Første programslipp til årets Vill Vill Vest musikkonferanse

Om du jobber med klubb, jazz, rock, hip hop eller pop, jobber som arrangør, booker, manager eller artist, så har vi tenkt på deg når vi har programmert innholdet til musikkonferansen. Vill Vill Vest er en nasjonal showcase, men med en rekke internasjonale foredragsholdere vil det faglige programmet diskutere og belyse det globale musikkmarkedet.

 

Why Music?

I tillegg til et variert og rikholdig program fylt med aktuelle tema og inspirerende foredragsholdere har vi lagt til et nytt og spennende element i år. Med "Why Music?" retter vi fokuset mot musikkens grunnleggende verdi, natur og funksjon: Hva er musikk og hvorfor er musikk så betydningsfullt for så mange mennesker? Hvorfor hører vi på musikk og hvordan påvirker musikk hjernen, tankene og følelsene våre?

Vi er stolte over å presentere de første innledere og paneldeltakere i årets "Why Music?" program

 

In The Key of Genius

Derek Paravicini (t.h) og Dr. Adam Ockelford

Derek Paravicini (t.h) og Dr. Adam Ockelford

Derek Paravicini og Dr. Adam Ockelford

Derek Paravicini begynte å lage musikk da han var to år gammel. Allerede da han var ni år gammel opptrådte han med Royal Philharmonic Pops Orchestra på Barbican Center i London. Etter dette har Derek spilt utallige konserter og vært å se på en rekke TV opptredener over hele verden.

Det er ingen tvil om at Derek er en av de mest ekstraordinære pianister i sin generasjon. Dette på tross av at han er blind, autistisk og har alvorlige lærevansker. Derek har et repertoar på titusenvis av stykker som han har lært seg ganske enkelt ved å lytte til dem. I USA kalles han "den menneskelige iPoden", men det er mye til Derek enn en iPod; under den rolige sjarmen og det tankefulle smilet ligger en brennende, kreativ musiker, med forbløffende improvisasjoner og en teknikk som har imponert publikum over hele verden.

Velkommen til et helt spesielt konsertforedrag med Derek Paravicini og hans mangeårige pianolærer og professor i musikk Dr. Adam Ockelford.


Dr. Stefan Koelsch

Dr. Stefan Koelsch

Dr. Stefan Koelsch

Stefan Koelsch er en internasjonalt ledende professor ved Institutt for biologisk og medisinsk psykologi ved Universitetet i Bergen (Norge). Han har mastergrad i musikk, psykologi og sosiologi, og tok doktorgrad ved Max Planck-instituttet for kognitiv nevrovitenskap. Hans forskning inkluderer nevrokognisjon av musikk, musikkterapi og likheter og forskjeller mellom musikk og språk, for å nevne noe. Han vil snakke om hvordan hjernen reagerer på musikk og hvordan musikk påvirker våre følelser. Er musikksmak medfødt og hvorfor reagerer noen sterkere på musikk enn andre?

Delegatpass til earlybird pris!

Vill Vill Vest Delegatpass er nå lagt ut for salg til earlybird pris. Ordinærpris er 1595,- men frem til 1.juni får du delegatpasset for 995,-. Studenter kan kjøpe delegatpass for 895,-.

Sikre deg din plass på Vill Vill Vest 2018 nå for å få med deg to fulle dager med faglig innhold i særklasse og over 60 konserter midt i Bergen sentrum.

PS! Festivalpass ligger også ute for salg!

Bilde til delegatpass.jpg

Ny daglig leder ansatt!

Simen Korneliussen tiltrer som daglig leder 01.01.2018 i en 60% stilling. Simen er utdannet ved Norges Handelshøyskole med en mastergrad i marketing and brand management. Han overtar jobben etter festivalsjef Vilde Blomhoff som har vært festivalsjef i de to første utgavene av Vill Vill Vest, og stillingtittelen endres fra festivalsjef til daglig leder. Blomhoff blir en del av styret i Vill Vill Vest.

