Andre artistslipp til Vill Vill Vest 2018 er klart

10 nye artister er klare for Vill Vill Vest 2018, og artistene varierer fra de helt ferske til de med mer erfaring. Sjekk dem ut og finn din favoritt blant de totalt 21 artistene som er sluppet hittil!

HOLLYWOOD \ VUYO \ DERIN \ MALL GIRL \ AMALIE HOLT KLEIVE \ HIMMELLEGEME \ MATO POLO \ NYLENDA \ SELMER \ HAPPYDIEYOUNG

I all hemmelighet har de allerede godt etablerte artistene Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van jobbet med et nytt prosjekt. Sammen har de skrevet en rekke nye låter og tatt med seg Øyvind Gundersen og Marius Simonsen til et nytt bandprosjekt. Musikken til Hollywood beskrives som en sammensmeltning av de tre låtskrivernes sterke kjennemerker med vokalharmonier. Bandet beveger seg likevel inn i nye lydlandskap, og oppleves som mer moderne og elektronisk enn vi har hørt noen av disse artistene tidligere. Første single fra det nye albumet kommer på sensommeren.

I all hemmelighet har de allerede godt etablerte artistene Jonas Alaska, Mikhael Paskalev og Billie Van jobbet med et nytt prosjekt. Sammen har de skrevet en rekke nye låter og tatt med seg Øyvind Gundersen og Marius Simonsen til et nytt bandprosjekt. Musikken til Hollywood beskrives som en sammensmeltning av de tre låtskrivernes sterke kjennemerker med vokalharmonier. Bandet beveger seg likevel inn i nye lydlandskap, og oppleves som mer moderne og elektronisk enn vi har hørt noen av disse artistene tidligere. Første single fra det nye albumet kommer på sensommeren.

Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.

Bergens-scenen, alle tekstene er på engelsk. Musikken er en blanding av hip-hop og funk, noe som gir det en groovy og dansbar følelse. Derin jobber for tiden med mer musikk og prosjekter som skal lanseres i løpet av året.

Amalie Holt Kleive (23) er utdannet jazzvokalist ved Griegakademiet, som i vinter startet opp et soloprosjekt. Her utforsker hun samplinger, med beats, improvisasjon, vokal, looping, synth og mer. De få konsertene hun har holdt har trollbundet publikum og bransjen, og det jobbes nå med de første utgivelsene. Kleives musikalske univers kan være utfordrende og sette i bås. Med suggererende beats og myke synther som skaper en drivende tekstur, legger hun vokal og tekstlag på toppen som kan få en til å tenke på filmatiske univers.

Amalie Holt Kleive (23) er utdannet jazzvokalist ved Griegakademiet, som i vinter startet opp et soloprosjekt. Her utforsker hun samplinger, med beats, improvisasjon, vokal, looping, synth og mer. De få konsertene hun har holdt har trollbundet publikum og bransjen, og det jobbes nå med de første utgivelsene. Kleives musikalske univers kan være utfordrende og sette i bås. Med suggererende beats og myke synther som skaper en drivende tekstur, legger hun vokal og tekstlag på toppen som kan få en til å tenke på filmatiske univers.

Mato Polo er én av Vibbefangers mest følsomme karer, og har hittil frelst både bransjen og undergrunnen med to deilige singler, gjestet av kritikerroste Store P og Charlie Skien. I sommer slipper han sin nye singel «Aldri», som i høst etterfølges av en EP. «Aldri» blir første låt hvor Mato Polo opererer alene, noe han mestrer minst like godt som samarbeid. Mato Polo har et gjenkjennelig lydunivers, både produksjons- og tekstmessig. Låtene er følsomme, lekne og imponerer stadig med sitt originale uttrykk, som svever mellom rap, pop og RnB.

Mato Polo er én av Vibbefangers mest følsomme karer, og har hittil frelst både bransjen og undergrunnen med to deilige singler, gjestet av kritikerroste Store P og Charlie Skien. I sommer slipper han sin nye singel «Aldri», som i høst etterfølges av en EP. «Aldri» blir første låt hvor Mato Polo opererer alene, noe han mestrer minst like godt som samarbeid. Mato Polo har et gjenkjennelig lydunivers, både produksjons- og tekstmessig. Låtene er følsomme, lekne og imponerer stadig med sitt originale uttrykk, som svever mellom rap, pop og RnB.

