VILL VILL VEST PÅ SYKKEL-VM

Vill Vill Vest presenterer: DÅRLIG VANE \ BOY PABLO \ 9 GRADER NORD

Til Sykkel-VM sin scene på Torgallmenningen tar vi med oss tre av artistene som virkelig gjorde seg gjeldende på festivalen i fjor. Det er et gratisarrangement med fri aldersgrense.

Dårlig Vane
NMG/G-husets siste stjerneskudd trioen Dårlig Vane har tatt undergrunnen med storm den siste tiden. Med gateslagerne "Ikkje la meg", "Gikk i bakken" og "To blå" har Dårlig Vane, helt uten radiospilling eller bransjehype, skapt en enorm forventning blant hiphopfans langt utenfor Bergen. De har allerede blitt sammenlignet med A-laget, og deres elleville konserter etterlater ingen tvil om at Bergen gjør det som ingen tør det. I følge BT var Dårlig Vane de som imponerte mest på scenen under Vill Vill Vest 2016, med en uslåelig energi og en scenevanthet man til vanlig kun ser hos mer erfarne artister. Siden har gutta spilt over hele landet, solgt ut alle sine konserter, vunnet urørt finalen 2017 og deres tre opptreden under årets slottsfjell er allerede legendariske.

boy pablo
18 år gamle Pablo Muñoz startet prosjektet «boy pablo» sent i desember 2015. Siden den gang har Pablo med sitt band oppnådd mer enn de fleste 18-åringer i musikkindustrien: boy pablo vant Eggstockfestivalen, fikk spille for Kongen og Dronningen under deres signingsferd i Bergen, spilte live hos P3 Ruben og ble den første (og yngste) artisten booket til Vill Vill Vest 2016. Dette er etter kun å ha gitt ut singlene «Flowers» og «Beach House» på 777 Records. I november 2016 ble Pablo «Ukas Urørt» med singelen «ur phone» og har siden sluppet sin debut-EP “Roy Pablo”. Pablos musikk er en blanding av happy og melankolske låter hvor lyrikken typisk handler om livet som ung og forelsket. Sommeren 2017 sto boy Pablo på scenen på festivaler som Slottsfjell og Bergenfest.

9 grader nord
9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øyen, "The pearl of indian ocean", Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer ifra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillenes mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Jazznatt, og på Landmark under festivalen Vill Vill Vest. Det hele startet først og fremst med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som nå i senere tid har ekspandert til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnensyn på bass og Jakob Sisselson Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill. Tragisk er det å kategorisere musikken under sjangeren “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Adjektivene energisk, mystisk og rytmisk beskriver konseptet svært godt. Bandets visjon er utfordre bergensernes musikalske kosthold ved å servere disse fremmede tonene.