De siste to årene har Vill Vill Vest etablert seg som den fremste musikkbransjefestivalen på Vestlandet. Lokale og nasjonale musikere får internasjonal gjennomslagskraft i et koblingspunkt mellom musikkbransjen, publikum og Bergens mangfoldige musikktalenter. Jeg gleder meg til å komme i gang med planleggingen av neste års festival, og ser frem til videreutvikle Vill Vill Vest i samarbeid med styret og alle andre involverte.
— Simen Korneliussen, påtroppende daglig leder.
Jeg er stolt over hva vi har fått til på så kort tid, og gleder meg til å følge Vill Vill Vest sin utvikling fremover med Simen i spissen, og jobbe strategisk og langstiktig sammen med resten av styret.
— Vilde Blomhoff, avtroppende festivalsjef.
simen.jpg
Vi er veldig fornøyde og glade for å ha Simen med på laget og gleder oss til å ta det neste steget i utviklingen av Vill Vill Vest sammen med han!
— Tor Tessem, styreleder

For spørsmål, kontakt påtroppende daglig leder Simen Korneliussen, avtroppende festivalsjef Vilde Blomhoff eller styreleder Tor Tessem.

 

 

Stillingsutlysning: Daglig leder

STILLINGSUTLYSNING: Daglig leder for Vill Vill Vest

Vill Vill Vest søker en kreativ, initiativrik og positiv leder som kan utvikle festivalen videre de neste årene

Om Vill Vill Vest
Vill Vill Vest er en nasjonal musikkfestival og -konferanse, der en rekke spennende og aktuelle artister spiller på flere av Bergens mest etablerte scener. I tillegg til konsertene arrangeres en innholdsrik konferanse for musikkbransjen og andre interesserte. Det har lenge vært et behov for en slik arena i Bergen; en møteplass som samler nasjonal og internasjonal musikkbransje. Sentrale musikkaktører på Vestlandet har derfor samlet seg for å arrangere Vill Vill Vest. Festivalen skal styrke samarbeidet mellom musikkaktører og bygge en sterkere lokal musikkbransje. Festivalen ble avhold for første gang i 2016. Musikkorganisasjonen Brak har ansvaret for å planlegge og gjennomføre konferansedelen av festivalen.

Om stillingen
På kun to år har Vill Vill Vest blitt en viktig aktør både lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi leter nå etter noen som kan bidra til å løfte løfte Vill Vill Vest som showcase- og bransjefestival videre. Stillingen kan i stor grad tilpasses den riktige kandidaten og prosjektansatte vil supplere med sin kunnskap og kompetanse. Som eneste ansatt er det viktig å kunne jobbe selvstendig og målrettet gjennom hele året, og hoveddtyngden av arbeidet vil være halvåret før festivalen. I 2018 vil festivalen bli avoldt 13.-14. september.

Vi tilbyr:

- Stillingsprosent på 50% (med målsetning om å øke stillingsprosenten)
- Åremål på 3 år (med mulighet for forlengelse)
- Arbeidssted: Bergen
- Varierte arbeidsoppgaver og en selvstendig stilling
- Lønn etter avtale
- Opplæring og tiltredelse etter avtale
- Eget kontor på USF Verftet med delte fellesområder.
- Festivalen avvikles i september, så arbeidet må trappes opp mot festivalen
- Noe helg- og kveldsarbeid må medregnes

Arbeidsoppgaver:

- Være festivalens ansikt utad
- Lede den daglige drift; herunder økonomistyring, budsjettkontroll, søknadsskriving og rapportering
- Strategisk arbeid opp mot sponsorer og samarbeidspartnere
- Øverste ansvar for programmering av festivalen
- Administrasjon og overordnet ansvar for alle prosjektansatte under festivalen
- Mediehåndtering, markedsføring og kommunikasjonsarbeid
- Daglig leder rapporterer til styret

Ønskede personlige egenskaper:

- Stor grad av selvstendighet og stor arbeidskapasitet
- Erfaring fra kulturbransjen og arrangementsavvikling
- Administrativ erfaring, ledelseserfaring, økonomisk kompetanse og forretningsforståelse
- Gode evner til kommunikasjon og relasjonsbygging
- God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
- Nettverk i nasjonalt og internasjonalt musikkliv vil være en fordel
 

