Femte artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart!

13 nye artister er klare for årets Vill Vill Vest! En bukett av frisk og fremadstormende ung musikk. Sjekk dem ut!

MiA BERG // M1KAL // ADVANCED LANGUAGE // FUCALES // MACHO MAYNE // VEGARD & IVAR BAND // BANGKOK LINGO // BILLY MEIER // RED MOON // COMBOS // CHIKA DOLE // JOSEPHEN BOVIEN // SOJUXLINNI


Foto: Emma Sukalic

Foto: Emma Sukalic

Foto: Borys Ejryszew

Foto: Borys Ejryszew

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Eline Kjøl Berg

Foto: Eline Kjøl Berg

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Kumba Bonga

Foto: Kumba Bonga

Foto: Thel Whirh

Foto: Thel Whirh

Foto: N/A

Foto: N/A

Foto: Philip Syse

Foto: Philip Syse

Foto: Øde Øyvind

Foto: Øde Øyvind

Foto: Anna Rogneby

Foto: Anna Rogneby

Foto: Marie Sutter

Foto: Marie Sutter

Foto: Mira Campau

Foto: Mira Campau

Artistbio

Mia Berg

Mia Berg fikk for alvor fart i artist-prosjektet sitt for et par år siden. I kombinasjon med musikkstudie fant hun gode samarbeidspartnere, og har jobbet i studio for å finne riktig sound og arrangement. Hun har spilt på en haug med festivaler, og i fjor vinter kom debutsingelen, til glitrende anmeldelser. Nå er det bare å glede seg for Mia har flere atmosfæriske poplåter på lager til høsten 2019.

M1kal

Rapperen, sangeren og produsenten M1kal jobber i hovedsak med hi-hop, men det sniker seg inn noe R&B og pop der også. Han uttalte en gang for noen år siden at han ikke går i noens fotspor, men lager togspor (også at Jokke er en av de største norske musikalske forbildene han har). Prøver i størst mulig grad å ha en særegen sound og eget uttrykk som artist. Han har jobbet med en haug kredible artister, og kommer til å høres på en rekke låter også framover.

Advanced Language

Advanced Language ble dannet i 2008 og består av Petter Berge, Njål S. Paulsberg, Eirik A. Nordstrand, Lars Finborud og Cato Furdal Lyngholm. Da de entret musikkscenen i år 2010, fikk de glitrende omtaler. Debuten noen år senere var intet unntak. På den siste platen har musikken referanser fra technokulturen og dens dystopiske underverden med suggererende rytmer og lydbilder, samtidsmusikkens eksperimentelle og søkende vesen, samt indiemusikkens naivitet og direkte natur. Dette har resultert i et nytt lydbilde med en egenart som lener seg mot det eksperimentelle.

Fucales

“fucales” er årets Eggstock-vinnere: en psykedelisk og drømmende rock-atmosfære fra Bergen. Det siste året har de vist sin verden til publikum på tvers av byens scener, samt sommerens festivaler både i Norge og på Island. Bandet har bakgrunn i forskjellige sjangrer som rock, jazz og klassisk, men forenes i inspirasjonen fra band som My Bloody Valentine, Sonic Youth og Godspeed You! Black Emperor til en feberdrøm av støy og psykedelia.

Macho Mayne

MachoMayne er blant de yngste tilskuddene til Bergens frodige hip-hop scene. Han har laget musikk siden han var åtte år, sammen med papap og storebror. Etter som tiden har gåt har han begynt med mer egne beats, egne tekster og en unik fremføring. Låta "Fidget Spinner" tok av på nettet og førte til at Mayne begynte å spille sammen med artister som Cezinando og Kjartan Lauritzen. Med ungdommelig energi og en tilstedeværelse forbeholdt langt mer rutinerte artister har han sjarmert publikum i senk. Jammen kom det ikke nettopp en ny singel også, så det er bare å kjøre seg opp!

Vegard & Ivar-band

Vegard & Ivar-band spiller lo-fi indie-pop som har fått strålende tilbakemeldinger på omtrent alt de har gjort. Låta de gav ut i oktober ble umiddelbart anbefalt av urørt. Når de spilte på Trondheim Calling var både festivalen og pressen fra seg av glede. De er egentlig bare to når de spiller inn musikk, men live - da er de hele sju mann. Det er indiepop med en god dose hawaii-stemning, fyldig bassdriv, gitarsoloer, til tider ganske funky, mest av alt heftig gode vibber, som det het i en omtale.

