Ung delegat

I sitt første festivalår lanserte Vill Vill Vest en egen satsing for unge arrangører i samarbeid med AKKS Bergen og Brak. Ung delegat videreføres også i 2017 med målet om å legge grunnlaget for unge arrangører til å utvikle seg, i form av kunnskap og kompetanse, men også i form av nettverksbygging og erfaringsutveksling. Vill Vill Vest skal være en møteplass for unge arrangørspirer og et ungt publikum, i tillegg til øvrig musikkbransje. 
 
Er du mellom 14-21 år og arrangerer konserter, eller har et ønske om å arrangere konserter? Nå får du muligheten til å lære mer om konsertvirksomhet, få inspirasjon og knytte bånd på tvers av arrangører og arrangørspirer fra hele landet! 
 
Som Ung Delegat får man delta på et eget fagprogram rettet mot unge arrangører lørdag 30. september. I tillegg kan man delta på det ordinære fagprogrammet torsdag og fredag, og dersom man er over 18 får man tilgang til alle konsertene. Fredag 29. september er det fri aldersgrense på konsertene arrangert i samarbeid med UFLAKKS Bergen, der alle vil kunne delta. 

Fagprogram Ung delegat

Dag: Lørdag 30. september
Tid: 11.00 - 16.00
Sted: Det Akademiske Kvarter, Speilsalen

Fagprogrammet for unge delegater vil fokusere på temaer og problemstillinger som er aktuelle for konsertarrangører: Konseptutvikling, Publikumshåndtering, Markedsføring, Booking og Artistvertskap.

Fagprogrammet til Ung Delegat arrangeres i samarbeid mellom AKKS Bergen, UFLAKKS, Norske Konsertarrangører og Brak.

 

NB: Ung Delegat 2017 er fulltegnet. Meld deg på for å stå på venteliste

 

MER OM PROGRAM OG FOREDRAGSHOLDERNE


Markedsføring
God markedsføring er uvurderlig for et vellykket arrangement. Denne lørdagen får vi besøk av Thomas Litangen, som skal snakke om markedsføring gjennom sine erfaringer som arrangør, artist og grafisk designer. Thomas er 27 år, bor i Bodø og driver musikkselskapet Pott og Panne AS som blant annet står bak festivalen Trevarefest i Lofoten, konsertserien «Halv ti på torsdag» på Dama Di i Bodø og talentprogrammet Antihype. Selskapet er også label/management for artister som Virkelig, NOHR og Svalestup. Han er utdannet grafisk designer og har tidligere jobbet i reklame- og kommunikasjonsbyrået Big Picture. Han har også jobbet som daglig leder på konsertscenen Sinus og som booking- og markedsføringsansvarlig for Stormen Konserthus i Bodø. Han har i tillegg bakgrunn som trommeslager i bandet Kråkesølv. 


Publikumshåndtering og konseptutvikling
Hvordan kan en festival i Jotunheimen bli utsolgt på rekordtid år etter år? Vi får besøk av Julie Forchhammer som er festivalsjef for Vinjerock.  Denne dagen skal hun snakke om konseptet Vinjerock og publikumshåndtering. Julie tok med seg bikkja Luna og flyttet fra Tøyen i Oslo i 2014 og bor nå på 700 meter over havet i Vang i Valdres. Hun har bakgrunn som miljøsjef for Øyafestivalen, manager i Bpop Management, platearbeider i V2 og EMI Music Norway, markedssjef for Rockefeller med mer.


Booking ABC
Norske Konsertarrangører (NKA) sender en av sine beste over fjellet. Limita Lunde komme på besøk for å gi oss en grunnleggende innføring i hele bookingprosessen, fra planlegging til gjennomføring av et arrangement. I tillegg vil hun gi en gjennomgang av blant annet budmal og kontrakt. Limita er daglig leder og bookingansvarlig på Parkteatret Scene, som fikk prisen som årets konsertarrangør 2013 blant annet for deres arbeid med Yngling; konserter for de under 18. Hun er utdannet jurist jobber som advokatfullmektig i Bing Hodneland. Hun har også jobbet i Øyafestivalen som avdelingsleder for billett- og akkreditering siden 2004 og sitter i styret til Norske Konsertarrangører og er styreleder i Musikkbyen Oslo.


Artistvertskap
Hvordan kan arrangører på best mulig måte ivareta artistene de booker? Vi gleder oss til å få førstehåndskunnskap fra en artist sitt perspektiv! Tatiana Palanca, kjent som artisten Miss Tati, kommer innom for å dele sine erfaringer som artist. Hun har spilt på utallige scener rundt omkring og vært i kontakt med ulike arrangører og venues. Tatiana startet sin solokarriere som musiker i 2011, og fikk en kickstart etter deltagelse i Urørt-finalen, og en forrykende by:Larm-opptreden i 2015. Det samme året bestemte hun seg for å satse fullt ut på musikken, og sa opp sin dagjobb i Bergen kommune. Siden den gang har hun spilt på over tretti festivaler, samt reist Norge på kryss og tvers med Sondre Lerche, og slapp nylig sitt debutalbum "Finally, Tati".