Søknad:

Søknad med CV og referanser sendes til post@villvillvest.no
Søknadsfrist: 1. november 2017

For mer informasjon, kontakt:
Styreleder Tor Tessem, tortessem@gmail.com, Tlf: 995 74 862
Avtroppende festivalsjef Vilde Blomhoff, vilde@villvillvest.no, Tlf: 416 27 430

37124795890_0020276e7f_k.jpg

PÅMELDING 2018

Alle artister som vil spille på Vil Vill Vill Vest må sende inn en påmelding. I 2017 var det over 700 påmeldte, og 67 artister som spilte. Vi åpner nå påmeldingen til Vill Vill Vest 2018 allerede nå, og vil booke artister fortløpende frem til hovedfristen som er 6. mai. Slik kan både vi, artister og artistapparatet arbeide strategisk over lengre tid opp mot spillejobben på Vill Vill Vest 2018. 

37382505981_1a9485cb91_o.jpg

VILL VILL VEST 2017 I BILDER

VILL VILL VEST FESTIVALTELT

I år har vi et eget festivaltelt der du kan kjøpe både mat og drikke og få den gode festivalfølelsen, før og mellom konsertene. Det er åpent fra 19:00 - 23:00, også for deg uten billett til selve festivalen! 

Hugs å være ute i god tid, da scenene har begrenset med kapasitet og det er første mann til møllla! Last ned appen vår så får du varsler og har hele programmet i lommen. Du må også bytte dagspass og festivalpass til armbånd i billettvognen utenfor Landmark (Rasmus Meyers allé 5) før du drar på konserter.

37343366142_861b9c203e_o.jpg

INFORMASJON OM BILLETTER OG ARMBÅND

BYTTE TIL ARMBÅND: FESTIVALPASS OG DAGSPASS
Alle festivalpass og dagspass må byttes til armbånd i Vill Vill Vest sin billettbod (unntatt UFLAKKS og Kitsuné enkeltbilletter). Billettboden finner du utenfor Landmark (Rasmus Meyers allé 5).

KJØP AV BILLETTER
Billetter kan kjøpes via TicketCo, Vill Vill Vest App eller i Vill Vill Vest sin billettbod utenfor Landmark.

ÅPNINGSTIDER BILLETTBOD
Onsdag 27. september 12:00 - 20:00
Torsdag 28. september 12:00 - 02:30
Fredag 29. september 12:00 - 02:30

AKKREDITERING: DELEGATPASS
Har du delegatpass må du bytte det til armbånd i akkrediteringen i Østre Skostredet 8, rett ovenfor Litteraturhuset der konferansen blir avholdt.

ÅPNINGSTIDER AKKREDITERING
Onsdag 27. September: 12:00 - 20:00
Torsdag 28. September: 10:00 - 20:00
Fredag 29. september: 10:00 - 20:00

 

billettbod

Gratisarrangement på Vill Vill Vest!

2016-09-VVV_Sammendrag_FotoHelgeBrekke_2010.jpg

 

Det er masse arrangement under årets festival som er åpne for alle, for både deg med og uten billett! 

Onsdag 27. september

Allerede dagen før festivalen starter kan du få med deg noe unikt. Sammen med BIFF og YODA NEIDA arrangerer vi norsk musikkvideokonkurranse! Kom deg ut på USF Verftet, se de beste musikkvideoene fra året og se Misty Coast live. 

Torsdag 28. september

På festivalens første dag starter også Studentradioen i Bergen sin live-sendinger. Et knippe musikkprogrammer fra Studentradioen i Bergen tar en tur innom talkshow-sjangeren og gjør radiosendinger fra hjertet av Vill Vill Vest, rett ved festivalteltet i Østre Skostredet. Direkte radio torsdag og fredag fra 16.00. Inngang er ved siden av Hallaisen i Skostredet.

Apollon skjer det mye både torsdag og fredag. Først ut er en konsert med Jarle Skavhellen klokken 17. Klokken 18 er det BT Lydsjekk med Shikoswe & Romskip.

