VI SKAL REDDE? / PIA VE DAHLEN

BÆREKRAFT ER PÅ ALLES LEPPER OM DAGEN, MEN HVEM ER DET EGENTLIG VI JOBBER FOR Å BERGE? BLI MED UNDER OVERFLATEN UTENFOR VERDENS NEST LENGSTE KYSTLINJE, OG TA ET DYPDYKK NED I TARESKOG, ÅLEGRAS OG KORALLREV. HILS PÅ SELVLYSENDE HAIER, NAKENSNEGLER, SELER, DELFINER OG BØRSTEMARK, OG LÆR MER OM HVA VI STÅR I FARE FOR Å MISTE DERSOM VI FORTSETTER MED BUSINESS AS USUAL.

PIA VE DAHLEN ER MARINBIOLOG OG HAVENTUSIAST SOM SPRER BUDSKAP OM HVOR FANTASTISK HAVET ER. MÅLET ER Å ØKE BEVISSTHETEN RUNDT TEMAET FORSØPLINGEN, SPESIELT MED FOKUS PÅ PLAST. I 2016 VAR HUN EN AV TO INITIATIVTAKERE TIL SELSKAPET PASSION FOR OCEAN. DET ER ET SELSKAP SOM ØNSKER Å STYRKE FOLKS FORHOLD TIL HAVET OG EVNE TIL Å TA VARE PÅ DET GJENNOM KUNNSKAPSBASERTE PROSJEKTER SOM ENGASJERER

Kjøp årets beste julegave

VVV19 POST 2.png

Bli med på fjerde utgaven av Vill Vill Vest og opplev et stort og variert program med de beste og mest interessante artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Over 70 artister vil vise frem det siste nye på flere av Bergens mest etablerte scener. 

Ikke nok med det, vi slenger på en ekstra dag 26.-28. September 2019 gjøres Bergen nok en gang om til et festivalområde .

Et begrenset antall delegatpass med earlybird pris til Vill Vill Vest 2019 er nå i salg! Kjøper du delegatpasset når sparer du hele 700 kroner!

Vill Vill Vest og BIFF presenterer: Norsk Musikkvideokonkurranse

musikkvideokonkurranse.jpg

Vill Vill Vest og BIFF har gleden av å invitere til musikkvideokonkurranse i samarbeid med den bergensbaserte filmpodcasten Yoda Neida. Vinneren vil bli kåret på en fest dedikert til sjangeren fredag 28. september i Røkeriet USF.

Det blir konsert med Sofie Hamre og Derin!

BOYS – Lars Vaular feat. Astrid S 
Regissør: Eivind Landsvik

OSLO FORTELLER – No. 4 
Regissør: André Chocron

EN SOM MEG – Hkeem 
Regissør: Marius Soma

LOSING YOU – boy Pablo 
Regissør: William Glandberger

ABSTRACT – Lil Halima 
Regissør: Chris Helberg & Jostein Wålengen

EMBROIDERY – Hanne Hukkelberg feat. Emilie Nicolas
Regissør: Alam Ali

I NEED YOU HERE – anton. feat. Folly Rea
Regissør: Sean Cartwright

THE RIVER – Kate Havnevik 
Regissør: Gotti Sigurdarson


SOFIE HAMRE
Sofie er en 23 år gammel RnB-artist fra Nordnes i Bergen. Over beats fra Store P har hun laget en EP som kommer til høsten. Tekstene til Sofie handler om hennes eget univers, som kanskje ligger et sted midt i mellom fantasi og virkelighet, og er personlige betraktninger av verden i og rundt oss. Hun har en dyp og deilig og ærlig stemme som man sjelden finner i norsk pop i dag. Norsk R&B er en sjanger som aldri har blitt skikkelig utfordret, og med tekster på Bergensk så kan dette samarbeidet kalles et aldri så lite fenomen, mykt og sexy.
//
23 year old Sofie is an RnB-artist from Nordnes in Bergen. She has made an EP due this fall, with beats produces by Store P. Sofie´s lyrics centers around her own universe, a place between fantasy and reality and are personal musings of the world in and around us. She has a deep, wonderful and honest voice seldom found in Norwegian pop today. Norwegian RnB is an genre not yet properly challenged, and with lyrics in the Bergen-dialect her collaboration with Store P is a small phenomenon. Soft and sexy.

DERIN
Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.
//
Derin is a young rapper and musician from Bergen, Norway. All his music is in English, and he tries to blend hip-hop and funk in his songs. This makes for a groovy and danceable feeling. Derin is currently working on more music and projects to release in the coming year.

Klubb Vill Vill Vest presenterer EOD på Østre 13.09

Siste booking til Klubb Vill Vill Vest er klar!

Den norske braindanceren EOD har stødig levert EP-er på labels som bbbbbb Recors, WéMè og Rephlex. Debut-albumet «Named» kom nylig på sistnevnte og har skapt kaos alle steder det har blitt spilt. Det som gjør at EOD stikker seg ut blant haugen av aktive BD-etterapere er måten han strekker og bøyer lyden til nye, fascinerende og ukjente former. Vær forberedet på å begynne å bruke uttrykk som Ambient Brandance og Drill ‘n’ Jungle for å beksrive EOD lydbilde.

7-eod-basic.jpg

Vill Vill Vest: Klubbslippet er klart!

Sjuende og aller siste artistslipp til Vill Vill Vest 2018, klubbslippet! Vi gleder oss enormt til ådanse bort natten med dette knippet artister.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og Øyafestivalen.

Norsk-algeriske Karima F ble flasket opp på disco og startet sitt DJ-virke under kunstutdanning i Malmö. Etter returen til Oslo ble hun resident på klubben Jaeger, og spilte
der ukentlig. Det var her hun fant og utviklet sin særgne stil og platesamling, som førte til
internasjonale spillejobber. Nå kan du finne henne over hele Europa, og hun har spilt på
steder som Panorama Bar, About Blank, Tresor, Golden Pudel Lost Village Festival og
Øyafestivalen.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett i sommer.

Den Oslo-baserte hip-hop-produsenten Ol’ Burger Beats (Ole-Birger Neergård) er aktuell
med nytt album og en god, gammeldags mixtape. Hans forrige album, «Mind Games», var en stor kommersiell suksess, til tross for at musikken på mange måter ligger nærmere jazz enn hip-hop. Med mer enn femten millioner avspillinger i Spotify og en lang diskografi på vinyl og kassett, har nå Ol’ Burger Beats også spilt på scener som hip-hop-festivalen Appelsap i Amsterdam og Øyanatt her i Norge. Ol' Burger Beats gjorde også sitt første Boiler Room-sett
i sommer.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Bendik HK er kanskje best kjent som en av landets flinkeste og mest ettertraktede trommiser, spillende i band som Bendik, Marit Larsen, Gundelach, No 4 og Ivan Ave. Han spiller også sammen med den internasjonalt anerkjente komponist-produsenten Pantha Du Prince på arenaer som Berghain, Sonar, Mutek og Boiler Room. I 2018 tok Bendik skrittet ut av skyggen med solo-prosjektet sitt og spilte et lovprist show på by:larm, noe som landet en booking-avtale med Melt. Denne våren turnerte han Tyskland med Pantha Du Prince, samt gjorde solo-opptredener på The Villa og Blå. Fram mot høsten jobber Bendik med en ny EP.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredfades er en av de mest produktive produsentene og DJ-ene som finnes, han kaster ikke bort tiden. Mellom kokkelering av flotte måltider, platejakt og snurring av låter du ikke visste fantes, har han skapt et prosjekt som utviklet seg til solo-debut-LP’en i fjor. «Warmth» er en 16-spors manifestering av Fades kjærlighet til høykvalitets ingredienser og bekymringsløse komposisjons-stil. Jazz, soul og boogie-samples glatte som trøffelolje, gourmet trommeprogrammering og en klype utenomjordisk synth-stabs, alt smakfullt blandet for å holde høyttalerne dine på pinebenken.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt. Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Fredagskveld. Optimisme. Paljettene på. En Vanlig Fyr er kveldens disc-jockey, og det synes alle er kjempebra og de liker det godt. Musikk fra alle verdenshjørner. Det groover, det svinger. Menneskene hygger seg. De har det bra. Samholdet på dansegulvet er godt.
Vennlige nikk. Knoke mot knoke, hofte mot hofte, dansende inn i natten.

