Vill Vill Vest Ung delegat!

Foto: Kristoffer Øen

Foto: Kristoffer Øen

Under Vill Vill Vest vil det være et eget fokus på unge arrangører for å lære, få inspirasjon og knytte bånd på tvers av arrangører og arrangørspirer i hele landet. Deltakere på Ung delegat får delegatpass til hele festivalen som inkluderer konserter og musikkonferanse 15. og 16. september. 

I tillegg vil det bli satt opp et fagprogram ekslusivt for Ung delegat lørdag 17. september. Dette arrangeres i samarbeid mellom AKKS Bergen, UFLAKKS, Norske konsertarrangører og Brak og blir et tillegg til det ordinære seminarporgrammet.

Program Ung delegat lørdag 17. september (11.00-16.00)

  • Inngangsport: Hva kan frivillig engasjement føre til?
  • UFLAKKS: Muligheter og utfordringer som ung arrangør
  • Booking og forhandling: Kommunikasjon med agenter og management i en bookingprosess
  • Ung og frivillig: Hvordan motivere frivillige og holde engasjementet oppe?
  • Konsertproduksjon: Praktisk gjennomføring av konserter
  • Oppsummering og erfaringsutveksling

Det vil også være et godt kulturtilbud til ungdom under festivalen der UFLAKKS arrangerer aldersfrie konserter fredag 16. september i samarbeid med EKKO. 

Foredragsholdere: Ung delegat

Tuva Tveit Lohne (NO)

Tuva Tveit Lohne er 18 år og fullførte tre år på musikklinjen på Langhaugen VGS våren 2016. Allerede som 10-åring begynte hun å engasjere seg i musikk og kultur da hun ble en del av det multikulturelle prosjektet Fargespill. Hun har også jobbet som frivillig på flere festivaler som Vossajazz, Slottsfjell og Miniøya. I 2014 ble hun en del av arrangørgruppen UFLAKKS og vært med på å arrangere konserter for ungdom med fri aldersgrense de siste to årene.

 

Gunn Hernes (NO /IS)

Gunn Hernes er utdannet kulturkonsulent og jobber i dag som prosjektleder ved Nordens Hus i Reykjavik, Island. Hun har bodd mange år i Bergen hvor hun  jobbet  som prosjektleder, produsent og turneleder for kompanier og utøvere innenfor dans og teater produksjoner. Hun har jobbet med festivaler og konsertarrangementer gjennom 18 år. Gunn startet prosjektet "ungdomskonsert.no" da hun jobbet som kulturkonsulent i Bergen Kommune og har igjennom hele sin karriere hatt fokus på ungdom og musikk, spesielt gjennom arrangørkurs og prosjektleder for Bergenfest UNG.

Sverre Vik og Are Bergerud (Bydelsrock)

Bydelsrock var en rockefestival for ungdom. Den ble startet i 2007 i Sandviken, og ble raskt sentral for musikkungdom i hele byen. Tanken var at ungdom skulle lage sin egen festival. - For og av ungdom. Festivalen virket, over seks år, som et springbrett for unge artister, teknikere og arrangører.

For å nevne noen artister; Hvitmalt Gjerde, Seven Impale, Línt, Daniel Thornhill (Junk Machine) og Howlin Sun. Både Are Bergerud og Sverre Vik startet sin karriere som stiftere og festivalledelse i Bydelsrock.

Siden den gang har Sverre Vik startet eget plateselskap (Tik) og en egen konsertserie (Granbar). Tidligere har han jobbet som tour manager og lydtekniker. Idag jobber han som produsent på Landmark og booker på Hulen. Til syvende og sist spiller han også i det Villvillvest aktuelle bandet Kongle. 

Are Bergerud har vært innom Samfundet og UKA i Trondheim som bookingansvarlig og er nå ansatt som bookingkonsulent for UKA. Han har jobbet som produsent for Polar Artist og er pr. idag daglig leder for kompetansesenteret Tempo.

Sverre og Are vil fortelle om hvordan frivillig arbeid kan være veien inn i Norges mest spennende bransje.

Marie Topaas Storm (NO)

Marie Topaas Storm er for tiden masterstudent på studiet administrasjon- og organisasjonsvitenskap ved UiB. Marie er i tillegg nestleder i Kulturstyret i Bergen som fordeler penger til studentkulturen i Bergen. Hun har tidligere vært frivillig i Aktive Studenters Forening (ASF), på ulike festivaler og i Røde Kors. Særlig relevant for denne fagdagen er Marie sin erfaring fra Slottsfjellfestivalen. I 2014 var hun en av de som ble plukket ut til å delta i praktikantprogrammet ”Supercrew”, og har i ettertid jobbet i Slottsfjell sin frivilligavdeling.

Aleks Wilhemsen (NO)

Aleks Wilhelmsen jobber som bookingagent, hos byrået Standing Ovation i Bergen, og representerer artister som Silja Sol, AURORA, Miss Tati, Great News, Lars Vaular med flere. Han begynte i det små som bookingansvarlig for Aktive Studenters Forening (ASF) i 2010 og fortsatte som festivalsjef for Eggstockfestivalen, og som arrangementsansvarlig i AKKS Bergen der han var en av initiativtakerne bak arrangørgruppen UFLAKKS. Aleks har jobbet som bookingagent siden 2012 da han startet sitt eget bookingbyrå ATW Booking.

 

Vergeordning på Vill Vill Vest

Som Ung delegat er du garantert inngang på konsertene på Østre fredag 16.september, som har fri aldersgrense. Du har også mulighet til å delta på de øvrige konsertene under festivalen, men de forskjellige scenene har ulike vergeordninger. Disse kan du lese mer om her:

Det Akademiske Kvarter 

Hulen

Garage:
På Garage må verge være foresatt og ikke påvirket eller nyte alkohol under oppholdet. En foresatt kan ledsage tre mindreårige.

Apollon:
På Apollon må verge være foresatt og ikke påvirket eller nyte alkohol under oppholdet.

Se hele programmet for Vill Vill Vest musikkonferanse her

Vi håper unge arrangører fra hele landet søker om å delta i Vill Vill Vest Ung delegat. Det er løpende påmelding og maks 30 plasser!

NB. Ung Delegat er fulltegnet og påmeldingen er stengt. 

 

Mer om Ung Delegat

Som ung delegat får du gratis:
- Delegatpass med tilgang til seminarprogram Vill Vill Vest torsdag og fredag
- Festivalpass med tilgang til alle konserter (med forbehold om aldersgrense)
- Inngang på Vill Vill Vest/UFLAKKS sin kveld på ØSTRE fredag 16. september
- Eget fagprogram for unge arrangører lørdag 17. september

Vill Vill Vest Ung delegat er for deg som:
- Arrangerer, eller har et ønske om å arrangere, konserter med fri aldersgrense
- Er mellom 14-21 år

Du kan søke på Ung delegat uansett hvor du bor i landet. Det vil bli mulig å søke om reisestøtte. MERK: Er du under 18 år og bor utenfor Bergen må du søke med tillatelse fra foresatt, reiseleder og/eller ansvarlig kontaktperson.

Har du spørsmål? Kontakt info@uflakks.no