På Bergen Offentlige Bibliotek er det også fullt program på torsdag. Klokka 17.00 er det Den gode samtalen med Emir Hindic - Vill Vill Vest spesial! Hvem er han egentlig, denne mystiske artisten, som nettpp har blitt signert på Sony og spiller senere denne dagen med Softcore untd? Den Gode Samtalen er en hybrid mellom et liveshow og en podcast. 

Fortsatt på Bergen Offentlige Bibliotek kan du rett etterpå, klokka 18.00 få med deg en panelldebatt ledet av Audun Vinger (DN/Jazznytt18), med Espen Horne (Jassbox), Ragnild Jamtveit (Vokalist og låtskriver, Pom Poko), Maria Lokna (Morgenbladet), Kjetil Møster (musiker) og Stephan Meidell. Tema er musikk i skjæringspunktet og hvordan hvordan crossover ble vår tids musikk.

Fredag 29. september

På Cornerteateret avsluttes Innovasjonsuken OPP og OPPlev Marineholmen med fredagspils og gratis konsert av 9 grader nord klokken 16.00 og utover. 

På Apollon fortsetter festen med konsert med Daniela Reyes klokken 17. Klokken 18 er det TONO Sessions '17, dePresno intervjuer Preben Sælid Andersen. Som om ikke det var nok så blir det Q&A with Mike Pickering klokken 19. Pickering har blant annet fartstid fra legendariske Factory Records.

I Festivalteltet i Østre Skostredet kommer det også en skikkelig godbit, nemlig Lyttefest og plateslipp av BRAK sin 20 års-jubileums-skive. Fra klokken 17 får du høre låter spilt inn av et knippe flotte artister som tolker andre kjente artister. Hvis du ikke var på konserten eller bare vil høre låtene igjen er det bare å komme seg nedover!

På OK Kontor blir det prat om Design møter musikk fra klokken 18. Hør om den visuelle identiteten til Sigrid, fra gjengen i Vibbefanger og festivaldesigner Mario!

Lørdag 30. september

klokka 14 kan du få med det NRK P3s Ruben slå av en plateprat med Aurora på Apollon.

Kl 17 arrangerer er det Vill Vill Vest Sofar Sounds spesial. Her er det 20 heldige som vil få være med - følg med på sosiale medier hvordan du kan skaffe deg en billett!

Ny musikk fra Vill Vill Vest artister!

vvv-SoMe-page-170919-2.jpg

Klar for festival? Nå er det ikke lenge igjen, lad opp med frisk og ny musikk fra Vill Vill Vest-artistene. 

Dagsfersk låt fra Closing Eyes!

Enda en dagsfersk låt, garasje-pop-rock fra Svalestup.

Første låt fra Halie!

Hkeem og Unge Ferrari snakker om livet i et steinbrudd.

Erlend Apneseth Trio fortsetter med sine stemningsfulle lydbilder og moderne hardingfele på nytt album.

Sjelfull ny plate fra Simen Mitlid.

Fengende fra Wonder The Boy, her sammen med en annen Vill Vill Vest-artist, Jimi Somewhere.

Nedpå fra Gerald Ofori.

Trondheims stoner-punk-sønner fanger live-opplevelsen i ny video.

LÜT beviser igjen at de gjør som de vil.

Myke høstrytmer fra Softcore untd  

Mye som skjer på en gang når Ha!en rotter seg sammen med Dårlig Vane og Moe.

Viktig påminnelse fra Pom Poko.

Du gleder deg kanskje til klubb og dansing? Det gjør Pandreas også.

Sjur gleder seg også, dans hele natta.

Living har sporet for bysykkelturer i duskregn.

Natalie Sandtorvs nye låt, her live fra konsert.

Groovy sensommer-orgel fra Jawn Rice.

God stemning med Hanne Mjøen - The City

Skummel stemning, på den gode måten, når Carmen Villain teamer opp med Jenny Hval.

Kjør deg opp med spillelistene våre for total oversikt. Sees på festival!