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge. Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Konsept [X] er et musikkollektiv som ble etablert sommeren 2017 i Bergen, Norge.
Kollektivet består av personer som er interesserte i musikk og som jobber for en mer balansert og mangfoldig musikk- og kulturbransje. På Vill Vill Vest spiller medlemmer DJ Toska og Utsikten (Rikke Toska, Jenny Hestnes og Anne Stinessen). Hver for seg er de beryktet for å skape uhemmet god stemning og for å få hele klubben til å svette, danse og shake! De spiller en deilig blanding skamløs dansepop, hip hop, afrobeats, og house. Her finnes ikke guilty pleasures - bare pleasure!

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

Disko har kommet i vogue igjen, og Erlend Klette har vært en viktig drivkraft i å føre den tilbake til byens høyttalere. Han har holdt det gående i Bergen som DJ og klubbarrangør i en ung mannsalder og har et vell av klubbkvelder på samvittigheten. De seneste årene har han i tillegg skaffet seg residency på Ingensteds i Oslo, samt blitt fast inventar på Jolene i København. Hans nærmest patetiske jag etter obskure og uspilte diskoplater har landet han en rekke spillejobber. I disse dager går også konseptet Disko Spesial – hvor Erlend er en av to bakmenn – sitt seierstog gjennom landet, med fulle hus i både Bergen og Oslo.

NOPA-stipendet kommer til Vill Vill Vest

For første gang deles NOPAs låtskriverstipend ut på festivalen Vill Vill Vest i Bergen.

To NOPA-stipend skal deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Hvert stipend består av 20.000 kroner.

– NOPA-stipendet gis til dyktige låtskrivere som er i startfasen. Juryen består av erfarne låtskrivere som ønsker å gi et signal om at ‘disse skal man følge nøye med på videre’, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Juryen består av Fredrik Saroea, Lasse Lokøy og Mari Kvien Brunvoll.

OVERRASKET PÅ SCENEN

De første stipendene ble delt ut under by:Larm i 2014. For første gang skal to låtskrivere eller band motta stipendet under årets Vill Vill Vest som holdes i Bergen 13.–14. september. Mottakerne vil bli overrasket på scenen like før de skal spille sine konserter.

– Jeg var på utdelingen av NOPA-stipendet på Revolver i år, da Nylenda fikk sitt stipend. Da tenkte jeg at dette hadde vært utrolig fint å få til på Vill Vill Vest, sier Hanne Sætre Thunestvedt, prosjektansvarlig i Brak.

ARBEIDSSTIPEND

Blant de tidligere vinnerne av NOPA-stipendet finner vi blant annet de internasjonale suksessene som Dagny, Aurora og Charlotte Dos Santos.

– NOPA-stipendet er et arbeidsstipend som er ment til å bidra til nyskaping, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

DE NOMINERTE ER:

Amalie Holt Kleive

Brenn

Derin

Eirik Aas

Finding Neo

FORN

L:U:N:A

Margrete

Orions belte

Ponette

Selmer

Safario

Sofie Hamre

The other end

Tobi Duchamp

Vuyo

Se tidligere vinnere av NOPA-stipendet her.

(Saken er opprinnelig publisert av nopa.no)

KONFERANSEPROGRAMMET ER KLART

Da er hele konferanseprogrammet til klart! Intensjonen med årets konferanse er å synliggjøre betydningen av musikk for mennesker og samfunn. Vi stiller rett og slett spørsmålet ‘Why Music?’ Vi er stolte av å kunne presentere et mangfoldig program som henvender seg til publikum, alle deler av musikkbransjen, både nasjonalt og internasjonalt, og sist men ikke minst til artister. Vi gleder oss til 13. og 14. september!

DAGSOVERSIKTEN ER KLAR!

Artister nå fordelt på dag og scene. Det betyr også at et begrenset antall dagspass nå er lagt ut for salg! Fin din favoritt!

EIRIK AAS \ FINDING NEO \ GURLS \ HEARTBREAK SATELLITE \ L:U:N:A \ MARINIUS \ NAUUDA \ YOLOBROTHERS \ SPURV \ SVART LOTUS \ TØFL \ HOLLYWOOD \ VUYO \ DERIN \ MALL GIRL \ AMALIE HOLT KLEIVE \ HIMMELLEGEME \ MATO POLO \ NYLENDA \ SELMER \ HAPPYDIEYOUNG \ ARTHUR KAY \ BRENN \ JOUSKA \ LYSGAARD \ PUT YOUR HANDS UP FOR NEO TOKYO \ SIGURD \ SOFIE HAMRE \ TROJKA \ TILLA \ VIAN \ PONETTE \ SOLSTORM \ ORIONS BELTE \ HÔY LA \ SAFARIO \ MARGRETE \ RISE ABOVE \ STENERSEN \ THE OTHER END \ COMPANY INK  \ GENERAL POST OFFICE \ JEZ_EBEL \ PEN GUTT \ FORN \ TOBI DUCHAMPE \ RUBEN \ SLOMOSA \ KONRADSEN \ PISH \ HAVSUN \ GREAT NEWS \ TOMINE \ BIRGITTA ALIDA \ JØRGEN SANDVIK \ MOYKA \ 

Skjermbilde 2018-08-29 kl. 17.38.43.png

VILL VILL VEST 2018 APPEN ER KLAR

Dagspass ute for salg nå!

Delegatpass: 1595,-

Delegatpass student: 850,-

Festivalpass: 590,-

Dagspass: 320,-

Med festivalpass får du også tilgang til to av foredragene under Vill Vill Vest konferansen. "In the key of genius" og "Røyksopp in conversation" på USF Verftet, i tillegg til alle konsertene.I salg nå! Gir tilgang på over 30 konserter på torsdagen eller fredagen under Vill Vill Vest.

Seks spennende artister er klar til årets Vill Vill Vest!

Seks spennede artister er klar til årets Vill Vill Vest!
Med dette sjette artistslippet er musikk-programmet klart!

HAVSUN / GREAT NEWS / TOMINE / BIRGITTA ALIDA / JØRGEN SANDVIK / MOYKA / 

vvv18-slipp6-180827-001.jpg
HAVSUN fra Bergen er et nytt og spennende navn på den skandinaviske pop/urban-scenen. Med et elektronisk og lekent lydbilde, blandet med urbane pop-elementer og distinkte bass- og gitarlinjer, skiller HAVSUN seg fra andre artister som driver med EDM og elektronisk musikk. HAVSUN er aliaset til 22 år gamle Håvard Sundland som er produsent, gitarist og låtskriver. Debutsingelen kom i april og fikk mye positiv oppmerksomhet, nye låter er rett rundt hjørnet.

HAVSUN fra Bergen er et nytt og spennende navn på den skandinaviske pop/urban-scenen. Med et elektronisk og lekent lydbilde, blandet med urbane pop-elementer og distinkte bass- og gitarlinjer, skiller HAVSUN seg fra andre artister som driver med EDM og elektronisk musikk. HAVSUN er aliaset til 22 år gamle Håvard Sundland som er produsent, gitarist og låtskriver. Debutsingelen kom i april og fikk mye positiv oppmerksomhet, nye låter er rett rundt hjørnet.

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, så skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes via band som Strange Hellos og Lumikide. Og stemmen hennes skal du straks høre mye mer av. 7. september slippes debut-singelen «Something Real», en låt som bringer tankene til artister som St. Vincent, Beach House, Grizzly Bear og deres sjanger-frender. Selv har hun bakgrunn i jazzen, men sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og produsent Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som henter inspirasjon fra så forskjellige epoker av musikkhistorien som den klassiske komponisten Bach og The Beatles.

Om du ikke har hørt navnet Birgitta Alida før, så skal vi ikke arrestere deg av den grunn. Men, du har garantert hørt stemmen hennes via band som Strange Hellos og Lumikide. Og stemmen hennes skal du straks høre mye mer av. 7. september slippes debut-singelen «Something Real», en låt som bringer tankene til artister som St. Vincent, Beach House, Grizzly Bear og deres sjanger-frender. Selv har hun bakgrunn i jazzen, men sammen med co-låtskriver Pablo Tellez og produsent Matias Tellez har de jobbet seg frem til et lydbilde som henter inspirasjon fra så forskjellige epoker av musikkhistorien som den klassiske komponisten Bach og The Beatles.

Jørgen Sandvik, kjent fra Real Ones, har nylig sluppet sitt første soloalbum «Permanent Vacation». Mottakelsen har vært god i norsk og utenlandsk presse. Låter fra albumet har vært spilt på mer enn 100 radiostasjoner i Europa, samt på sjanger-relaterte stasjoner i Australia og USA. Som soloartist spiller Jørgen blues og på scenen er han både med og uten band. Bandet består av medlemmer i toppklassen av Bergens profesjonelle musikkmiljø.

