Siste artistslipp til Vill Vill Vest 2019 er klart

Vi slipper like gjerne 20 nye artister til Vill Vill Vest 2019. Med det er årets lineup komplett og det er bare å glede seg!

ALVA RAVN \\ EMMA JENSEN \\ JUNGELEN & PINATA RADIO \\ KAMARA \\ KAPTEINEN \\ MARBLES \\ REIDAR BRUUN \\ VILNES \\ BRITZ \\ DAUFØDT \\ DUVEL \\ LA LAGUNA \\ MANDALAI LAMAS \\ MOKRI \\ OUTER LIMIT LOTUS \\ SEI SELINA \\ SOSONONO \\ WHALESHARKATTACKS \\ WINGDINGS \\ NOEMI

Kopi av Kopi av Retro Class Reunion Facebook Event Cover Photo.jpg

Alva Ravn

Alva Ravn er en 21 år gammel låtskriver, sanger og produsent fra Norge. Hun lager elektronisk indiepop i en mer dystrere retning og en majestetisk atmosfære. Som barn begynte hun med å synge soul og gospel. Hun beveget seg over til rock, men fant til slutt kjærligheten i en dyster indie-pop atmosfære. En karakteristisk stemme og storslått framføring live har gjort at folk har kastet seg etter henne. En haug med meget kredible mennesker har pekt på Alva som det neste stjerneskuddet.

Emma Jensen

Etter å ha laget musikk på soverommet i flere år, slapp Emma Jensen sin første singel «Closer» i 2017. Den selvkomponerte, elektroniske, trap-aktige poplåten som snart har 10 millioner streams hos Spotify har virkelig skaffet Emma Jensen et navn. 23-åringen har fått utrolig mye skryt og er nå klar den første singelen fra hennes kommende debut-EP. Emmas begeistring for popmusikk fra 80-tallet har vært med å forme lydbildet på låta, mens teksten er basert på personlig erfaringer.

Jungelen & Piñata Radio DJs

Jungelen er DJ Simen Alejandros plattform for stilig musikk fra alle verdenshjørner, det er en klubb, et DJ-konsept og mye annet. Simon har en meget imponerende platesamling etter reiser til blant annet Brasil, Colombia og den fransk-karibiske øyen Guadeloupe. Nå har han også begynt å blande inn litt house og broken beat i miksen. Piñata Radio DJs deler Simons lidenskap, når de ikke lager radio. De har med årene utviklet en særegen eklektisk stil som fort går fra House til Jazz og HipHop.

Kamara

KAMARA er en artist man må holde øye med fremover. Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 21 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun produserer, synger og skriver sine egne låter, kombinert med sterke melodier krydrer KAMARA med rnb, elektronika og pop. Alt bæres av en distinkt og særegen vokal og et tekstunivers hvor hun møter verden med et satirisk blikk. I låtene utforskes utforsker hun identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet. Allerede har hun fått tittelen som landets feteste korist og har vært med artister som Myra og Lars Vaular.

Kapteinen

Kjell Øverland er mer eller mindre en vanlig fyr fra Stavanger, helt til han plukker opp et instrument og blir til «Kapteinen». Født i 98´ med en bred inspirasjonskilde, med alt fra Young Thug, Future, Drake, Travis Scott til Pop Music av Michael Jackson, Prince og Ne-Yo. Han har vokst opp i et hus fullt av jazz og funk, som gjør musikkproduksjonen hans uunngåelig og hvor han er like talentfull både i studio og på scenen.

Marbles

Marbles er en indie/synthpop-kvartett fra Oslo, som har brukt de siste årene på å «finne seg selv». Lydbildet strekker seg fra det dansbare, til det drømmende og videre til ren, skjær galskap. Her snakker vi kosmiske synther, kremete gitarer, diggbare melodier og energiske trommer. Debuten kom tidligere i år, en sommerhymne om å være håpløst forelsket på reise gjennom Europa.

Reidar Bruun

Reidar Bruun er det nye house-prosjektet til Peder Niilas Tårnesvik. Under dette nye navnet utforsker han house-musikkens rammer både som produsent og dj. Musikken er kanskje mer avgrenset i form av sjanger, men den er bryr seg mindre om detaljer og mer om dansegulvet. Navnet "Reidar Bruun" kommer av den norske klubbsjelen, hvor både musikken og landet har kommet fra skranglete røtter og uhøytidig estetikk.

Vilnes

Mannen bak artistnavnet VILNES er sanger, hitmaker og showman Eivind Vilnes. Han skriver fengende låter i bøtter og spann. Den engelske musikkbloggen Nordic Music Review omtalte hans første låt Demons som “this really is 2 minutes 40 seconds of indie pop genius.”. Med seg på tur har han et magisk band, som med sine konsertert har sjarmert publikum. På kort tid har Vilnes skaffet seg spilletid på skreddersydde redaksjonelle spillelister og radio.

Britz

I september 2018 satte rapperen Britz (Yaw Britwum) fyr på internett med en freestylevideo som raskt ble sett over 50.000 ganger. Få måneder senere varmet han opp for den verdenskjente rapperen YG i Oslo og signerte platekontrakt. Siden har han sluppet låter som «Ny Tid» og «Vi Flyr» sammen med Isah. Oslorapperen gjør ingenting halvveis, men går all in, når han lager musikk som skal berøre hjerte, sjel og hjerne. Det blir rap, melodier og budskap i fokus.


