Ung Delegat

Er du mellom 14-21 år og arrangerer konserter, eller har et ønske om å arrangere konserter? På Vill Vill Vest får du muligheten til å lære mer om konsertvirksomhet, bli inspirert og knytte bånd på tvers av arrangører fra hele landet!

Vill Vill Vet 2017 // Skostredet // Foto: Helge Brekke

Vill Vill Vet 2017 // Skostredet // Foto: Helge Brekke

Siden oppstarten av festivalen har Vill Vill Vest hatt en egen satsing for unge arrangører i samarbeid med AKKS Bergen, Norske Konsertarrangører og Brak. I 2018 fortsetter vi suksessen med et mål om å legge grunnlaget for unge arrangører til å utvikle seg i form av kunnskap og kompetanse, men også i form av nettverksbygging og erfaringsutveksling. Vi ønsker at Vill Vill Vest skal være en møteplass for unge arrangørspirer og et ungt publikum, i tillegg til øvrig musikkbransje.

Som ung delegat deltar du på festivalen sitt fagprogram skreddersydd for unge arrangører lørdag 15. september. I tillegg kan du velge å delta på Musikkonferansen torsdag 13. september og fredag 14. september. Som Ung delegat får du tilgang til konsertene i regi av UFLAKKS fredag 14. september (fri alder). Er du over 18 år får du også tilgang til øvrige konserter alle dager. Og det beste av alt: det er helt gratis.

 

Som ung delegat får du:

- Delegatpass med tilgang til hele seminarprogrammet under Vill Vill Vest 2018

- Festivalpass med tilgang til alle konserter (med forbehold om aldersgrense)

- Inngang på Vill Vill Vest/UFLAKKS sin konsertkveld fredag 14. september

- Eget fagprogram for unge arrangører lørdag 15. september

 

Fagprogram

lørdag 15. september (11:00-16:00)

Fagprogrammet er skreddersydd for unge arrangører og vil fokusere på temaer som er aktuelle for konsertarrangører. Programmet oppdateres fortløpende med  informasjon om innhold og foredragsholdere, men du kan allerede nå søke om å delta som ung delegat! 

 

Konsertproduksjon

Anne Amundsen Myrseth // Foto: privat

Anne Amundsen Myrseth // Foto: privat

Anne Amundsen Myrseth inviterer til foredrag om verdien av en god "advance"/preproduksjon og tar oss gjennom prosessen fra en konsert er booket fram til showdag. Du får en praktisk innføring i hvordan å lese og forstå en teknisk rider og andre produksjonsdokumenter uten selv å være tekniker. Vi går gjennom de viktigste faktorene å være oppmerksom på og kommunisere i preproduksjonsfasen, for at gjennomføringen skal bli en best mulig opplevelse både for turnerende crew, artister, teknisk personell, ansatte på spillestedet og ikke minst publikum. Foredraget passer for alle som jobber med arrangering av konsert og festival, enten du booker, er leder, produsent, teknisk ansvarlig eller jobber med økonomi

Anne Amundsen Myrseth har ti års erfaring fra musikkbransjen og arbeid med formidling av live musikk. Hun jobber til daglig som produksjonsleder og arrangementsansvarlig på Sentrum Scene, Rockefeller og John Dee i Oslo, men har også lang erfaring med festivalproduksjon fra festivaler som Øyafestivalen, by:Larm, Slottsfjellfestivalen, Miniøya og Norwegian Wood.

 

 

Tami Gadir // Foto: privat

Tami Gadir // Foto: privat

Dance music: Just being human

Mange mennesker feirer klubbmusikk og klubbkulturene som stammer fra 70-tallets disko. For fans, tilbyr klubbmusikk noe annerledes og ekstraordinært – noe som de mener at andre former for musikk ikke kan tilby. I dette foredraget stillerTami Gadir utfordrende spørsmål om hvorvidt klubbmusikk er noe eget. Hvis musikk, dans og teknologi er sammenflettet med resten av den menneskelige kulturen, hva gjør klubbmusikk annerledes? Og er alt innen klubbmusikk fra lydene, til markedsføringen av eventene, til politikk, til elektronisk utstyr – en del av et større globalt system, hva er det da som gjør klubbmusikken unik? Denne presentasjonen vil utforske noen av disse spørsmålene, og mer.

Tami Gadir er DJ og forsker og foreleser ved Universitetet i Oslo. Gadir jobber nå med et prosjekt som omhandler mekanismene som fremmer og hindrer sosial rettferdighet på arenaer for klubbmusikk. Hennes kommende bok (Bloomsbury, 2019) omhandler forholdet mellom de globale dansemusikk-kulturene og hverdagens politikk og kultur, spesielt gjennom erfaringer fra kvinner, transseksuelle og ikke-binære DJs over hele verden.

Dette foredraget vil være på engelsk. 

 

Irene Bjørke // Foto: privat

Irene Bjørke // Foto: privat

Lydteknikk


Irene Bjørke er frilans lydtekniker som jobber i Bergen. Fra høsten 2018 trer hun også inn som produsent for samtidsmusikksensemblet Bit20. Irene begynte sin karriere innen lydteknikk ved Kroa i Bø i Telemark, og vervet seg til Kraftetaten på Kvarteret da hun flytte til Bergen.

På Ung delegat vil Irene ikke bare fortelle, men også vise, hva som er hva på en teknisk rider.Med dette 'hands on'-kurset, kommer du til å bli akkurat så ekspert som du trenger å være for å kunne nikke selvsikkert bekreftende når noen spør om dere kan imøtekomme den tekniske rideren.

 

 

 

Aleks Wilhelmsen // Foto: privat

Aleks Wilhelmsen // Foto: privat

Søknader og økonomi

Aleks Wilhelmsen har lang erfaring som konsert- og festivalarrangør, og har de siste seks årene jobbet som bookingagent for artister som Miss Tati, dePresno, The Megaphonic Thrift, Silja Sol m.fl.. Siden 2014 har han vært en del av bookingbyrået Standing Ovation som representerer store navn som Aurora, Sigrid, Lars Vaular, Datarock og et tjuetalls andre artister.

I sitt foredrag om økonomi og søknader vil han vise hvordan man setter opp arrangementsbudsjett og -regnskap, helårsbudsjett samt. hvordan man skriver gode søknader.

 

 

 

 

Elisabeth Bekken Vikanes // Foto: privat

Elisabeth Bekken Vikanes // Foto: privat

Markedsføring og konseptutvikling

Elisabeth Bekken Vikanes inviterer til foredrag om hvordan man kan profilere seg best mulig på sosiale medier. Hun vil ta for seg hva man skal og bør gjøre, og hva man ikke bør gjøre på Facebook og Instagram. Hun vil gå gjennom praktiske eksempler og svare på det dere måtte lure på angående sosiale medier. Dette kurset passer for deg som allerede er litt i gang med sosiale medier men trenger innspill og tips for å ta det et steg videre.

Elisabeth har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse og jobber i dag som fagansvarlig for sosiale medier i digitalbyrået Oculos AS. Hun elsker musikk og kultur og har en CV stappet med utallige timer som både frivillig og ansatt i flere store og små kulturprosjekter. I sommerferien, når hun ikke sitter på kontoret jobber hun blant annet med Palmesus og Slottsfjellfestivalen.

 

 

 

 

 

 

Fagprogrammet til Ung Delegat arrangeres i samarbeid mellom AKKS Bergen, UFLAKKS, Musikkutstyrsordningen, Norske konsertarrangører og Brak.

Skjema for påmelding til Ung Delegat 2018: