15 ARTISTER ER KLAR FOR VILL VILL VEST!

Det er endelig duket for det første store artistslippet! Nærmere 50 artister skal fordeles på 9 av Bergens mest etablerte konsertscener, og nå er 15 av dem på plass. Vår jury har hatt en spennende og ærefull jobb med å plukke ut disse blant over 600 påmeldte.

9 GRADER NORD / BOY PABLO / CHAIN WALLET / DAISY / DRIPPIN / ELECTRIC EYE / ELIDA HØGALMEN / EMILE THE DUKE / HOWLIN' SUN / LARSIVELI OG MAKKO MAKEBA / ONDT BLOD / RYTMEKLUBBEN / UNDERGRÜNNEN / VERDENSROMMET / SLØTFACE
 

"Det er utrolig givende å endelig kunne slippe de første artistene til Bergens splitter nye bransjefestival, Vill Vill Vest. Det er jo alltid knyttet stor spenning til hvor man ender når man igangsetter et prosjekt av et såpass stort format som dette tross alt er. Det ble imidlertid kjapt klart da vi åpnet slusene for påmeldingen at vi ikke kom til å være i beit for gode artister. Sjangerspennet blant bidragene har vært stort, og etter noen energiske og høylytte møter i programkomiteen, føler vi at vi har funnet et godt og representativt utvalg av det som koker i musikk-Norge om dagen. Vi gleder oss umåtelig til å se disse artistene på scenen i september."
Torgrim Øyre, juryformann
"Juryen har gjort en kjempeinnsats i utvelgelsesprosessen! Resultatet har blitt et program fylt med både navn mange allerede har et forhold til, og nye stjerneskudd som vi forutser en strålende fremtid for. Ved å samarbeide med så mange varierte venuer og kuratorer sikrer vi et bredt program der alt fra jazz til hip hop, rock til pop og mye i mellom er representert. Jeg er sikker på at det kommer til å friste både musikkinteresserte studenter og konsertgjengere i Bergen og aktører i norsk og internasjonal musikkbransje å avlegge oss et besøk i september." 
Vilde Blomhoff, festivalsjef
9 grader nord for ekvator finner vi "The pearl of the indian ocean" - Sri Lanka - hvor også majoriteten av bandmedlemmene i denne kvartetten stammer ifra. Gruppen, som nylig har spilt på arrangementer i regi av både Festspillene og Nattjazz, hevder selv at de spiller 'raga fra a til z'.

9 grader nord for ekvator finner vi "The pearl of the indian ocean" - Sri Lanka - hvor også majoriteten av bandmedlemmene i denne kvartetten stammer ifra. Gruppen, som nylig har spilt på arrangementer i regi av både Festspillene og Nattjazz, hevder selv at de spiller 'raga fra a til z'.

Denne trioen fra Bergen er blitt kjent for et særegent lydbilde, der referansene til 80-tallet ikke er helt umerkbare. De har nylig signert med Oslo-labelet Jansen Plateproduksjon (Bow To Each Other, Electric Eye, Daniel Kvammen, m.m...).

Denne trioen fra Bergen er blitt kjent for et særegent lydbilde, der referansene til 80-tallet ikke er helt umerkbare. De har nylig signert med Oslo-labelet Jansen Plateproduksjon (Bow To Each Other, Electric Eye, Daniel Kvammen, m.m...).

Den unge produsenten Drippin regnes i dag som et av de største talentene innen elektronisk klubbmusikk. Han har spilt på de største og viktigste festivalene her til lands, samt jobbet med alt fra Lars Vaular til internasjonale størrelser som Le1f og J-Cush.   

Den unge produsenten Drippin regnes i dag som et av de største talentene innen elektronisk klubbmusikk. Han har spilt på de største og viktigste festivalene her til lands, samt jobbet med alt fra Lars Vaular til internasjonale størrelser som Le1f og J-Cush.
 

Elida Høgalmen og bandet hennes forsøker først og fremst å treffe lytteren med vár vokal og melankolsk stemning, men hun er heller ikke redd for å utforske lydbildet med vokalimprovisasjon og dissonans.    

Elida Høgalmen og bandet hennes forsøker først og fremst å treffe lytteren med vár vokal og melankolsk stemning, men hun er heller ikke redd for å utforske lydbildet med vokalimprovisasjon og dissonans.

 

Howlin' Sun spiller etter eget sigende energifylt rock med en ettersmak av britisk 60tallsblues. Med musikalske referanser som The White Stripes og tidlig Black Sabbath i ryggsekken, har bandet de siste årene skaffet seg et solid liverykte.

Howlin' Sun spiller etter eget sigende energifylt rock med en ettersmak av britisk 60tallsblues. Med musikalske referanser som The White Stripes og tidlig Black Sabbath i ryggsekken, har bandet de siste årene skaffet seg et solid liverykte.

Ondt blod fra Finnmark tar vare på stolte, norske hardcoretradisjoner som i sin tid ble grunnlagt av band som JR Ewing. Kvintetten er kjent for å lage kaos på scenene de besøker, og de har allerede rukket å dele plakat med nasjonale og internasjonale storheter som Kvelertak og Gallows.

Ondt blod fra Finnmark tar vare på stolte, norske hardcoretradisjoner som i sin tid ble grunnlagt av band som JR Ewing. Kvintetten er kjent for å lage kaos på scenene de besøker, og de har allerede rukket å dele plakat med nasjonale og internasjonale storheter som Kvelertak og Gallows.

