VILL VILL VEST PRESENTERER ØSTRE!

Østre - hus for lydkunst og elektronisk musikk.

Østre åpnet høsten 2012, og er resultatet av et samarbeid mellom Ekko og Lydgalleriet. Her får kultursultne bergensere servert det nyeste og mest interessante av kunstneriske uttrykk - elektronisk musikk, visuell kunst og lydkunst går ofte hånd i hånd.

I dette prosjektrommet, som det også kalles, arrangeres det konserter, utstillinger og workshops gjennom hele året. Kanskje mest populært er den årlige Ekkofestivalen og Ekkos årlige konsertserie. I tillegg leies det ut til en rekke kulturaktører, som arrangerer alt fra konserter og klubbkvelder til møter og seminarer.

Vi har fått på plass et knippe eminente bidragsytere til å kuratere på Østre i samarbeid med Ekko; Øyafestivalen og UFLAKKS!

"UFLAKKS har de siste årene jobbet for å utvide konserttilbudet til ungdom under 18. I samarbeid med Vill Vill Vest og Østre har vi derfor fått til vår egen lille kveld med tre artister som vi virkelig har troen på. Vill Vill Vest er en kjempemulighet for Bergen til å fortsette utviklingen som et musikalsk fyrtårn i Norge, og vi gleder oss kjempemasse til å være med og lyse opp Bergen 15-16 september!"
- Martin Midtbø Rokkones, UFLAKKS
"Vi ble veldig glad for å bli invitert til å programmere en egen kveld på Vill Vill Vest sammen med de fine Ekko-folkene. Det skal bli bra å ta turen over fjellet sammen med et Oslo-band som får spille med de beste nye fra Bergen!" 
- Claes Olsen, Øyafestivalen

På Østre er du garantert et inspirerende og intimt møte med musikk, og dette skal understrekes når Vill Vill Vest tar over 15. og 16. september! Vi gleder oss!

 

Ekko er en konsert- og festivalarrangør innen elektronisk og eksperimentell musikk. Foreningen arbeider for å skape nye arenaer og arrangementer for både publikum og utøvere, med spesielt fokus på å etablere en plattform for artister og produksjonsmiljøet.

Lydgalleriet er et kunstnerdrevet galleri for lydbasert kunst, og holder mesteparten av sine utstillinger på Østre. Siden 2006 har kunstnere fra hele verden bidratt med spennende og nyskapende uttrykk i form av bevegelige skulpturer, flerkanalsinstallasjoner og eksperimentelle instrumenter.

UFLAKKS er en konsertserie som arrangeres for og av ungdom, og administreres av AKKS Bergen. Målet er å lære ungdom om konsertarrangering, øke konserttilbudet og løfte fram unge, lovende band.

Øyafestivalen arrangeres i Oslo hver august, og er en av Norges største festivaler.