Bangkok Lingo

Fra en haug med andre band kommer kvintetten Bangkok Lingo. Medlemmer fra Billy Meier, Konradsen, Daiisy, Fieh og Master Oogway slo seg sammen ved Norges Musikkhøgskole vinteren for et par år siden og siktet seg inn mot debuten denne våren. Det er energisk musikk, sterke impulser fra 60-talls jazz og europeisk frijazz. Bland det sammen med eksotisk lyd og kultur og svingende riff så får du et rått, ufiltrert landskap. Rytmesterkt, humoristisk, medrivende og dansbart. 

Billy Meier

Billy Meier fascineres av fiktive universer. Navnet er hentet fra en sveitsisk ufo-teoretiker og herfra flyr bandet utover i musikkens galakser. Fortellingene til sveitseren om møter med andre verdener og utenomjordiske vesener blir til fengende, vakre og abstrakte lydilder. Jazz, Space rock, New wave, Impro, Psykedelia; lydbildet kan være vanskelig å sjangerfeste. Men bandet selv, omtaler musikken sin som spacejazz. Live er de konseptuelle og tydelige i sin visuelle profil. Tross kort levetid har bandet allerede sluppet debuten, og gjort seg bemerket rundt om i landet.

Red Moon 

Fra Nittedal bygges et helt musikalsk univers av artisten Red Moon, som bruker sin egen barndom som inspirasjon. Med norsk mor og sveitsisk-italiensk far var det mye flytting mellom Norge og Sveits. I følge henne selv følte hun seg som et romvesen, forskjellig fra de rundt seg. Tross at hun var flerspråklig allerede som barn, førte det til litt forvirring og hun søkte tilflukt i musikken. Ambisjonen har helt siden barndommens skuespill, med sang, dans og kulisser, å skape en helt egen musikalsk verden.

Combos

Combos er et resultat av en rekke tilfeldige hendelser som til sammen danner et knallsterkt nytt tilskudd til Trondheims-scenen. Kombinasjonen av gitarist og låtskriver Thomas Antonsens riff og arrangementer, Andreas Kjøl Bergs eminente kreativitet bak trommesettet, og superhelt-frontfigr Axel Møller Olsens nevrotiske og apatiske tekster om alt og ingenting, utgjør til sammen bandets unike sound som sklir rett inn i 2019. Med andre ord: serverer energisk, rett frem, in-your-face rock i en popete og catchy drakt.

Chika Dole

Med oppveksten til Chika Dole er det vanskelig å komme seg unna musikken. I barndomshjemmet dundret det reggae ut av høytalerne mens moren sang så høyt hun kunne. Dole har sunget i flere kor, forelsket seg i a capella og harmonier. Musikken er en kombinasjon av norsk og nigeransk kultur, og hun vil vise skjønnheten av å se verden fra to vinkler. Hun fremførte sin første egne låt som 13-åring, og har jobbet med å finne sin egen stemme siden det. Chika Dole er i løpet av våren aktuell med sin debut EP med det norske kunst kollektivet North Of, og er klar til å sette sitt merke som dronningen av skandinavisk Neo Soul.

Josephen Bovien

Hele veien fra Danmark kommer 19 år gamle sanger og låtskriver Josephin Bovién. Etter debuten i fjor har hun raskt etablert seg om et av landets største R&B-talenter. Hennes personlige lydbilde og engasjerende tekster og ikke minst høyt verdsatte konserter har gitt henne et meget sterkt rykte. Hun understreker sin fryktløshet i forbindelse med sin siste singel og uttalte at hun legger enorm verdi i å uttrykke seg fullstendig fritt. Hun har spilt på en rekke store festivaler og scener hjemme, nå kommer hun til Bergen. Fader, så fett.

Sojuxlinni

Soju og Linni samler rapkrefter med dyp, suggerende elektronisk musikk. Yvonne Ruyter og Jonas Grieg er kjente navn for flere allerede. De startet å DJ'e for et år tilbake og her kombineres rap, trap, dancehall og grime med techo, afro tech, gqom, footwork og dekonstruert klubbmusikk, alt ispedd popreferanser. Allerede nomniert til pris for klubb-konseptet, og de har spilt på en haug med større og mindre festivaler og utesteder.