Jørgen Sandvik, kjent fra Real Ones, har nylig sluppet sitt første soloalbum «Permanent Vacation». Mottakelsen har vært god i norsk og utenlandsk presse. Låter fra albumet har vært spilt på mer enn 100 radiostasjoner i Europa, samt på sjanger-relaterte stasjoner i Australia og USA. Som soloartist spiller Jørgen blues og på scenen er han både med og uten band. Bandet består av medlemmer i toppklassen av Bergens profesjonelle musikkmiljø.

Siden oppstarten i mars 2015 har daze-pop trioen fra Bergen sluppet fantastiske låter som har sjarmert mange. Bandet består av Even Kjelby, Ole Kristian Einarsen og Kim Åge Furuhaug. På tre begivenhetsrike år har bandet allerede gjort seg kjent som et av de beste livebandene fra Norge. I Februar gav bandet ut sitt egenproduserte debutalbum «Wonderfault», som høstet gode kritikker fra både norsk og internasjonal presse. Bandet har siden i fjor reist land og strand rundt og gjort mange utenlands-jobber. Som om ikke det er nok er arbeidet med andrealbumet godt i gang!

Siden oppstarten i mars 2015 har daze-pop trioen fra Bergen sluppet fantastiske låter som har sjarmert mange. Bandet består av Even Kjelby, Ole Kristian Einarsen og Kim Åge Furuhaug. På tre begivenhetsrike år har bandet allerede gjort seg kjent som et av de beste livebandene fra Norge. I Februar gav bandet ut sitt egenproduserte debutalbum «Wonderfault», som høstet gode kritikker fra både norsk og internasjonal presse. Bandet har siden i fjor reist land og strand rundt og gjort mange utenlands-jobber. Som om ikke det er nok er arbeidet med andrealbumet godt i gang!

Den relativt ferske og unge bergensartisten Tomine har allerede rukket å gjøre seg bemerket i byens musikkmiljø og har opptrådt på flere av Bergens største scener. Tidligere i år kom 17-åringens debut-singel "Losing the Light", som på kort tid fikk mye oppmerksomhet, mange streams og som i flere uker lå listet på P3. I følge Bergens Tidene "demonstrerer hun uanstrengt sin voldsomt kapable stemme, og byr på vakre, uventede vendinger ved flere anledninger". Ryktene sier at Tomine har nye låter på vei, og at det blir premiere på en ny singel under Vill Vill Vest!

Den relativt ferske og unge bergensartisten Tomine har allerede rukket å gjøre seg bemerket i byens musikkmiljø og har opptrådt på flere av Bergens største scener. Tidligere i år kom 17-åringens debut-singel "Losing the Light", som på kort tid fikk mye oppmerksomhet, mange streams og som i flere uker lå listet på P3. I følge Bergens Tidene "demonstrerer hun uanstrengt sin voldsomt kapable stemme, og byr på vakre, uventede vendinger ved flere anledninger". Ryktene sier at Tomine har nye låter på vei, og at det blir premiere på en ny singel under Vill Vill Vest!

Bak navnet “Moyka” finner vi den 21-år gamle produsenten og singer-songwriter Monika Engeseth. Hun kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent Eirik Hella, for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og klangfylt lydbilde. I sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. Melankolske tekster flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske, noe som skaper et unikt og storslått univers.

Bak navnet “Moyka” finner vi den 21-år gamle produsenten og singer-songwriter Monika Engeseth. Hun kommer opprinnelig fra Hallingdal, men har de siste årene vært bosatt i Bergen. Våren 2017 gikk hun sammen med produsent Eirik Hella, for å lage elektronisk pop inspirert av store følelser og kontraster. Suggerende trommerytmer møter en vegg av analoge synther i et melodisk og klangfylt lydbilde. I sentrum av det hele står Moykas klare og sterke vokal. Melankolske tekster flettes inn i et lydbilde som balanserer på grensen mellom det organiske og det elektroniske, noe som skaper et unikt og storslått univers.

Få en gratis preprod med mesteren Joe Clegg under Vill Vill Vest!

Music Norway og Vill Vill Vest inviterer til en open call for å få en gratis pre-prod med produksjons-mesteren Joe Clegg som jobber blant annet jobber med Ellie Goulding. To artister/band vil bli plukket ut. Masterclassen inkluderer alle utgifter til pre-proden, delegatpass til Vill Vill Vest, hotell for band og team og et generelt reisetilskudd på 10.000,- om det er behov for å reise til Bergen.

I dagens musikkmarked er livemarkedet blitt en av de viktigste inntektsstrømmene for flere artister. Det er også en av de beste måtene å møte og få nye fans på - så lenge det man gjør på scenen holder høyt nivå. Skal man ut å turnere er det viktig at lyden sitter like godt, uansett om du spiller 50 eller 50.000 kapasitets venuer.

Torsdag 13. september og fredag 14. september vil to utvalgte artister sammen med sitt apparat få en full pre-prod i regi av musical director Joe Clegg. Klegg jobber tett med Ellie Goulding, i tillegg til Mumford and Sons, Sigrid, Aurora og Becky Hill.

Clegg er også fast trommis for Ellie Goulding, og i sitt virke som musical director hjelper Clegg til med alt fra å finjustere lyd og backingtracks på scenen, og er med å skape og rådgi artistens live-shows på alle nivåer.

Samtidig som karrieren utvikler seg er det nødvendig å tilpasse produksjonen deretter. Dette kan være krevende, men er et svært viktig ledd i liveproduksjon. Klegg har mange års erfaringer med å skape lydbilder som passer til rommet man spiller i og vil på masterclassen dele sine erfaringer fra å jobbe alt fra stadionproduksjoner til mindre venues.

MADE har jobbet med Joe Klegg flere ganger når deres artister skal ut og turnere.

- Clegg som liveprodusent har bidratt til å ta lyden fra en liten til en større sound. Det er èn ting å produsere god lyd i studio, men det å få det over til en PA og få det til å låte stort og veldig, veldig bra - det er noe helt annet. Der er Joe Clegg ekstremt god!, sier Geir Luedy om det å jobbe med Klegg i relasjon til Sigrid og Aurora.

- Å gjøre solide pre-prods er alfa omega, skal du bryte gjennom støyen i et livemarked der det er mange dyktige artister om beinet, må det låte utrolig bra. Det er en kvalitetssikring der du går gjennom hver eneste note og overfører det til svære høytalere, mener Luedy.

Direktør i Music Norway Kathrine Synnes Finnskog sier det er utrolig viktig å fokusere på lyd når karrieren vokser.

- Initiativet fra Made og Brak på å stelle i stand en masterclass i preprod med Joe Clegg er noe vi gjerne bidrar til å gjennomføre. Jeg håper det blir stor interesse for å delta, og tenker på og prioriterer lyd når man vil erobre store scener. Made har gjort nettopp det, og det er en viktig erfaring å dele. Når du tenker stort, må også lyden tåle store format, og det har jeg forventinger til at Joe kan lære de heldige som får denne sjansen.

Masterclassen er for artister som allerede har spilt konserter internasjonalt og har et norsk støtteapparat i ryggen.

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjema her. Spørsmål kan rettes til joar@brak.no og karoline@musicnorway.no.

Frist for å søke er søndag 2. september. Svar vil bli gitt innen kort tid.

Dette er inkludert:

 • Reisetilskudd på 10.000,- til band og team (om det kreves reise)
 • Alle utgifter til pre-prod (lokale og masterclass)
 • Delegatpass til Vill Vill Vest for band og team
 • Hotell for band og team

Röyksopp in conversation

Röyksopp: Twenty years in the making

Foto: Stian Andersen

Foto: Stian Andersen

2018 markerer tyve års jubileet for Norges ubestridt største elektronikafenomen; Röyksopp. Torbjørn Brundtland og Svein Berge begynte å produsere musikk som en duo i 1998 og slapp sitt første kritikerroste album ‘Melody A.M.’ i 2001. Røyksopp er uten tvil et av Norges viktigste musikalske navn. Konsertopptredenene deres er en usedvanlig ettertraktet vare på det internasjonale konsertmarkedet, såvel som det norske. Fredag 4. september 2018 sitter Röyksopp seg ned med sin gode venn Ole J. Mjøs for å snakke om sitt liv i musikk, eksklusivt for Vill Vill Vest

I løpet av de siste tyve årene har Röyksopp gjort det til ett av sine varemerker å samarbeide med kremen av nordiske vokalister: Robyn, Susanne Sundfør, Karin Dreijer og  Lykke Li for å nevne noen. De har dessuten jobbet med et variert kobbel av internasjonale artister som Lady Gaga, Coldplay, Depeche Mode & Beck. Röyksopp sine fenomenale liveshow selger ut over hele verden og de var de aller første nordmenn til selge ut legendariske Hollywood Bowl - noe de har gjentatt hele 3 ganger. De har vunnet en rekke priser i både inn- og utland, og kan skilte med gjentatte Brit og Grammy-nominasjoner.