ÅRETS LINEUP FILM

LINEUP 2017

AMANDA TENFJORD / AMBER CLOUDS / ANGELO REIRA / ATELLA / BANZO / BOKASSA / BUILDING INSTRUMENT / CAKEWALK / CARMEN VILLAIN / CAVEGO / CHARLIE SKIEN / CLOSING EYES / DANIELA REYES / DJ BOUNCE DRIVER / DREAMARCHER / ERLEND APNESETH TRIO / EVIGHETEN / EXECRATION / EZZARI / FAKETHIAS / FANNY ANDERSEN / FOAMMM / FRED WELL / GERALD OFORI / HA!EN / HAJK / HALIE / HANNE MJØEN / HI TOM / HKEEM / HVITMALT GJERDE / INTERTWINE / JAKOB OGAWA / JARLE SKAVHELLEN / JAWN RICE / JIMI SOMEWHERE / JOHN OLAV NILSEN & NORDSJØEN / JONAS HIBIKI / L.U:N.A / LEKENDE LETT / LIVING / LOUI & LEXUS / LUKE FAAS / LÜT / MARTE HVEEM / MK’S MARVELLOUS MEDICINE / NATALIE SANDTORV / NIDINGR / NIILAS / NVOY / PANDREAS / PASHA / POM POKO / ROMSKIP / SHIKOSWE / SIBIIR / SIMEN MITLID / SJUR / SKATEBÅRD / SNOW BOYZ / SOFTCORE UNTD / SPIELBERGS / SUNSHINE REVERBERATION / SVALESTUP / TUVABAND / WONDER THE BOY / YOUNG DREAMS / ZIMMER / 10/90 KLUBB / JASSBOX / KITSUNÉ CLUB NIGHT / KLUBB FROKOST

KLUBBSLIPP til Vill Vill Vest

Klubbprogrammet til Vill Vill Vest er endelig på plass! Det blir ulike klubbkonsepter i tillegg til artister og DJs blant annet på KODE 1, Kvarteret, Østre, Landmark og Klubb Kok.

ATELLA / BANZO / CAVEGO / DJ BOUNCE DRIVER / FAKETHIAS / HI TOM / JAWN RICE / MARTE HVEEM / NIILAS / PANDREAS / SJUR / SKATEBÅRD / KLUBB FROKOST / JASSBOX / 10/90 KLUBB

Etter flere år med perfeksjonering av sound og konsept er Banzo nå på vei ut i verden med musikken sin. Banzo visker ut linjene mellom etablerte sjangre, lar elementer fra danse- og lytte-musikk spille sammen og kler sine nordiske røtter opp med eksotisk instrumentering.

Etter flere år med perfeksjonering av sound og konsept er Banzo nå på vei ut i verden med musikken sin. Banzo visker ut linjene mellom etablerte sjangre, lar elementer fra danse- og lytte-musikk spille sammen og kler sine nordiske røtter opp med eksotisk instrumentering.

Den bergensbaserte produsenten og DJ-en, Cavego aka. Even Hymer Gillebo, er en av Norges mest fremadstormende discoprodusenter. Han slapp nylig singelen Red Light som har fått hundretusener av strømminger.

Den bergensbaserte produsenten og DJ-en, Cavego aka. Even Hymer Gillebo, er en av Norges mest fremadstormende discoprodusenter. Han slapp nylig singelen Red Light som har fått hundretusener av strømminger.

DJ Bounce Driver spiller elektronisk musikk i forskjellige sjangrer som 90 talls house, headz&ballearic, nordisk elektronika, europeisk og Detroit techno. Det er bare å se fram til varme basslinjer, kvinnelige vokaler, conga rytmer og skikkelige kick drums.

DJ Bounce Driver spiller elektronisk musikk i forskjellige sjangrer som 90 talls house, headz&ballearic, nordisk elektronika, europeisk og Detroit techno. Det er bare å se fram til varme basslinjer, kvinnelige vokaler, conga rytmer og skikkelige kick drums.