Selmer er et band aom beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop-rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Selv om gjengen ikke har holdt på så lenge har de virkelig vist seg fram. Både media og fag-folk er fra seg av begeistring og låta «Surfin with U» gjorde sommeren i fjor bedre. Selmer har gang på gang bevist at de er et band som får deg til å synes det er gøy å gå på konserter igjen.

Selmer er et band aom beveger seg i et lo-fi landskap, og lager sjarmerende indie pop-rock med sommerlige gitarer og tangenter hentet fra 70-tallet. Selv om gjengen ikke har holdt på så lenge har de virkelig vist seg fram. Både media og fag-folk er fra seg av begeistring og låta «Surfin with U» gjorde sommeren i fjor bedre. Selmer har gang på gang bevist at de er et band som får deg til å synes det er gøy å gå på konserter igjen.

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, - Ole Vuyo Småge (f. 1988) hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger. I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of. nå er han klar til å vise fram sin tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues med lyden av samtidens hiphop.

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, - Ole Vuyo Småge (f. 1988) hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger. I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of. nå er han klar til å vise fram sin tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues med lyden av samtidens hiphop.

Mall Girl er et ungt popband med et energisk liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer. I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

Mall Girl er et ungt popband med et energisk liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer. I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

Himmellegeme stod ferdigstilt i 2015 og etter å ha spilt en del konserter, øvd en del og kommet seg i studio kom debuten «Myth of Earth» i fjor. Utgivelsen høstet gode kritikker og tilbakemeldinger både i inn- og utland. Sounden lener seg godt mot kategorien psych-rock, med klare referanser til både 60- og 70-tallet, elementer av blues, prog-rock og et atmosfærisk lydbilde, men uten å høres ut som band fra de tiårene.

Himmellegeme stod ferdigstilt i 2015 og etter å ha spilt en del konserter, øvd en del og kommet seg i studio kom debuten «Myth of Earth» i fjor. Utgivelsen høstet gode kritikker og tilbakemeldinger både i inn- og utland. Sounden lener seg godt mot kategorien psych-rock, med klare referanser til både 60- og 70-tallet, elementer av blues, prog-rock og et atmosfærisk lydbilde, men uten å høres ut som band fra de tiårene.

Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har nylenda klart å skape en sound som er frisk og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i en egenarta sound som virkelig får i gang "rockefoten". nylenda slapp sin første singel Burning Eyes høsten 2017 som gjorde at flere fikk øynene opp for deres dansbare miks av psykedelisk pop og elektronika. I februar kom det en ny singel, den første i en rekke som skal slippes i løpet av året.

Med sine suggererende, nærmest hypnotiske rytmer har nylenda klart å skape en sound som er frisk og fengende. Elementer av sen psykedelisk Beatles blandet med 70/80talls-synther resulterer i en egenarta sound som virkelig får i gang "rockefoten". nylenda slapp sin første singel Burning Eyes høsten 2017 som gjorde at flere fikk øynene opp for deres dansbare miks av psykedelisk pop og elektronika. I februar kom det en ny singel, den første i en rekke som skal slippes i løpet av året.

Happydieyoung er resultatet av tre produsenters jakt på nye lydlandskap og ekte menneskelig kontakt. Med bakgrunn i en tradisjonell band-lineup, entret de studioet for første gang i 2014 og har knapt forlatt det siden. Siden da har ryktene spredt seg sakte, men sikkert, om et ulansert prosjekt med en sound ulikt noe annet. Om en form for kompromissløs poprock, like følelsesladd som den er medrivende. Om produsenter som danser og stjerner som gråter til låter bak lukkede dører. Endelig er tiden inne for å åpne dørene.

Happydieyoung er resultatet av tre produsenters jakt på nye lydlandskap og ekte menneskelig kontakt. Med bakgrunn i en tradisjonell band-lineup, entret de studioet for første gang i 2014 og har knapt forlatt det siden. Siden da har ryktene spredt seg sakte, men sikkert, om et ulansert prosjekt med en sound ulikt noe annet. Om en form for kompromissløs poprock, like følelsesladd som den er medrivende. Om produsenter som danser og stjerner som gråter til låter bak lukkede dører. Endelig er tiden inne for å åpne dørene.