På tampen av Vill Vill Vest får festivaldelegater en unik mulighet til å oppleve duoen i samtale med Ole J. Mjøs. På nittitallet var Mjøs en sentral skikkelse i musikkmiljøet i Tromsø, og han står bak en rekke utgivelser sammen med med både Torbjørn og Svein. I dag er Ole J. Mjøs professor i medievitenskap ved UiB.

Sted: USF Verftet

Tid: Fredag 14.09 kl 16.30

Åpent for delegater på Vill Vill Vest

Femte artistslipp til Vill Vill Vest 2018

Ni nye artister er klare for årets Vill Vill Vest! En bukett av frisk og fremadstormende ung musikk

FORN / GENERAL POST OFFICE / JEZ_EBEL / KONRADSEN / PEN GUTT / PISH / RUBEN / SLOMOSA / TOBI DUCHAMPE

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.

Fjerde artistslipp til Vill Vill Vest 2018!

Vill Vill Vest fjerde artistslipp for årets festival, 10 nye, kule artister og band er klare. Nye sammensetninger av kjente musikere og helt nye uoppdagede juveler!

COMAPNY INK / HÔY LA / MARGRETE / ORIONS BELTE / PONETTE / RISE ABOVE / SAFARIO / SOLSTORM / STENERSEN / THE OTHER END

RISE ABOVE er fem gutter fra Agder som tøyer grensene innen hardcore punk. Bandet beskrives som et «et forfriskende adrenalinrush fra start til slutt», «kompromissløst og rett i trynet» og «forbanna bra hardcore, enkelt og greit». Debut-EPen fikk mye positiv oppmerksomhet fra blant annet P3 Urørt og flere andre musikkjennere.

RISE ABOVE er fem gutter fra Agder som tøyer grensene innen hardcore punk. Bandet beskrives som et «et forfriskende adrenalinrush fra start til slutt», «kompromissløst og rett i trynet» og «forbanna bra hardcore, enkelt og greit». Debut-EPen fikk mye positiv oppmerksomhet fra blant annet P3 Urørt og flere andre musikkjennere.

Ingri Høyland Kvamstad (Hôy la) eksperimenterer med organiske live loops, elektroniske flater og akustiske elementer i sin produksjon. Musikken fusjonerer elementer fra forskjellige sjangre som electronika, trip hop og alternativ rock. I dette univers skaper Ingri Kvamstad’s vokal en nærhet som uttrykker melankoli og et tekstunivers som åpner for følelsesladet konfrontasjon. Hennes nyeste single «Please» har fått mye oppmerksomhet blant skandinaviske og internasjonale medier og er flere steder blitt omtalt som ‘en å holde øye med I 2018.

Ingri Høyland Kvamstad (Hôy la) eksperimenterer med organiske live loops, elektroniske flater og akustiske elementer i sin produksjon. Musikken fusjonerer elementer fra forskjellige sjangre som electronika, trip hop og alternativ rock. I dette univers skaper Ingri Kvamstad’s vokal en nærhet som uttrykker melankoli og et tekstunivers som åpner for følelsesladet konfrontasjon. Hennes nyeste single «Please» har fått mye oppmerksomhet blant skandinaviske og internasjonale medier og er flere steder blitt omtalt som ‘en å holde øye med I 2018.

The Other End er en duo fra Bergen som spiller indie/slowcore. Bandet har holdt på siden 2016, og slapp sin første singel og EP tidligere i år. Utgivelsene fikk mye positiv oppmerksomhet både i inn- og utland, blant annet skrev Bergens Tidende at «Denne bergensduoen må du følge med på». Musikalsk bytter de to på å spille de ulike instrumentene, og eksperimenterer med hvordan de kan skape det lydbildet de ønsker. Det er mye analoge instrumenter, og live blir det gitarer, bass, piano, tromme, effekter og synther.

The Other End er en duo fra Bergen som spiller indie/slowcore. Bandet har holdt på siden 2016, og slapp sin første singel og EP tidligere i år. Utgivelsene fikk mye positiv oppmerksomhet både i inn- og utland, blant annet skrev Bergens Tidende at «Denne bergensduoen må du følge med på». Musikalsk bytter de to på å spille de ulike instrumentene, og eksperimenterer med hvordan de kan skape det lydbildet de ønsker. Det er mye analoge instrumenter, og live blir det gitarer, bass, piano, tromme, effekter og synther.

Etter flere år i dvale har det femhodete monsteret ved navn Solstorm våknet opp igjen. Solstorm er kontrasten mellom mørket og lyset, det vakre og det stygge, det vare og det tunge. Solstorm kombinerer tunge riff, harde trommer og støyvegger med såre melodier og store svevende instrumentalpartier og har blitt sammenlignet med band som Isis, Neurosis, og Cult of Luna. Debuten i 2011 fikk strålende tilbakemeldinger i både inn- og utland. Etter noen år med andre prosjekter er bandet endelig samlet igjen og i gang med nytt materiale.

Etter flere år i dvale har det femhodete monsteret ved navn Solstorm våknet opp igjen. Solstorm er kontrasten mellom mørket og lyset, det vakre og det stygge, det vare og det tunge. Solstorm kombinerer tunge riff, harde trommer og støyvegger med såre melodier og store svevende instrumentalpartier og har blitt sammenlignet med band som Isis, Neurosis, og Cult of Luna. Debuten i 2011 fikk strålende tilbakemeldinger i både inn- og utland. Etter noen år med andre prosjekter er bandet endelig samlet igjen og i gang med nytt materiale.

18 år gamle Safario, eller Kacper Tratkowski, er typen menneske som sprer glede og lager stemning som løfter ethvert tak, uansett hvor han befinner seg. Tross kort fartstid har Safario allerede varmet opp for flere kjente artister, solgt ut Glassmagasinet i Horten og vært Ukas Urørt. Musikken lager han selv, på skole-pcen. Det er fengende melodier, ekstremt tung bass og med særegen stemme og flow, bangers rett og slett.

18 år gamle Safario, eller Kacper Tratkowski, er typen menneske som sprer glede og lager stemning som løfter ethvert tak, uansett hvor han befinner seg. Tross kort fartstid har Safario allerede varmet opp for flere kjente artister, solgt ut Glassmagasinet i Horten og vært Ukas Urørt. Musikken lager han selv, på skole-pcen. Det er fengende melodier, ekstremt tung bass og med særegen stemme og flow, bangers rett og slett.

Stenersen er skrudd sammen og delvis oppvokst på de Kenyanske savanner, i tillegg til barndomsår i både Oslo og Bergen. Allerede i 12-årsalderen ble de første låtene til, men det er først nå han virkelig har funnet seg selv i Stenersen-prosjektet. I klassisk vise-ånd blir musikk satt til tekst, men utradisjonelle produksjoner og arrangementer gjør at låtene likevel ikke passer helt inn i nevnte sjanger. Eksperimentering med akkorder, harmonier og lyrikk står sentralt, i tillegg til stemningsfulle liveshow. Foreløpig har Stenersen to singler ute, men ny musikk er like om hjørnet.

Stenersen er skrudd sammen og delvis oppvokst på de Kenyanske savanner, i tillegg til barndomsår i både Oslo og Bergen. Allerede i 12-årsalderen ble de første låtene til, men det er først nå han virkelig har funnet seg selv i Stenersen-prosjektet. I klassisk vise-ånd blir musikk satt til tekst, men utradisjonelle produksjoner og arrangementer gjør at låtene likevel ikke passer helt inn i nevnte sjanger. Eksperimentering med akkorder, harmonier og lyrikk står sentralt, i tillegg til stemningsfulle liveshow. Foreløpig har Stenersen to singler ute, men ny musikk er like om hjørnet.