Undergrünnen består av veteraner fra bl.a. Wunderkammer og The Low Frequency In Stereo. Den kritikerroste og spellemannsnominerte trioen blir beskrevet som et møte mellom primitiv rock/ garasjerock, afrobeat og krautrock.    

Undergrünnen består av veteraner fra bl.a. Wunderkammer og The Low Frequency In Stereo. Den kritikerroste og spellemannsnominerte trioen blir beskrevet som et møte mellom primitiv rock/ garasjerock, afrobeat og krautrock.

 

De fleste som følger med på norsk musikk har nok fått med seg Sløtfaces opptur de siste årene. Støypopkvartetten – som har lagt de store norske festivalene for sine føtter – er fortjent blitt omtalt i bl.a. NME og Consequenseofsound.

De fleste som følger med på norsk musikk har nok fått med seg Sløtfaces opptur de siste årene. Støypopkvartetten – som har lagt de store norske festivalene for sine føtter – er fortjent blitt omtalt i bl.a. NME og Consequenseofsound.

Tross ung alder, har boy pablo allerede funnet et unikt og fengende uttrykk. Inspirasjon fra Mac DeMarco, Youth Lagoon og Sondre Lerche blandet med chilenske tropevibber har så langt resultert i singelen "Flowers", og vi ser virkelig frem til å høre mer!   

Tross ung alder, har boy pablo allerede funnet et unikt og fengende uttrykk. Inspirasjon fra Mac DeMarco, Youth Lagoon og Sondre Lerche blandet med chilenske tropevibber har så langt resultert i singelen "Flowers", og vi ser virkelig frem til å høre mer!
 

Daisy er en Oslobasert duo som ble formet på Musikkhøyskolen i Oslo. Thea Emilie Wang og Henrik Håland blander catchy riffing med melankolske melodier og improvisasjon.   

Daisy er en Oslobasert duo som ble formet på Musikkhøyskolen i Oslo. Thea Emilie Wang og Henrik Håland blander catchy riffing med melankolske melodier og improvisasjon.
 

Electric Eye har de siste årene stått fram som et av Norges fremste band innen psychrock-sjangeren, Kvartetten - som oppgir India, blues og det stadig utvidende universet som inspirasjonskilder - har også klart å skaffe seg et solid navn på likesinnede scener rundt om i verden.

Electric Eye har de siste årene stått fram som et av Norges fremste band innen psychrock-sjangeren, Kvartetten - som oppgir India, blues og det stadig utvidende universet som inspirasjonskilder - har også klart å skaffe seg et solid navn på likesinnede scener rundt om i verden.

Hertugen av Oslo slapp intet mindre enn tre plater i fjor, og etablerte seg som et av de mest interessante navnene i norsk undergrunnsrap. Han har en stil som blant annet er blitt omtalt som ‘business-funk’, og med dét i bakhodet gleder vi oss vilt til å oppleve en av de mest originale stemmene i den norske hiphop-faunaen.

Hertugen av Oslo slapp intet mindre enn tre plater i fjor, og etablerte seg som et av de mest interessante navnene i norsk undergrunnsrap. Han har en stil som blant annet er blitt omtalt som ‘business-funk’, og med dét i bakhodet gleder vi oss vilt til å oppleve en av de mest originale stemmene i den norske hiphop-faunaen.

Kong Makko Makeba og Larsiveli representerer den Horten-baserte Skogslosjen. Folk begynte å få øynene opp for guttene i løpet av fjoråret, og duoen har nå signert med Oslo Records (Oral Bee, Sushi x Kobe).

Kong Makko Makeba og Larsiveli representerer den Horten-baserte Skogslosjen. Folk begynte å få øynene opp for guttene i løpet av fjoråret, og duoen har nå signert med Oslo Records (Oral Bee, Sushi x Kobe).

Det stadig mer populære beatmusikk-kollektivet Rytmeklubben består av en kjerne i Trondheim, og andre likesinnede rundt om i landet. De hevder selv at de ‘bare er en gjeng litt nerdete gutter som lager mye musikk «på gutterommet' .

Det stadig mer populære beatmusikk-kollektivet Rytmeklubben består av en kjerne i Trondheim, og andre likesinnede rundt om i landet. De hevder selv at de ‘bare er en gjeng litt nerdete gutter som lager mye musikk «på gutterommet'
.

Nabovarsel-signerte Verdensrommet skapte furore da de for noen år siden slapp førstesingelen ‘Sidelengs/nytt’. Låten ble rosende omtalt i bl.a. The Guardian og Drowned in Sound, og da debutalbumet (med gjesteinnhopp fra bl.a. Lars Vaular) ble sluppet i fjor, etablerte gruppen seg som et av de mest spennende nye navnene på den norske indie/pop-scenen.

Nabovarsel-signerte Verdensrommet skapte furore da de for noen år siden slapp førstesingelen ‘Sidelengs/nytt’. Låten ble rosende omtalt i bl.a. The Guardian og Drowned in Sound, og da debutalbumet (med gjesteinnhopp fra bl.a. Lars Vaular) ble sluppet i fjor, etablerte gruppen seg som et av de mest spennende nye navnene på den norske indie/pop-scenen.