Niilas lager musikk både for hodetelefoner og klubben. Den kan beskrives som melodisk klubbmusikk med komplekse trekk. med inspirasjoner som Rytmeklubben, Drippin og Cashmere Cat. Niilas har også flere års erfaring som produsent.

Niilas lager musikk både for hodetelefoner og klubben. Den kan beskrives som melodisk klubbmusikk med komplekse trekk. med inspirasjoner som Rytmeklubben, Drippin og Cashmere Cat. Niilas har også flere års erfaring som produsent.

Hi Tom er produsenten Tom Basmo, som I flere har har vært et hemmelig våpen for DJ’er verden over. Den Trondheimsbaserte produsenten balanserer eteriske melodier med hardt skrudde trommer og maler på mesterlig vis et klubb-bildet av psykedelisk pop.

Hi Tom er produsenten Tom Basmo, som I flere har har vært et hemmelig våpen for DJ’er verden over. Den Trondheimsbaserte produsenten balanserer eteriske melodier med hardt skrudde trommer og maler på mesterlig vis et klubb-bildet av psykedelisk pop.

Jawn Rice startet som produsent i den anerkjente beat-trioen Oslo SP Ensemble. Fra støvete og samplebaserte beats har han eksperimentert med masse forskjellige lydbilder på søken etter en god blanding av sjangere som inspirerer han til å skape sitt eget sound.

Jawn Rice startet som produsent i den anerkjente beat-trioen Oslo SP Ensemble. Fra støvete og samplebaserte beats har han eksperimentert med masse forskjellige lydbilder på søken etter en god blanding av sjangere som inspirerer han til å skape sitt eget sound.

Marte Hveem er en DJ fra Oslo som spiller tung og drivende tekno. Hun har en stor kjærlighet for elektronisk musikk, spesielt tekno og elsker å dele denne gleden med andre. Det er bare å pusse danseskoa først som sist.

Marte Hveem er en DJ fra Oslo som spiller tung og drivende tekno. Hun har en stor kjærlighet for elektronisk musikk, spesielt tekno og elsker å dele denne gleden med andre. Det er bare å pusse danseskoa først som sist.

Pandreas er en DJ og produsent basert i Bergen. Han beveger seg hovedsakelig innenfor house og techno. Britiske Mixmag var fulle av lovord for Pandreas’ EP som tidligere i år, og i høst er han aktuell med enda mer ny musikk.

Pandreas er en DJ og produsent basert i Bergen. Han beveger seg hovedsakelig innenfor house og techno. Britiske Mixmag var fulle av lovord for Pandreas’ EP som tidligere i år, og i høst er han aktuell med enda mer ny musikk.

Fra et lite sted på Vestlandet har SJUR vist seg om en artist som virkelig er på vei oppover. Fra DJ-jobber på lokale klubber i Bergen, til remikser for store artister og nå titalls millioner strømminger av debut-singelen.

Fra et lite sted på Vestlandet har SJUR vist seg om en artist som virkelig er på vei oppover. Fra DJ-jobber på lokale klubber i Bergen, til remikser for store artister og nå titalls millioner strømminger av debut-singelen.

Bård Aasen Lødemel, også kjent som Skatebård, har i løpet av det siste tiåret utviklet sin særegne stil. Han er i dag en av Norges desidert beste eksportvarer innen elektronisk musikk og en utsøkt kvalitetsleverandør av modernistisk italo-inspirert disko, elektro og tekno.

Bård Aasen Lødemel, også kjent som Skatebård, har i løpet av det siste tiåret utviklet sin særegne stil. Han er i dag en av Norges desidert beste eksportvarer innen elektronisk musikk og en utsøkt kvalitetsleverandør av modernistisk italo-inspirert disko, elektro og tekno.

Klubb Frokost er et månedlig arrangement på Landmark i Bergen, som promoterer en ansvarlig og samvittighetsfull klubbscene. De fronter dans og elektronisk musikk. Hva kan vel være en bedre måte å starte dagen på?

Klubb Frokost er et månedlig arrangement på Landmark i Bergen, som promoterer en ansvarlig og samvittighetsfull klubbscene. De fronter dans og elektronisk musikk. Hva kan vel være en bedre måte å starte dagen på?