Company Ink er en Trondheims-basert duo bestående av Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, som begge kommer fra totalt ulike musikalske bakgrunner. Daraghs funky basslinjer og melodiske gitarriff gir tydelige nikk mot 80-tallets gitarpop og post-punk, mens Axel kanaliserer attituden til punk og hip hop via sine programmerte beats og nihilistiske tekster. Resultatet er både kompromissløst og hemningsløst fengende.

Company Ink er en Trondheims-basert duo bestående av Daragh Wearen Murphy og Axel Olsen, som begge kommer fra totalt ulike musikalske bakgrunner. Daraghs funky basslinjer og melodiske gitarriff gir tydelige nikk mot 80-tallets gitarpop og post-punk, mens Axel kanaliserer attituden til punk og hip hop via sine programmerte beats og nihilistiske tekster. Resultatet er både kompromissløst og hemningsløst fengende.

Ved å kombinere grunge-attitude med fengende, mørk popmusikk, har kvintetten Ponette allerede blitt dratt fram som «one to watch» av noen av verdens ledende tastemakere. I et stilrent univers satt sammen av delikate, fengende vokal-hooks, glitchete gitarer og tighte, elektroniske trommer beveger Ponette seg i et dynamisk lydlandskap vekslende mellom energiske og intense elementer på høyde med Die Antwoord-produksjoner og majestetiske, euforiske partier som kan minne om Susanne Sundfør på sitt beste. Ny EP er på vei til høsten!

Ved å kombinere grunge-attitude med fengende, mørk popmusikk, har kvintetten Ponette allerede blitt dratt fram som «one to watch» av noen av verdens ledende tastemakere. I et stilrent univers satt sammen av delikate, fengende vokal-hooks, glitchete gitarer og tighte, elektroniske trommer beveger Ponette seg i et dynamisk lydlandskap vekslende mellom energiske og intense elementer på høyde med Die Antwoord-produksjoner og majestetiske, euforiske partier som kan minne om Susanne Sundfør på sitt beste. Ny EP er på vei til høsten!

Er det blues? Er det verdensmusikk? Er det undergrunns-pop? Det kan du nesten bestemme helt selv, for det er ikke så viktig for Orions Belte å bli puttet i bås. De spiller instrumental musikk inspirert av Nigeriansk rock fra 70-tallet, postkort fra den franske rivieraen, Formel 1-løp på Monza-banen i Italia, og da Joe Frazier slo Muhammad Ali i ‘Fight of the Century’. Bandet er Øvind Blomstrøm, Chris Holm og Kim Åge Furuhaug og til høsten kommer debutalbumet «Mint», som passer like godt inn på gatefester i Oslo som private kasinoer i Paris.

Er det blues? Er det verdensmusikk? Er det undergrunns-pop? Det kan du nesten bestemme helt selv, for det er ikke så viktig for Orions Belte å bli puttet i bås. De spiller instrumental musikk inspirert av Nigeriansk rock fra 70-tallet, postkort fra den franske rivieraen, Formel 1-løp på Monza-banen i Italia, og da Joe Frazier slo Muhammad Ali i ‘Fight of the Century’. Bandet er Øvind Blomstrøm, Chris Holm og Kim Åge Furuhaug og til høsten kommer debutalbumet «Mint», som passer like godt inn på gatefester i Oslo som private kasinoer i Paris.

Sommeren 2017 la Margrete ut den selvkomponerte og egenproduserte låta Teen på Urørt. Senere ble den både semifinalist i Årets Urørt og spilt på BBC Radio 1. Den andre singelen som kom tidligere i år har også fått enorm oppmerksomhet. På scenen har Margrete med et band på fem som spiller pop med innslag av jazz og elektronika.

Sommeren 2017 la Margrete ut den selvkomponerte og egenproduserte låta Teen på Urørt. Senere ble den både semifinalist i Årets Urørt og spilt på BBC Radio 1. Den andre singelen som kom tidligere i år har også fått enorm oppmerksomhet. På scenen har Margrete med et band på fem som spiller pop med innslag av jazz og elektronika.

Tredje artistslipp til Vill Vill Vest 2018

10 nye artister er klare til Vill Vill Vest 2018! Sjekk dem ut!

ARTHUR KAY \ BRENN \ JOUSKA \ LYSGAARD \ PUT YOUR HANDS UP FOR NEO TOKYO \ SIGURD \ SOFIE HAMRE \ TROJKA \ TILLA \ VIAN

vvv18-slipp3-180716-001.jpg
Sofie er en 23 år gammel RnB-artist fra Nordnes i Bergen. Over beats fra Store P har hun laget en EP som kommer til høsten. Tekstene til Sofie handler om hennes eget univers, som kanskje ligger et sted midt i mellom fantasi og virkelighet, og er personlige betraktninger av verden i og rundt oss. Hun har en dyp og deilig og ærlig stemme som man sjelden finner i norsk pop i dag. Norsk R&B er en sjanger som aldri har blitt skikkelig utfordret, og med tekster på Bergensk så kan dette samarbeidet kalles et aldri så lite fenomen, mykt og sexy.

Sofie er en 23 år gammel RnB-artist fra Nordnes i Bergen. Over beats fra Store P har hun laget en EP som kommer til høsten. Tekstene til Sofie handler om hennes eget univers, som kanskje ligger et sted midt i mellom fantasi og virkelighet, og er personlige betraktninger av verden i og rundt oss. Hun har en dyp og deilig og ærlig stemme som man sjelden finner i norsk pop i dag. Norsk R&B er en sjanger som aldri har blitt skikkelig utfordret, og med tekster på Bergensk så kan dette samarbeidet kalles et aldri så lite fenomen, mykt og sexy.

Tilla har skapt sitt lille univers ved å bruke utallige timer på å drømme i platesjapper og med tegneblokken. Tilla vokste opp med tre musikkyndige og utforskende storebrødre, og ble tidlig eksponert for et bredt spekter av musikk og film. Låtene hennes bærer preg av tung bass og lag på lag med særegen vokal. En blanding av varm lo-fi jazz med et tydelig preg av soul og funk. Utrykket er organisk, varmt og energisk på en og samme tid. Tilla har fått god mottakelse alle steder hun har spilt, og i løpet av året kommer debut-EP´en.

Tilla har skapt sitt lille univers ved å bruke utallige timer på å drømme i platesjapper og med tegneblokken. Tilla vokste opp med tre musikkyndige og utforskende storebrødre, og ble tidlig eksponert for et bredt spekter av musikk og film. Låtene hennes bærer preg av tung bass og lag på lag med særegen vokal. En blanding av varm lo-fi jazz med et tydelig preg av soul og funk. Utrykket er organisk, varmt og energisk på en og samme tid. Tilla har fått god mottakelse alle steder hun har spilt, og i løpet av året kommer debut-EP´en.

Jouska er en Oslo-basert duo som lager lavbudsjetts kunst-pop om de mørkere delene av følelsesregisteret. Duoen består av Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem og har foreløpig sluppet 4 singler som har høstet lovord og spilletid hos NRK P3 Urørt og oppmerksomhet i både norske og internasjonale musikkblogger. Samtidig som dere aller første konsert i Oslo i april så kom også debut-EP-en. Debut-albumet er planlagt til neste år.

Jouska er en Oslo-basert duo som lager lavbudsjetts kunst-pop om de mørkere delene av følelsesregisteret. Duoen består av Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem og har foreløpig sluppet 4 singler som har høstet lovord og spilletid hos NRK P3 Urørt og oppmerksomhet i både norske og internasjonale musikkblogger. Samtidig som dere aller første konsert i Oslo i april så kom også debut-EP-en. Debut-albumet er planlagt til neste år.

Trojka er en trio fra Bergen som spiller sin helt egen sjanger: PROG-POP! Det er snakk om synthdrevet, melodisk pop med sterke innslag av eksplosiv progrock og jazzfusion. Lekent, fengende og grenseprengende! De norske tekstene spenner fra underfundige og sarkastiske skråblikk til det såre og poetiske. Debutalbumet kom i fjor, og i juni kom første singel fra andrealbumet. Trojka har spilt sammen i en årrekke og er kjent som et tight og energisk liveband.

Trojka er en trio fra Bergen som spiller sin helt egen sjanger: PROG-POP! Det er snakk om synthdrevet, melodisk pop med sterke innslag av eksplosiv progrock og jazzfusion. Lekent, fengende og grenseprengende! De norske tekstene spenner fra underfundige og sarkastiske skråblikk til det såre og poetiske. Debutalbumet kom i fjor, og i juni kom første singel fra andrealbumet. Trojka har spilt sammen i en årrekke og er kjent som et tight og energisk liveband.

