Femte artistslipp til Vill Vill Vest 2018

Ni nye artister er klare for årets Vill Vill Vest! En bukett av frisk og fremadstormende ung musikk

FORN / GENERAL POST OFFICE / JEZ_EBEL / KONRADSEN / PEN GUTT / PISH / RUBEN / SLOMOSA / TOBI DUCHAMPE

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

FORN er en ritualistisk audiovisuell trussel med heftige kickflips og kosmiske undertoner. Det er feite riff, groove, kaos og mørke når black metal-mentalitet blandes med punk og rock i et dundrende tempo. Den relativt ferske kvintetten med tilhold i Bergen har bred erfaring fra mange musikalske sjangre, noe som gjenspeiles i musikken. Nylig kom det en EP og ny musikk er på vei. Alt ligger til rette for et fyrverkeri av en opptreden.

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

De som har ører - hør! De som har øyne - se! Himmelens hærskare har forbarmet seg over dette vesenet, så la oss alle bøye hodet oppover mot solen imens musikken og ordene blir ett. Akkompagnert av beats som spruter deg i ansiktet og en scene-tilstedeværelse få kan matche, så inviterer Pen Gutt deg i varmen. Med sin unike rapstil har Pen Gutt fått internasjonal oppmerksomhet via The FADER og ‘The Needle Drop’, blant annet med låta «Independent».

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Tobi Duchampe er alteregoet til multi-instrumentalist Tobias Pfeil (Heartbreak Satellite, Tuvaband, Natalie Sandtorv). Den eklektiske karakteren Tobi Duchampe utforsker et energisk og eksplosivt musikalsk univers med tydelige referanser til kunstrock og 80-tallet. Musikken er inspirert av bl.a. John Maus, David Bowie, James Ferraro, Jenny Hval og King Krule. I samarbeid med live visuals-kunstner Eilif Teisbo presenterer han, Ole Mofjell (trommer), Jonas Hamre (elektronikk og saksofon) og gjester en konsert som ligger et sted i grenseland mellom 80-talls karaokeparty og performance.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Før sommeren slapp Pish sitt debutalbum, hvor Kakkmaddafakka-favoritten briljerer med en uventet sofistikert soloplate fullt av drømmende og sommerlig indiepop, som kun han kan. Med seg live har han selve kremen av musikk-Bergen med Vetle Junker på synth, Adrian Søgnen på trommer og Matias Tellez på bass. I høst gjør Pish et knippe utvalgte konserter "mellom slagene» blant annet på Vill Vill Vest.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

Konradsen består av Jenny Marie Sabel og Eirik Vildgren. Den Oslobaserte singer-songwriter gruppen trekker inn laidback elektroniske beats i en urban og organisk sound. Konradsen som originalt er fra Troms har foreløpig kun sluppet demoen ”Dices”, som fort ble plukket opp som ”Ukens Urørt” i NRK P3 og gav bandet vind i seilene. Ny musikk og debut-albumet er like rundt hjørnet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

General Post Office spiller det de selv kaller for "bluesy frijazz". Energisk musikk, sterkt inspirert av frijazz-pionerene Ornette Coleman og Cecil Taylor, men også de gamle blues-heltene som Robert Johnson og Howlin Wolf. Her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig og upolert fri-spill. Samtlige i bandet studerer på jazzlinja ved Grieg akademiet.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

JEZ_EBEL er en freidig jente som hovedsakelig har holdt seg i SoundCloud-landskapet i en god stund. Her hun laget sin egen verden av elektronisk soul-fylt bedroom-pop. Med eklektiske uttrykk, et uskyldig ansikt og en sterk tendens til å synge om kjærlighet og seksualitet, har JEZ_EBEL blant annet blitt spilt og anbefalt av P3 urørt for låten «GARDEN H0ES». Nye låter er lovet i løpet av året.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

22-åringen fra Harstad er og blir en komet på den norske pop-scenen. Han har på kort tid fått stor respons på låtene han har sluppet, hvor han er produsent, låtskriver og artist. Låten «Walls» fikk stor oppmerksomhet fra flere radiokanaler og Spotify. Hans åpenhet rundt mental helse, blandet med hans raspete og dype stemme, pakket inn i mektige og store produksjoner, gjør at dette er en artist man ønsker å si at man oppdaget først. Dette er definitivt en av årets Spotlight-artister i 2018.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.

Slomosa spiller rock slik den ble spilt i ørkenen på den amerikanske vestkysten – mens seige riff over maniske trommerytmer syder gjennom de suggererende arrangementene, er låtene først og fremst låter, ikke endeløse og retningsløse jammer. En utsolgt debut konsert på Victoria i Bergen og en vellykket demo på Soundcloud skaffet bandet oppmerksomhet. Siden det har bandet ikke ligget på latsiden. Nye låter er på vei, og arbeidet med debutalbumet er godt i gang.