Daufødt

Med popsensibiliteten til et klassisk rockeband og attituden og intensiteten som tatt ut i fra hardcorens gullalder, leverer Daufødt en eksplosiv pakke av tighte riff, tung driv og et massivt lydbilde. Debuten fikk umiddelbar positiv tilbakemelding, med spilletid på radio og en haug med konsertjobber. Fjellparkfestivalen beskriver gjengen som et musikkskole-punk-band, men ment som den største hedersbetegnelse.

Duvel

Duvel svever over synthjungelen anno 2019 med brukne bein i munnvikene og tilsynelatende null respekt for alt der nede. På kort tid har de rukket å bli pålitelige leverandører av kaotiske, karismatiske og kompromissløse sceneshow, på et bakteppe av ung energi, beksvarte humoristsiske tekster, store vrenggitarer, dundrende basslinjer og energiske trommer. Bandet ble startet da frontmann Jack Holldorff og bassist Zacharias Flaathe gikk lei av å eksistere uten noen videre hensikt enn å skaffe nok penger til helgen. De ringte kompisen Brage, og ble et band.

La Laguna

Har du noen gang tenkt på hvordan glitter smaker? Når Neeraja, Domenica og Bente traff hverandre i de hedonistiske gatene av Berlin fødtes en íde. Ideen om å lage noe ut av ingenting. Ideen om å endre den gråblå vinteren til en blomstrende sjømanet. Som et teppe av rytmer kom Oskar, ulven fra nord. La Laguna er et firedimensjonalt psykedelisk soft core band som spiller undervanns-reggaton og psykedelisk rock for slitne skolejenter.

Mandalai Lamas

Mandalai Lamas er et psykedelisk rockeband med base i Oslo. Armert med munnspill, tamburiner og rørvreng leverer de scandirock med inspirasjon fra 60-tallet og helter som Syd Barrett og Anton Newcombe. Medlemmene i bandet kommer fra en haug ulike grupper og sammen har de skapt sitt eget musikalske univers. Legenden vil ha det til at de ble bortført av romvesener i ´67 og først nå har kommet tilbake til jorda og musikken.

Mokri

Mokri er en trio med base i Oslo som spiller plastisk støyrock. Bandet kombinerer elementer fra krautrock, no wave, støyrock og jazz i et særegent uttrykk, hvor melodiske, dissonerende og støyende lydlandskaper underbygges av hypnotiske rytmer. Debutplata som kom i fjor gjorde et umiddelbart inntrykk, og siden har bandet spilt på flere festivaler. I år gjør gjengen en håndfull konserter, mens de jobber med andreplate som kommer neste år.

Outer Limit Lotus

Outer Limit Lotus har de siste årene etablert seg som et meget habilt band både på plate og live. En krystallklar gitar svever over en monoton, insisterende og nærmest ubehagelig tilstedeværende rytmeseksjon. En konstant dobbelvokal, badet i iskald klang, messer om utenforskap, feberdrømmer og scener fra nattlige brist i virkeligheten. Slik utforsker OLL trioformatets dynamiske potensial, fra det luftige til det massive, fra den åpne vidda til kjellermenneskets isolasjon.

Sei Selina

Sei Selina fikk i tidlig alder et godt forhold til penn og papir, det ble en form for terapi som utviklet seg til å bli inngangsdøren til låtskriving. Med en far fra Sierra Leone og en norsk mor, beskriver 20-åringen barndomshjemmet på utsiden av Oslo som et realistisk møte mellom to kulturer i Norge; bevegelse, kreativitet, lidelser og kjærlighet. Med en boombox som alltid spilte av soul, hip hop og r&b, og en far som spilte vest-afrikanske trommer, ble dette elementer som filtrerte seg inn i musikkhjertet.

Sosonono

Sosonono mener selv de spiller pop-musikk, men den har blitt beskrevet som småklubbete jazzet indiepop. Taktene er nikk-bare og med en supermyk vokal som smelter sammen med lydbildet. De tre guttene slapp debuten tidligere i år, omtalt som svømmende gitar og funky synth – god gammeldags feelgood-musikk.

WHALESHARKATTACKS
WHALESHARKATTACKS er soloprosjektet til Viviana Vega, som har spilt i flere band i Oslos undergrunn. Hun lager en blanding av 808-goth, MIDI-punk, mørk RnB og nihilist-trap som er dansbar og tidvis eksperimentell, og hun er kjent for ekspressive live-show som grenser til performancekunst. Debuten kom i 2017, men hun har ikke ligget på latsiden. I fjor kom et remix-album og i mai kom ny musikk og video. Nå jobber hun med andreplata.


Wingdings

Wingdings kaster regelboka i søpla og er virkelig lyden av emojier og gode, gamle tekst-program ikoner. Hva det betyr er ikke helt lett å få tak på. Den eksperimentelle powertrioen oser av musikalsk overskudd. Elementer fra psych, orientalske toner, tilbakelent slacker-rock og kreativ låtskriving, har blant annet Subjekt gjort det klart at dette er en gjeng å følge med på. Debuten kom i august, en dobbeltsingel som med en gang fikk strålende tilbakemeldinger.

NOEMI

Ung, avslappet hip-hop og rap fra Bergen. Rolig lydbilde, musikk egnet for å slange seg i senga eller ankomme festen med kul gange. Som duoen selv oppsummerer det: To unge pene som ikke liker å trene og hater å sitte «heme». Liker du å drømme? Liker du å sveve? Liker du å føle deg sammen og alene? Hør på NOEMI.