Bak artistnavnet Arthur Kay finner man keyboardisten Arthur Kay Piene. Han jobber med en lang liste band, har jazzbakgrunn, og en leken og dansbar spillestil som har vært innom mye av den friskeste norske musikken som er sluppet de siste årene. Høsten 2017 samlet han alle de musikalske impulsene som har inspirert han til sitt helt egne musikalske univers. Arthur Kay synger, spiller, programmerer og produserer alt selv. Resultatet er et overflødighetshorn av et musikkunivers, der programmert soveromsboogie blandes med heftig jazz, og hvor leken synth ruller over 808-groover.

Bak artistnavnet Arthur Kay finner man keyboardisten Arthur Kay Piene. Han jobber med en lang liste band, har jazzbakgrunn, og en leken og dansbar spillestil som har vært innom mye av den friskeste norske musikken som er sluppet de siste årene. Høsten 2017 samlet han alle de musikalske impulsene som har inspirert han til sitt helt egne musikalske univers. Arthur Kay synger, spiller, programmerer og produserer alt selv. Resultatet er et overflødighetshorn av et musikkunivers, der programmert soveromsboogie blandes med heftig jazz, og hvor leken synth ruller over 808-groover.

Bergensprodusent og DJ kjent for samarbeid med Nabovarsel og DOT. Har gitt ut en serie singler og EP siden EP-debuten i 2016, med musikk som er i et slags spenn mellom house og optimistisk men innadvendt tekno, hvis vi kan si at det er noe som fins. I DJ-sammenheng kjent for lav kubjelle-terskel, og noen ganske drøye improviserte livesett med et fjell av trommemaskiner involvert. Har mer ny musikk rett rundt hjørnet og er tvilling.

Bergensprodusent og DJ kjent for samarbeid med Nabovarsel og DOT. Har gitt ut en serie singler og EP siden EP-debuten i 2016, med musikk som er i et slags spenn mellom house og optimistisk men innadvendt tekno, hvis vi kan si at det er noe som fins. I DJ-sammenheng kjent for lav kubjelle-terskel, og noen ganske drøye improviserte livesett med et fjell av trommemaskiner involvert. Har mer ny musikk rett rundt hjørnet og er tvilling.

Put Your Hands Up For Neo-Tokyo er hjertebarnet til bergens-musiker og produsent Njål Paulsberg. Paulsberg startet i 12-årsalderen med å lage hip-hop beats for kompiser og lokale rappere, men snart kom teknomusikken og tok ham. Sammen med flere likesinnede startet de opp undergrunns-tekno-klubben «Nabovarsel», som senere har tatt steget inn i etablerte lokaler og har mindre besøk av politiet. Paulsbergs hip-hop og tekno-bakgrunn blandes med hans kjærlighet for italiensk 70-talls musikk, brasilianske artister som Milton Nascimento og lyd-databaser gjør dette til en helt unik opplevelse.

Put Your Hands Up For Neo-Tokyo er hjertebarnet til bergens-musiker og produsent Njål Paulsberg. Paulsberg startet i 12-årsalderen med å lage hip-hop beats for kompiser og lokale rappere, men snart kom teknomusikken og tok ham. Sammen med flere likesinnede startet de opp undergrunns-tekno-klubben «Nabovarsel», som senere har tatt steget inn i etablerte lokaler og har mindre besøk av politiet. Paulsbergs hip-hop og tekno-bakgrunn blandes med hans kjærlighet for italiensk 70-talls musikk, brasilianske artister som Milton Nascimento og lyd-databaser gjør dette til en helt unik opplevelse.

brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Med et uhøytidelig, fargesprakende og energisk uttrykk viser bandet til rockens største fordel: det skal være, og er, gøy! Duoen har blitt omtalt som lyden av 2018, og har fått strålende anmeldelser etter sine konserter. I løpet av sommeren kommer det nye låter, flere konserter og planene for debut-albumet er lagt til neste år.

brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Med et uhøytidelig, fargesprakende og energisk uttrykk viser bandet til rockens største fordel: det skal være, og er, gøy! Duoen har blitt omtalt som lyden av 2018, og har fått strålende anmeldelser etter sine konserter. I løpet av sommeren kommer det nye låter, flere konserter og planene for debut-albumet er lagt til neste år.

VIAN har i løpet av kort tid virkelig markert seg på den norske popscenen med deres særegne, sfæriske og trollbindende musikk. Til tross for deres korte fartstid har de høstet mange lovord og fått stor oppmerksomhet. Singelen Hvit Støy ble blant annet Ukas Urørt på NRK P3, og debutalbumet DIAFON fikk strålende omtale i Fædrelandsvennen og av NRK P1, i tillegg til å bli kåret til Ukas Album av NPS Music. Bandet avsluttet releaseturnéen med en showcasekonsert på Sørveiv 2017, som også førte til at VIAN ble EXCITE-nominert i 2018.

VIAN har i løpet av kort tid virkelig markert seg på den norske popscenen med deres særegne, sfæriske og trollbindende musikk. Til tross for deres korte fartstid har de høstet mange lovord og fått stor oppmerksomhet. Singelen Hvit Støy ble blant annet Ukas Urørt på NRK P3, og debutalbumet DIAFON fikk strålende omtale i Fædrelandsvennen og av NRK P1, i tillegg til å bli kåret til Ukas Album av NPS Music. Bandet avsluttet releaseturnéen med en showcasekonsert på Sørveiv 2017, som også førte til at VIAN ble EXCITE-nominert i 2018.

Fra Bergens musikkscene, har han som mange før han jobbet hardt og lenge før han nå kommer med et brak. 22 år gammel og uten å ha sluppet noe musikk, selger han ut Østre i Bergen 31.mai 2018. Hvorfor? Låtene er delikate, men sterke. Catchy og smarte. Han står også på scenen som han aldri skulle gjort noe annet. Han er: Pop. Svette. Tårer. Ballade. Bangere. SIGURD.

Fra Bergens musikkscene, har han som mange før han jobbet hardt og lenge før han nå kommer med et brak. 22 år gammel og uten å ha sluppet noe musikk, selger han ut Østre i Bergen 31.mai 2018. Hvorfor? Låtene er delikate, men sterke. Catchy og smarte. Han står også på scenen som han aldri skulle gjort noe annet. Han er: Pop. Svette. Tårer. Ballade. Bangere. SIGURD.

Andre artistslipp til Vill Vill Vest 2018 er klart

10 nye artister er klare for Vill Vill Vest 2018, og artistene varierer fra de helt ferske til de med mer erfaring. Sjekk dem ut og finn din favoritt blant de totalt 21 artistene som er sluppet hittil!

HOLLYWOOD \ VUYO \ DERIN \ MALL GIRL \ AMALIE HOLT KLEIVE \ HIMMELLEGEME \ MATO POLO \ NYLENDA \ SELMER \ HAPPYDIEYOUNG

I all hemmelighet har de allerede godt etablerte artistene Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van jobbet med et nytt prosjekt. Sammen har de skrevet en rekke nye låter og tatt med seg Øyvind Gundersen og Marius Simonsen til et nytt bandprosjekt. Musikken til Hollywood beskrives som en sammensmeltning av de tre låtskrivernes sterke kjennemerker med vokalharmonier. Bandet beveger seg likevel inn i nye lydlandskap, og oppleves som mer moderne og elektronisk enn vi har hørt noen av disse artistene tidligere. Første single fra det nye albumet kommer på sensommeren.

I all hemmelighet har de allerede godt etablerte artistene Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van jobbet med et nytt prosjekt. Sammen har de skrevet en rekke nye låter og tatt med seg Øyvind Gundersen og Marius Simonsen til et nytt bandprosjekt. Musikken til Hollywood beskrives som en sammensmeltning av de tre låtskrivernes sterke kjennemerker med vokalharmonier. Bandet beveger seg likevel inn i nye lydlandskap, og oppleves som mer moderne og elektronisk enn vi har hørt noen av disse artistene tidligere. Første single fra det nye albumet kommer på sensommeren.

Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.

Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.