Jassklubben Jassbox som startet I Bergen og har for vane å invitere inn jassmusikere, rappere og vokalister som enten følger egen tolkning av jassbegrepet eller krysser sjangre og kombinerer et improvisert musikalsk uttrykk som er ment å være funksjonelt dansbart.

Jassklubben Jassbox som startet I Bergen og har for vane å invitere inn jassmusikere, rappere og vokalister som enten følger egen tolkning av jassbegrepet eller krysser sjangre og kombinerer et improvisert musikalsk uttrykk som er ment å være funksjonelt dansbart.

10/90 er et kollektiv bestående av Bergensbaserte artister tilknyttet miljøet rundt produsent Hkon. I løpet av hans klubbsett får folk servert bassorientert musikk, med både egne produksjoner og uutgitte låter, spekket med live gjestevokalister.

10/90 er et kollektiv bestående av Bergensbaserte artister tilknyttet miljøet rundt produsent Hkon. I løpet av hans klubbsett får folk servert bassorientert musikk, med både egne produksjoner og uutgitte låter, spekket med live gjestevokalister.

KITSUNÉ CLUB NIGHT

Sammen med det franske plateselskapet, klesmerket, og klubbkonseptet Kitsuné arrangerer vi en stor klubbkveld i ærverdige omgivelser på Kode 1! I tillegg til artistene NVOY og ZIMMER som Kitsuné tar med seg, vil ATELLA og FAKETHIAS spille.

Atella er en elektronisk duo fra Norge. Deres eklektiske musikalitet danner en unik sound, enten det er atmosfærisk cosmo pop eller mer rytmisk klubbmusikk med innslag av disco, house, techno og synth wave.

Atella er en elektronisk duo fra Norge. Deres eklektiske musikalitet danner en unik sound, enten det er atmosfærisk cosmo pop eller mer rytmisk klubbmusikk med innslag av disco, house, techno og synth wave.

Den skrudde eksperimenteringen til produsent og DJ FAKTETHIAS er inspirert av et bredt spekter av samtidens elektroniske musikk. Lyden er litt utslitt, melankolsk og maler et bilde av kaotisk skjønnhet.

Den skrudde eksperimenteringen til produsent og DJ FAKTETHIAS er inspirert av et bredt spekter av samtidens elektroniske musikk. Lyden er litt utslitt, melankolsk og maler et bilde av kaotisk skjønnhet.

NVOY er London-duoen James og Conner. Sammen lager de glitrende dansemusikk med elementer fra futuristisk RnB, UK bass og house. Det er helt klart musikk myntet på dansegulc, men med en musikalsk og emosjonell bredde.

NVOY er London-duoen James og Conner. Sammen lager de glitrende dansemusikk med elementer fra futuristisk RnB, UK bass og house. Det er helt klart musikk myntet på dansegulc, men med en musikalsk og emosjonell bredde.

Med sin tropiske twist på house og disko har Zimmer gjort et tydelig inntrykk. Produsenten fra Paris henter fram både kjærlighetens by og California i musikken, med feel-good rytmer og drømmende lydlandskaper.

Med sin tropiske twist på house og disko har Zimmer gjort et tydelig inntrykk. Produsenten fra Paris henter fram både kjærlighetens by og California i musikken, med feel-good rytmer og drømmende lydlandskaper.

KONFERANSEPROGRAMMET ER KLART!

alle.png

For andre gang i historien har vi gleden av å presentere hele programmet til Vill Vill Vest musikkonferanse på Litteraturhuset i Bergen, 28. - 29. september. 

Fokus i år er verdier i musikkbransjen, det være seg mellom mennesker og samarbeidsparntere, god musikk, hvordan utnytte musikkrettigheter og hvilke veier en kan velge og gå i sine musikkprosjekter. 

Vi er stolte av et mangfoldig program som vi mener retter seg til alle deler av musikkbransjen, både nasjonalt og internasjonalt, og vi håper du finner seminarer eller panel som det gir det hele mer mening. 

