Årets Eggstock-artist til Vill Vill Vest

Årets Eggstock-artist

Jonas Hibiki ble valgt ut fra årets Eggstock til å spille på Vill Vill Vest. Han har skrevet låter siden femteklasse; den første hadde den passende tittelen "A Little Boy", som ble godt mottatt på en konsert på skoleplassen i 2009. Sammen med sitt band spiller Jonas ærlig og drivende musikk i dette bergensbaserte prosjektet. Tidligere spilte tre av dem i bandet Soft Inc, og i år vant Jonas Hibiki Vill Vill Vest-prisen i tillegg til andreplass i Eggstockfestivalen 2017. Eggstockfestivalen blir arrangert av AKKS Bergen, og ønsker å være et springbrett for unge talenter i Hordaland. I fjor ble Boy Pablo valgt ut til å spille på Vill Vill Vest 2016, som senere har gått videre til å vinne DNB stipendet til Bergenfest.

Ung Delegat 2017

Samarbeidet med Eggstock er en viktig del av Vill Vill Vest sin satsning på unge arrangører. I sitt første festivalår lanserte vi en egen satsing for unge arrangører i samarbeid med AKKS BergenBrak og Norske Konsertarrangører. Ung delegat videreføres også i 2017 med målet om å legge grunnlaget for unge arrangører til å utvikle seg, i form av kunnskap og kompetanse, men også i form av nettverksbygging og erfaringsutveksling. Vill Vill Vest skal være en møteplass for unge arrangørspirer og et ungt publikum, i tillegg til øvrig musikkbransje. 

Som ung delegat får man gratis delegatpass og mulighet for å søke om reisestøtte via samarbeid med Norske Konsertarrangører. Målet er å knytte bånd på tvers av arrangørmiljø over hele landet, gjennom gode konsertopplevelser og seminarprogram skreddersydd av og for unge arrangører.

Mer informasjon om Ung Delegat her

Det ble tidlig klart da den første festivalen skulle planlegges at AKKS Bergen og UFLAKKS var naturlige samarbeidspartnere for å involvere unge musikkarrangører i festivalen. Samarbeidet har båret frukter, for etter festivalen i fjor ble det opprettet ungdomsarrangører i både Kristiansand og Stavanger med utgangspunkt i UFLAKKS. UFLAKKS ble opprettet i Bergen i 2013 etter en konferanse i regi av Norske Konsertarrangører og Brak der ungdommene ønsket å lære å arrangere selv. 

Vill Vill Vest er en perfekt arena til å inkludere og introdusere ungdom for musikkfeltet - og vi ser virkelig frem til å fortsette med denne satsingen under årets festival.
— Line Yvonne Eidheim, daglig leder AKKS Bergen

I samarbeid med Vill Vill Vest vil UFLAKKS kuratere en egen scene fredag 29. september. I 2016 var det fullt hus fra start til slutt med Fieh, boy Pablo og Kjartan Lauritzen på scenen. Kvelden var et godt eksempel på et mangfoldig og tilstedeværende publikum der ungdommene sto side om side med musikkbransjen og et voksent publikum. 

Vi gleder oss til å lage like god stemning som i fjor! Ville sagt bedre, men tror ikke det er mulig.
— Tuva Tveit Lohne, UFLAKKS Bergen