Amalie Holt Kleive (23) er utdannet jazzvokalist ved Griegakademiet, som i vinter startet opp et soloprosjekt. Her utforsker hun samplinger, med beats, improvisasjon, vokal, looping, synth og mer. De få konsertene hun har holdt har trollbundet publikum og bransjen, og det jobbes nå med de første utgivelsene. Kleives musikalske univers kan være utfordrende og sette i bås. Med suggererende beats og myke synther som skaper en drivende tekstur, legger hun vokal og tekstlag på toppen som kan få en til å tenke på filmatiske univers.

Amalie Holt Kleive (23) er utdannet jazzvokalist ved Griegakademiet, som i vinter startet opp et soloprosjekt. Her utforsker hun samplinger, med beats, improvisasjon, vokal, looping, synth og mer. De få konsertene hun har holdt har trollbundet publikum og bransjen, og det jobbes nå med de første utgivelsene. Kleives musikalske univers kan være utfordrende og sette i bås. Med suggererende beats og myke synther som skaper en drivende tekstur, legger hun vokal og tekstlag på toppen som kan få en til å tenke på filmatiske univers.

Mato Polo er én av Vibbefangers mest følsomme karer, og har hittil frelst både bransjen og undergrunnen med to deilige singler, gjestet av kritikerroste Store P og Charlie Skien. I sommer slipper han sin nye singel «Aldri», som i høst etterfølges av en EP. «Aldri» blir første låt hvor Mato Polo opererer alene, noe han mestrer minst like godt som samarbeid. Mato Polo har et gjenkjennelig lydunivers, både produksjons- og tekstmessig. Låtene er følsomme, lekne og imponerer stadig med sitt originale uttrykk, som svever mellom rap, pop og RnB.

Mato Polo er én av Vibbefangers mest følsomme karer, og har hittil frelst både bransjen og undergrunnen med to deilige singler, gjestet av kritikerroste Store P og Charlie Skien. I sommer slipper han sin nye singel «Aldri», som i høst etterfølges av en EP. «Aldri» blir første låt hvor Mato Polo opererer alene, noe han mestrer minst like godt som samarbeid. Mato Polo har et gjenkjennelig lydunivers, både produksjons- og tekstmessig. Låtene er følsomme, lekne og imponerer stadig med sitt originale uttrykk, som svever mellom rap, pop og RnB.

Selmer er et band aom beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop-rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Selv om gjengen ikke har holdt på så lenge har de virkelig vist seg fram. Både media og fag-folk er fra seg av begeistring og låta «Surfin with U» gjorde sommeren i fjor bedre. Selmer har gang på gang bevist at de er et band som får deg til å synes det er gøy å gå på konserter igjen.

Selmer er et band aom beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop-rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Selv om gjengen ikke har holdt på så lenge har de virkelig vist seg fram. Både media og fag-folk er fra seg av begeistring og låta «Surfin with U» gjorde sommeren i fjor bedre. Selmer har gang på gang bevist at de er et band som får deg til å synes det er gøy å gå på konserter igjen.

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, - Ole Vuyo Småge (f. 1988) hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger. I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of. nå er han klar til å vise fram sin tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues med lyden av samtidens hiphop.

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, - Ole Vuyo Småge (f. 1988) hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger. I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of. nå er han klar til å vise fram sin tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues med lyden av samtidens hiphop.

Mall Girl er et ungt popband med et energisk liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer. I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

Mall Girl er et ungt popband med et energisk liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer. I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

Himmellegeme stod ferdigstilt i 2015 og etter å ha spilt en del konserter, øvd en del og kommet seg i studio kom debuten «Myth of Earth» i fjor. Utgivelsen høstet gode kritikker og tilbakemeldinger både i inn- og utland. Sounden lener seg godt mot kategorien psych-rock, med klare referanser til både 60- og 70-tallet, elementer av blues, prog-rock og et atmosfærisk lydbilde, men uten å høres ut som band fra de tiårene.

Himmellegeme stod ferdigstilt i 2015 og etter å ha spilt en del konserter, øvd en del og kommet seg i studio kom debuten «Myth of Earth» i fjor. Utgivelsen høstet gode kritikker og tilbakemeldinger både i inn- og utland. Sounden lener seg godt mot kategorien psych-rock, med klare referanser til både 60- og 70-tallet, elementer av blues, prog-rock og et atmosfærisk lydbilde, men uten å høres ut som band fra de tiårene.

Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har nylenda klart å skape en sound som er frisk og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i en egenarta sound som virkelig får i gang "rockefoten". nylenda slapp sin første singel Burning Eyes høsten 2017 som gjorde at flere fikk øynene opp for deres dansbare miks av psykedelisk pop og elektronika. I februar kom det en ny singel, den første i en rekke som skal slippes i løpet av året.

Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har nylenda klart å skape en sound som er frisk og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i en egenarta sound som virkelig får i gang "rockefoten". nylenda slapp sin første singel Burning Eyes høsten 2017 som gjorde at flere fikk øynene opp for deres dansbare miks av psykedelisk pop og elektronika. I februar kom det en ny singel, den første i en rekke som skal slippes i løpet av året.

Happydieyoung er resultatet av tre produsenters jakt på nye lydlandskap og ekte menneskelig kontakt. Med bakgrunn i en tradisjonell band-lineup, entret de studioet for første gang i 2014 og har knapt forlatt det siden. Siden da har ryktene spredt seg sakte, men sikkert, om et ulansert prosjekt med en sound ulikt noe annet. Om en form for kompromissløs poprock, like følelsesladd som den er medrivende. Om produsenter som danser og stjerner som gråter til låter bak lukkede dører. Endelig er tiden inne for å åpne dørene.

Happydieyoung er resultatet av tre produsenters jakt på nye lydlandskap og ekte menneskelig kontakt. Med bakgrunn i en tradisjonell band-lineup, entret de studioet for første gang i 2014 og har knapt forlatt det siden. Siden da har ryktene spredt seg sakte, men sikkert, om et ulansert prosjekt med en sound ulikt noe annet. Om en form for kompromissløs poprock, like følelsesladd som den er medrivende. Om produsenter som danser og stjerner som gråter til låter bak lukkede dører. Endelig er tiden inne for å åpne dørene.

Første artistslipp til Vill Vill Vest 2018

Første artistslipp til Vill Vill Vest 2018 er klart, og vi har gleden av å presentere 11 artister til årets festival. Det er stor variasjon, både erfaringsmessig og sjangermessig, men alle har en ting til felles! De er noen av de mest spennende artistene som beveger seg i den norske musikkfloraen for tiden. Sjekk dem ut!

EIRIK AAS \ FINDING NEO \ GURLS \ HEARTBREAK SATELLITE \ L:U:N:A \ MARINIUS \ NAUUDA \ YOLOBROTHERS \ SPURV \ SVART LOTUS \ TØFL \ 

Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg Ska» i april. Siden første singel kom i august, har 3 av 5 låter har blitt listet på NRK P3. EPen har også høstet gode kritikker. TØFLs naivistiske, relaterbare tekster, eksplosive, livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Dagny, Sløtface og Silja Sol de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger.

Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg Ska» i april. Siden første singel kom i august, har 3 av 5 låter har blitt listet på NRK P3. EPen har også høstet gode kritikker. TØFLs naivistiske, relaterbare tekster, eksplosive, livlige live-show og dansbare låter har resultert i oppvarmingsjobber for blant andre Dagny, Sløtface og Silja Sol de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger.

I fjor slapp Eirik Aas fra Hester V75 sitt første soloprosjekt sammen med produsent Junker. Tekstene til Eirik mer fokuserte og flowen er raskere enn det man er vant til fra Hester V75. Lydbildet varierer fra den ignorante men lystige «ESON», til den mer personlige og sårbare «Capri-sonne». Felles for produksjonen av låtene er blanding av tunge 808s og myke synth-pads.

I fjor slapp Eirik Aas fra Hester V75 sitt første soloprosjekt sammen med produsent Junker. Tekstene til Eirik mer fokuserte og flowen er raskere enn det man er vant til fra Hester V75. Lydbildet varierer fra den ignorante men lystige «ESON», til den mer personlige og sårbare «Capri-sonne». Felles for produksjonen av låtene er blanding av tunge 808s og myke synth-pads.

Nauuda er en DJ-duo fra Arendal som består av Jakob Eines og Alex-André Aanonsen som har produsert musikk siden 2014. I løpet av de siste fire årene har de jobbet med å finne sin egen sound, og har produsert alt fra hip-hop til house. Musikken legges ut på soundcloud, der duoen har en voksende fanskare. Siste singel fikk god backing fra BBC Radio 1, FluxFM, DJ MAG og XLR8R. Ble nylig signert til Brilliance, og har flere spennende nyheter som kommer i løpet av høsten.

Nauuda er en DJ-duo fra Arendal som består av Jakob Eines og Alex-André Aanonsen som har produsert musikk siden 2014. I løpet av de siste fire årene har de jobbet med å finne sin egen sound, og har produsert alt fra hip-hop til house. Musikken legges ut på soundcloud, der duoen har en voksende fanskare. Siste singel fikk god backing fra BBC Radio 1, FluxFM, DJ MAG og XLR8R. Ble nylig signert til Brilliance, og har flere spennende nyheter som kommer i løpet av høsten.

Finding Neo er et prosjekt bestående av gitarist og produsent, Mathias Keilegavlen (18) og vokalist Andrea Ådland (19). De begynte samarbeidet i fjor sommeren og slapp sin første singel «stuck» i oktober, andre singel «bull perfect» kom i mars. Mer ny musikk er rett rundt hjørnet, i løpet av sommeren er det planlagt blant annet en EP. Musikken deres byr på en deilig blanding av sjangrene: pop, neo-soul og indie. Finding Neo vant også Vill Vill Vest-prisen på årets Eggstockfestival.

Finding Neo er et prosjekt bestående av gitarist og produsent, Mathias Keilegavlen (18) og vokalist Andrea Ådland (19). De begynte samarbeidet i fjor sommeren og slapp sin første singel «stuck» i oktober, andre singel «bull perfect» kom i mars. Mer ny musikk er rett rundt hjørnet, i løpet av sommeren er det planlagt blant annet en EP. Musikken deres byr på en deilig blanding av sjangrene: pop, neo-soul og indie. Finding Neo vant også Vill Vill Vest-prisen på årets Eggstockfestival.

Yolobrothers består av Arne Leivdal, Andreas Schnitler Naustdal og Per Elling Kobberstad. De spiller ærlig og naiv og småskranglete indie-rock i fotsporene til Velvet Underground, Kurt Vile og Dinosaur Jr med tekster om hverdagsliv og catchy melodier som øser av spilleglede. Kobberstad og Schnitler Naustdal er også involvert i andre prosjekter, som for eksempel Elida Høgalmen, Shikoswe og Ekkolodd. Yolobrothers jobber med både platekontrakt og innspilling av singler og album.

Yolobrothers består av Arne Leivdal, Andreas Schnitler Naustdal og Per Elling Kobberstad. De spiller ærlig og naiv og småskranglete indie-rock i fotsporene til Velvet Underground, Kurt Vile og Dinosaur Jr med tekster om hverdagsliv og catchy melodier som øser av spilleglede.
Kobberstad og Schnitler Naustdal er også involvert i andre prosjekter, som for eksempel Elida Høgalmen, Shikoswe og Ekkolodd. Yolobrothers jobber med både platekontrakt og innspilling av singler og album.

"Storslått, vakkert og helt fantastisk" skrev musikknyheter.no og ga en blank 10 av 10 til Oslobandet Spurv sitt andre album ”Myra” som kom i sommer. Spurv spiller melodisk og tung instrumental postrock/metal, og med tre gitarister, bass, trommer og trombone er de kjent for å levere massive og emosjonelt intense liveshow. Bandet har siden oppstarten i 2011 spilt på en rekke festivaler i inn- og utland.

"Storslått, vakkert og helt fantastisk" skrev musikknyheter.no og ga en blank 10 av 10 til Oslobandet Spurv sitt andre album ”Myra” som kom i sommer. Spurv spiller melodisk og tung instrumental postrock/metal, og med tre gitarister, bass, trommer og trombone er de kjent for å levere massive og emosjonelt intense liveshow. Bandet har siden oppstarten i 2011 spilt på en rekke festivaler i inn- og utland.

2018 har allerede vært GURLS sitt år! Før debut-albumet «Run Boy, Run» kom i februar varmet de opp for et utsolgt A-ha i Spektrum og var booket til Spellemannsprisen. Trioen består av Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah, i det de selv kaller et musikalsk friminutt. De tre sammen er både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse.

2018 har allerede vært GURLS sitt år! Før debut-albumet «Run Boy, Run» kom i februar varmet de opp for et utsolgt A-ha i Spektrum og var booket til Spellemannsprisen. Trioen består av Ellen Andrea Wang, Hanna Paulsberg og Rohey Taalah, i det de selv kaller et musikalsk friminutt. De tre sammen er både en varsom og trampefunky enhet av boblende og umiddelbar formidling. Tekstene er direkte og musikken er intim, hel-akustisk og med en ubeskjeden pop-snert. Her er også soul, rytmisk uimotståelighet og melodisk eleganse.

Heartbreak Satellite er et nytt prosjekt med Ragnhild Fangel Jamtveit (Pom Poko), Tobias Pfeil (Tuvaband, Natalie Sandtorv, Tobi Duchampe) og Håkon Kjenstad (Spring Breakers, Panda Panda, Tuvaband). Bandet spiller upretansiøs og skranglete elektropop, med referanser til band som Broadcast og CoCoRosie. I 2018 signet de med Brilliance Records, og har utgitt bl. a. den energiske singelen “Are U OK?” som blant annet ble brukt til TV-serien Unge Lovende. Debutalbumet “Foxy” slippes på Brilliance høsten 2018.

Heartbreak Satellite er et nytt prosjekt med Ragnhild Fangel Jamtveit (Pom Poko), Tobias Pfeil (Tuvaband, Natalie Sandtorv, Tobi Duchampe) og Håkon Kjenstad (Spring Breakers, Panda Panda, Tuvaband). Bandet spiller upretansiøs og skranglete elektropop, med referanser til band som Broadcast og CoCoRosie. I 2018 signet de med Brilliance Records, og har utgitt bl. a. den energiske singelen “Are U OK?” som blant annet ble brukt til TV-serien Unge Lovende. Debutalbumet “Foxy” slippes på Brilliance høsten 2018.

Marinius er soloprosjektet til musiker og produsent Eirik Marinius Sandvik, med seg har han venner fra bl.a. Young Dreams, Shaman Elephant og Kongle. Musikken kan beskrives som psykedelisk pop, og trekker linjer til støyrock, indie og lo-fi. Ny musikk kommer høsten 2018.

Marinius er soloprosjektet til musiker og produsent Eirik Marinius Sandvik, med seg har han venner fra bl.a. Young Dreams, Shaman Elephant og Kongle. Musikken kan beskrives som psykedelisk pop, og trekker linjer til støyrock, indie og lo-fi. Ny musikk kommer høsten 2018.

L.U:N.A dukket opp fra tilsynelatende ingensteds i fjor sommer og er et nytt stjerneskudd på den bergenske hiphop-himmelen. Med sitt feminine og ærlige uttrykk trollbinder hun enhver som lytter. Stemmen er fylt med sjel og magi i hver eneste tone. L.U:N.A er akkurat hva Bergens hiphopscene trenger; en tøff, kvinnelig sanger som ikke er redd for å gå nye veier, men som samtidig er ydmyk og fylt med talent. Det jobbes med en ny EP som kommer i løpet av sommeren.

L.U:N.A dukket opp fra tilsynelatende ingensteds i fjor sommer og er et nytt stjerneskudd på den bergenske hiphop-himmelen. Med sitt feminine og ærlige uttrykk trollbinder hun enhver som lytter. Stemmen er fylt med sjel og magi i hver eneste tone. L.U:N.A er akkurat hva Bergens hiphopscene trenger; en tøff, kvinnelig sanger som ikke er redd for å gå nye veier, men som samtidig er ydmyk og fylt med talent. Det jobbes med en ny EP som kommer i løpet av sommeren.

Svart Lotus har vokst fra å være et soloprosjekt til et band. Primus motor var i starten Tor R. Stavenes, kjent fra en rekke norske metall-band. Siden 2016 har Svart Lotus gitt ut EP, album og turnert landet som som support for Mork. Dette har gitt bandet rykte som et brutalt og habilt liveband. Kompromissløs og ærlig black metal fra Hallingdals dype daler.

Svart Lotus har vokst fra å være et soloprosjekt til et band. Primus motor var i starten Tor R. Stavenes, kjent fra en rekke norske metall-band. Siden 2016 har Svart Lotus gitt ut EP, album og turnert landet som som support for Mork. Dette har gitt bandet rykte som et brutalt og habilt liveband. Kompromissløs og ærlig black metal fra Hallingdals dype daler.