Åpning

Åpningen av musikkonferansen er en samtale mellom musikksjef i P13, Kristin Winsents, og vokalist og låtskriver, Arne Håkon Tjella, fra en av fjorårets store sukseer på Vill Vill Vest, Softride. Musikk som identitetsbærer - hva skjer om man mister musikken? er en samtale som tar for seg artistens ståsted når en samarbeidspartner svikter, prosessen med å bygge seg opp igjen som menneske, for igjen å bli inspirert til å skape ny musikk, og gledene ved dette. 

Omfattende konferanseprogram

Tidligere har vi sluppet halvparten av programmet til årets musikkonferanse. Nå er vi stolte over å presentere resten av programmet. Vi får besøk av store deler av det internasjonale teamet til Sigrid, arrangerer en workshop i filmmusikk i Duper studio, sikkerhetskurs for arrangører med Martin Holmes fra Bergen Live og et spennende samarbeid mellom musikk og design. Og mye mer!

SE HELE FAGPROGRAMMET HER

LES MER OM FOREDRAGSHOLDERNE HER

Om konferansen

Vill Vill Vest er en musikkfestival og -konferanse med et omfattende fagprogram torsdag 28. og fredag 29. september. Noen arrangement på ettermiddag og kveld vil være åpent for alle. Kjøp delegatpass for å få tilgang til alt program.

LAST NED APPEN:

 

 

VILL VILL VEST PÅ SYKKEL-VM

Vill Vill Vest presenterer: DÅRLIG VANE \ BOY PABLO \ 9 GRADER NORD

Til Sykkel-VM sin scene på Torgallmenningen tar vi med oss tre av artistene som virkelig gjorde seg gjeldende på festivalen i fjor. Det er et gratisarrangement med fri aldersgrense.

Dårlig Vane
NMG/G-husets siste stjerneskudd trioen Dårlig Vane har tatt undergrunnen med storm den siste tiden. Med gateslagerne "Ikkje la meg", "Gikk i bakken" og "To blå" har Dårlig Vane, helt uten radiospilling eller bransjehype, skapt en enorm forventning blant hiphopfans langt utenfor Bergen. De har allerede blitt sammenlignet med A-laget, og deres elleville konserter etterlater ingen tvil om at Bergen gjør det som ingen tør det. I følge BT var Dårlig Vane de som imponerte mest på scenen under Vill Vill Vest 2016, med en uslåelig energi og en scenevanthet man til vanlig kun ser hos mer erfarne artister. Siden har gutta spilt over hele landet, solgt ut alle sine konserter, vunnet urørt finalen 2017 og deres tre opptreden under årets slottsfjell er allerede legendariske.

boy pablo
18 år gamle Pablo Muñoz startet prosjektet «boy pablo» sent i desember 2015. Siden den gang har Pablo med sitt band oppnådd mer enn de fleste 18-åringer i musikkindustrien: boy pablo vant Eggstockfestivalen, fikk spille for Kongen og Dronningen under deres signingsferd i Bergen, spilte live hos P3 Ruben og ble den første (og yngste) artisten booket til Vill Vill Vest 2016. Dette er etter kun å ha gitt ut singlene «Flowers» og «Beach House» på 777 Records. I november 2016 ble Pablo «Ukas Urørt» med singelen «ur phone» og har siden sluppet sin debut-EP “Roy Pablo”. Pablos musikk er en blanding av happy og melankolske låter hvor lyrikken typisk handler om livet som ung og forelsket. Sommeren 2017 sto boy Pablo på scenen på festivaler som Slottsfjell og Bergenfest.

9 grader nord
9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øyen, "The pearl of indian ocean", Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer ifra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillenes mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Jazznatt, og på Landmark under festivalen Vill Vill Vest. Det hele startet først og fremst med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som nå i senere tid har ekspandert til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnensyn på bass og Jakob Sisselson Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill. Tragisk er det å kategorisere musikken under sjangeren “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Adjektivene energisk, mystisk og rytmisk beskriver konseptet svært godt. Bandets visjon er utfordre bergensernes musikalske kosthold ved å servere disse fremmede tonene.